Parhaat secondhand-sisustushankinnat

by Kerttu

Kaikkea kotiin ei onneksi tarvitse ostaa uutena ja secondhand-löytöjä voi tehdä ihan omalta kotisohvalta käsin. Kirppikset ovat jännittäviä paikkoja, sillä koskaan ei tiedä tuleeko vastaan jokin ihana superlöytö. Yleensähän ei tule ja siksi hyvät bongaukset perustuvat aktiiviseen kirppisharrastuneisuuteen. Helmikuun sisustusblogihaaste on lähtöisin No Home Without You-blogin Kaisalta ja se kuuluu näin:

Mitkä ovat parhaat ja rakkaimmat kierrätyslöytösi?
Esittele 3-5 kotisi kirppishelmeä ja listaa mielestäsi paikkakuntasi parhaat 2nd hand -paikat! 

Viime vuodet olen kärsinyt aikapulasta ja juuri spontaanit kirpputorikiertelyt ovat jääneet lähes kokonaan. Oikeastaan paras second hand-vinkkini on kierrättää sisustustuotteita saman maun jakavien kavereiden kesken. Mutta toki löytöjä voi tehdä muualtakin, kurkistetaan kooste parhaisiin second hand-hankintoihini:

 

Panton-tuolit ja Asko Amigo-pöytä

Terassin ruokailuryhmä ovat tulleet meille käytettyinä. Asko Amigo-pöytä on nähnyt jo paljon elämää, sillä se on kotoisin 1970-luvulta. Panton-tuolit ovat uudempaa tuotantoa. Molemmat löydöt olen tehnyt Tori.fi:n kautta, pöytä löytyi läheltä ja sen kävimme itse peräkärryllä hakemassa, tuolit tulivat matkahuollon kautta Etelä-Suomesta.

Seiska-tuolit

Klassiset Seiska-tuolit olivat toivelistallani vuosia, mutta  uuden pöydän myötä niiden hankinta tuli taas ajankohtaiseksi. Tällä kertaa avasin suuni oikeassa paikassa oikeaan aikaan, sillä ystävälläni oli ajatus vaihtaa tuolit niin ikään uuden pöydän hankinnan vuoksi ja sain nämä kotiini hyvään hintaan.  Ei siis varsinainen kirppislöytö, mutta kierrättämistä kuitenkin. 

IKEA Vitssjö-hylly

Tämän bongauksen tein oman asuinalueeni Facebook-kirppiksellä, joka on yksi suosikkapaikka second handin ostamiseen ja myymiseen. Koska ihmiset asuvat samalla alueella, noutaminen on helppoa ja nopeaa. Samalla voi silmätä, että tuote on kuvausta vastaava tai esim. lastenvaatteiden kohdalla sovittaa tuotetta, eikä perinteiseen postittelukirppiseen liittyvät ”voitko kuvata vasemman polven nukkaa tarkemmin”-kyselyitä tule. Arvostan niin sujuvuutta näissä hommissa!

 

Louis Poulsen PH5-valaisin

Oslossa, jossa siskoni siis asuu, on ihan huikeat second hand-markkinat designille. Siskoni on tehnyt vaikka mitä ihania sisustuslöytöjä ja yksi niistä päätyi meillekin eli Louis Poulsenin PH5-valaisin. Varsinkin pohjoismaalainen design on siellä suuressa suosiossa ja siskoni on tehnyt kotiinsa myös ihania Artek-löytöjä näiden tanskalaisten klassikoiden lisäksi. Pikkuvinkkinä vain, että valaisimen kanssa voi kuulema hyvin matkustaa lentokoneessa.

 

MISTÄ ETSIÄ AARTEITA? 

Vaikka näiden kalusteiden joukossa ei olekaan yhtään varsinaista live-kirppisostosta, kerron kuitenkin haasteen mukaisesti muutaman kivan jyväskyläläisen kirppiksen:

Kirpparilla.fi 

Jos jossain käy, niin useimmiten täällä. Kirpparilla.fi on suuri itsepalvelukirppis, jossa on valtavat määrät valikoimaan, myös huonekaluja. Täällä olen tehnyt lelulöytöjä lapsille ja joskus myös myynyt omia tavaroita.

Fida Secondhand

Keskustan läheisyydessä oleva Fida secondhand on kotimainen hyväntekeväisyysmyymäläketju. Tämä kirppis sopii kohteeksi sijaintinsa puolesta kaupunkishoppailukierrokselle.

SPR:n kirppikset

SPR:llä Jyväskylässä kolme pistettä: Kirrissä, Kortepohjassa ja Seppälässä. Kierto näissä on nopeaa eli ahkera kiertäjä palkitaan.

Jatkakaa toki listaa hyvistä kirppiksistä niin netissä kuin livenäkin. Kaisa lupasi tehdä koko Suomen kattavan kirppiskoosteen, sitä innolla odotellessa!

 

Saatat pitää myös

5 Kommentit

Terhi 26 helmikuun, 2018 - 4:46 pm

Jaaha. Seuraava matkakohde on sitten Norja. Ei ole todellista, siis saako noita sieltä kirpputoreilta?

Reply
Chandelierhome 26 helmikuun, 2018 - 5:08 pm

Kiitoksia Kerttu! Mä niin kaipasin jo postausta missä esitellään näitä modernimpeja löytöjä kierrätyksen kautta, harmikseni mikään näistä mestoista ei vain löydy läheltä minua. 😀

Mukavaa alkanutta viikkoa.

Reply
Sarp 1 maaliskuun, 2018 - 7:07 pm

Tori on hyvä löytöpaikka.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 maaliskuun, 2018 - 1:35 pm

Kyllä, siellä pitää vain olla nohevana, että ehtii löytöihin käsiksi 🙂

Reply
Tinja 23 huhtikuun, 2018 - 6:42 pm

Apua ihania noi seiska-tuolit!! <3 Asun Kuopiossa ja tämä on minun lempi-kirpparini siellä http://minurli.com/p7na5k

Sieltä on tullut tehtyä paljon hyviä löytöjä ja hinnat ovat kohdillaan!

Reply

Jätä kommentti