Tervetuloa kotiin, tuolikaunotar!

by Kerttu

Kävimme muutaman päivän lomalla Flamingossa ja aamun alkajaiseksi perheen pienimmäinen kysyi, voisimmeko lähteä taas lomalle. Tämä taisi olla ensimmäinen reissu, josta poika sai kunnolla irti kylpylöineen, Naurusaarineen ja Heurekoineen. Hotellissakin oli kiva olla, kun koko perhe nukkui samassa huoneessa. Jos pieneltä lapselta kysytään, moni haluaisi varmasti asua tiiviimmin.

Kuten ennenkin todettu, kotiinpaluu on reissun puoli iloa. Oma koti tuntuu aina tilavalta ja valoisalta ja oma sänky erityisen mukavalta. Viime yönä nukuinkin yli yhdeksän tuntia, loma todellakin tekee tehtävänsä.

Viimepostauksessa kerroin kirppislöydöistäni ja tänään näette jälleen yhden kierrätetyn huonekalun kotonamme. Kyseessä on todellinen klassikko eli CH24-tuoli, tunnetaan myös nimillä Wishbone ja Y-tuoli, sillä sen selkänojaa koristaa selkeä y-kirjaimen muoto. Se on Hans J. Wegnerin tunnetuimpia töitä  ja meille tulleessa versiossa on lakattu tammirunko ja luonnollisenvärinen paperinarupunos.

Mielestäni tämä on yksi kauneimpia tuoleja. Uutena sen hinta on aikamoinen, mutta toisaalta valmistukseen kuuluu yli 100 käsintehtävää työvaihetta. Kiitos Sannalle, että raaskit luopua omastasi, en olisi nimittäin itse raaskinut upouutta ostaa.

Ajattelin tuolia keittiöön tuomaan lämpöä sisustukseen ja lisäistumatilaa pöydän ääreen, sillä meillä on vain kolme ruokapöydän tuolia (plus lasten junior-tuolit) ja neljäs on ollut hankintalistalla. Halusin kuitenkin testata tätä tuolikaunotarta myös olohuoneeseen, jossa silloin tällöin kaivataan lisää istumapaikkoja. Taljalla varustettuina Y-tuolista tuli ihan hyvät kaverit Nikarin December XL:n kanssa.

Mökin myötä huonekalukarusellia voi pyörittää myös kesäpaikan ja kodin myötä. Tyylillisesti haen vähän erilaista sisustusta mökille, toki siellä on pienet tilat ja jokaisen tavaran pitää olla jollain lailla funktionaalinen. Y-tuoli saattaa löytää tiensä myös mökille ruokapöydän ääreen, katsotaan miten kokonaisuus alkaa muodostumaan.

Palautin tuolin takaisin ruokapöydän ääreen ja poistin taljan, eihän noin kaunista tuolia saa peittää. Nyt pitää ottaa kotiarjen syrjästä kiinni, jääkaappi huutaa tyhjyyttään ja koirakin on vielä siskollani hoidossa. Onpa mahtava tunne,  kun on saanut lomailla koko viikon ja hoksaa, että nyt on vielä viikonloppukin edessä. Nautitaan!

Mitä pidät Y-tuolista meidän kodin ympäristössä?

Saatat pitää myös

1 Kommentti

Piia/Piiabiia Atelier 3 maaliskuun, 2018 - 9:00 am

Voi mikä tuolikaunotar!
Olisi sopinut loistavasti olohuoneen istuinten kaveriksi, ihanasti tuo mielenkiintoa. Mutta en epäile hetkeäkään, etteikö tuoli olisi oikealla paikallaan keittiössä! Siitä ehkä kuvia myöhemmin?
Enkä muuten malta olla kuulematta enemmän mökin sisustussuunnitelmista!

Reply

Jätä kommentti