Pikkuisellä hässäkällä toukokuuhun

by Kerttu
Pikkuisellä hässäkällä toukokuuhun
Pikkuisellä hässäkällä toukokuuhun

Iloista vappua ja ihanaa toukokuuta!

Selkeästi lempiaikani vuodesta on käsillä, ra-kas-tan seurata, kun luonto puhkeaa vihreyteen. Toukokuussa on ihaninta se, että koko kesä on vielä edessä. Huhtikuu oli omalta kohdallani aika kiireinen ja työntäyteinen, joten toivon että nyt löytyy balanssi kahden työn ja vapaa-ajan välille vähän paremmin. Kun kiire kasvaa tietyn pisteen yli, alan vähän sählätä.

Haluatteko kuulla, miten kävi..?

Torstaina aamuna hoksasin, että hyvänen aika, vappuaatto on huomenna, eikä mitään suunnitelmia! Sen ihmeemmin ajattelematta laitoin parille ystävälle viestinä, tulisivatko he lapsineen meille vappua juhlimaan. He vastasivat pääsevänsä ja mietin, miten kiva juttu onkaan, että kaikki järjestyi niin extempore.

Päivän mittaan sitten tajusin kurkata kalenteriani ja valkeni myös, että vappuaattona klo 18 on poikani kauan odotettu elämän ensimmäinen salibandy-ottelu. Hän ei jäisi sieltä pois mistään hinnasta. Koska mies oli töissä, piti minun poika viedä poika peliin.

Jes, tämähän meni hienosti, järkkäsin vappujuhlat meillä, jonne en edes itse pääse!

Jes, tämähän meni hienosti, järkkäsin vappujuhlat meillä, jonne en edes itse pääse!

Säädön ja sähläyksen jälkeen päätimme pitää kekkerit joka tapauksessa, vieraat saisivat olla meillä ja hoitaisin pojan treenikuskauksen. Perus multitasking, ei mitään uutta tämän auringon alla.

Kurvasimme pelipaikalle ja vein innosta pinkeän lapsen pelaamaan.  Se ilo ja into on muuten yksi ihanimpia fiiliksiä seurata, siksi pyrimme myös harrastuksia priorisoimaan. Kun poika oli saatettu pelipaikalla, lähden kiireellä takaisin autolle.

Pikkuisellä hässäkällä toukokuuhun

Kävellessäni parkkipaikalle saan idean lähettää 30-vuotissynttäreitään juhlivalle pikkuveljelleni ääniviestinä Frederikin ”Oon kolmekymppinen”-biisin. Sehän on klassikko, joka kaikkien pitää kuulla omana juhlapäivänään, eikös!

Mä oon kolmekymppinen, oon kolmekymppinen
Takana on luja putki rilluvuosien
Olen kolmekymppinen, kolmekymppinen
En oo enää sinisilmäinen, oon kolmekymppinen

Saan biisin soimaan kävellessäni ja hyppään autoon sitä kuuntelemaan.  Jammailen hetken biisin tahdissa, pientä lipsynckia ja sillei!  Istun kuskin paikalle, en vielä käynnistä, sillä odotan että kertosäe alkaa. Yhtäkkiä hiipii outo tunne.

Miksi autossani on ihan outoja tavaroita? Miksi penkin asento on niin erilainen? Itse asiassa koko helskatin auto näyttää ihan oudolle.

Frederik on päässyt juuri kertosäkeeseen, kun tajuan istuvani jonkun toisen autossa. Ajattelen, että musa on pakko saada pois, jotta en herättäisi niin suurta huomiota parkkipaikalla.

Puhelimeni on viime aikoina jumittanut, eikä Spotifyn pause-nappi toimi. Kömmin pienessä paniikissa Frederikin kaikuessa pois väärästä autosta ja toivon, että kukaan ei luule minun olevan pöllimässä sitä!  Ei kai kukaan laittaisi Frederikiä soimaan ja lähtisi varastamaan autoa?!

Saan vihdoin Frederikin vaikenemaan ja huomaan yhden isän viemässä poikaansa otteluun. Saan tokaistua hätäpäissäni, että menin vahingossa väärään autoon, kaikki on hyvin. Osoitin omaa autoani vähän matkan päässä ja mies hymyili, onneksi hyväntahtoisesti, että ”sattuuhan sitä, ovathan ne molemmat mustia”.

Siis en kestä. Autot ovat kyllä minusta kaikki ihan samannäköisiä, neljä pyörää ja ratti!

Onko sinulle koskaan käynyt noin?

Pojan peli päättyi voittoon, en saanut syytettä automurrosta ja juhlista tuli tosi ihanat.

Nyt on hyvä aloittaa toukokuu vähän kuin puhtaalta pöydältä. Hauskaa vappupäivää sinne, ystäväiset!

Saatat pitää myös

8 Kommentit

Mermar 1 toukokuun, 2021 - 12:13 pm

Olen tullut apteekista ja istunut sen edessä olevan punaisen auton etupenkille. Siis miehenihän jäi minua siihen odottamaan. Katsoin ihmeissäni ruudullista lippalakkia keskikonsolin päällä ja totesin, mistä sä olet noin kamalan lätsän tuohon kaivanut tällävälin esille? Vilkaisin miestä ja apua, sehän oli joku ihan vieras mies ja ilmeisesti vieras autokin. Mieskin näytti tosi järkyttyneeltä, eikä saanut sanaa suustaan. Äkkiä ulos autosta anteeksi mutisten. Oma mies oli tapansa mukaan vaihtanut paikkaa, ja kökötti autonsa kanssa toisella puolen katua.

Reply
Tuuli 1 toukokuun, 2021 - 5:14 pm

Ehkä tuosta paremmaksi ei pysty pistämään…? On kyllä huikea suoritus, että onnistuu erehtymään omasta autostaan. Mulle on kyllä käynyt sama kuin edelliselle, olen riuhtaissut etuoven auki jostain samannäköisestä autosta kuin miehen auto, ja pyrkinyt etupenkille istumaan, mutta huomannut sitten hämmästyneen näköisen vanhemman herrasmiehen tuijottavan minua. Tosi noloa, mutta hämmennyin sen verran, etten tajunnut sanoa mitään, mutisin vaan jotain ja laitoin vaan oven kiinni. Miehellä oli joskus sellainen pronssinvärinen auto, se oli hyvä, tunnisti helposti – nehän tosiaan ovat muuten kaikki samannäköisiä?

Reply
Minja 1 toukokuun, 2021 - 7:47 pm

Mulla jäi auto parkkihalliin yöksi torstaina, kun se menikin kiinni klo 20, aiemmin ollut 22 saakka. Olin vienyt just sen takia parkkihalliin sen, kun on tullut lyhyen ajan sisällä kahdet parkkisakot kadun varrelta, ihan omasta syystäni kyllä. No, nyt kuitenkin köyhdyin taas yömaksun verran… Rapatessa roiskuu!

Reply
Kerttu 3 toukokuun, 2021 - 3:43 pm

Kiitos teidän hymyilyttävistä tarinoista Minja ja Tuuli! Sattuuhan tuota paremmissakin piireissä 😀

Reply
Muuttuva kotini Päivi S 3 toukokuun, 2021 - 7:48 am

Oon pari kertaa ollut oven kahvassa kiinni kun huomannut, että on ihan vieraan nököinen mies kuskina, heh 🙂 Mulla tahtoo olla etten muista koskaan että mihin auton jätin ja saatan pyöriä kauan aikaa ennen ko autoni löydän….minustakin kaikki autot on saman näköisiä. Nyt otan kuvan missä autoni sijaitsee, etten eksy 🙂
Ihana vapun aloitus ja varmasti sai illalla nauraa omille mokille 🙂

Reply
Kerttu 3 toukokuun, 2021 - 3:42 pm

Ai että, no sattuuhan sitä muillekin! Minulla tuppaa myös autot häviämään parkkihalleihin, ihmekös tuo kun näyttävät niin samalta 😀 Tuota kuvahommaa itsekin harrastan isoissa ja vieraissa parkkitaloissa, se on kätevä kikka. Ja tosiaan sai nauraa, mutta ei onneksi ollut liian vakavaa sekoilua 😀

Reply
Pia 3 toukokuun, 2021 - 3:32 pm

Joo kyllä täytyy olla kovin omissa ajatuksissaan, jos vieraaseen autoon menee:) En sano tätä nyt mitenkään pahalla, mutta jos pojalla oli ihan eka peli ikinä, niin toki olisin jäänyt sitä katsomaan itse ja siirtänyt juhlat alkavaksi myöhemmin! Kaikki tekee niin kun kokee parhaaksi, mutta tämä olikin minun mielipide!

Reply
Kerttu 3 toukokuun, 2021 - 3:41 pm

Moikka! Koronarajoitukset eivät suositelleet katsomoon kokoontumista. 🙁 Ja todellakin olin ajatuksissani ja multitaskasin, tuskin tuollaista tapahtuu jos on ihan hereillä tilanteessa.

Reply

Jätä kommentti