Takuuhyvä matto

by Kerttu

Olen ollut vannoutuneita Pappelina-tyttöjä jo monta vuotta, mitä tulee kestäviin ja pestäviin mattoihin. Yksi löytyy pikkuvessasta ja toinen keittiöstä, juuri sellaisilta paikoilta, jossa niin sanotusti rapatessa roiskuu.

Vaikka kyseessä on muovimatto, on tämä brändi pystynyt täyttämään sekä laadulliset että ekologiset tavoitteet. Matot kudotaan perinteisillä kangaspuilla Ruotsin Dalarnassa ja valmistusmateriaalina käytetään ftalaatitonta PVC-nauhaa.  Matto on painava ja pysyy hyvin paikoillaan sekä pehmeä ja mukava jalan alla. Nämä eivät ole tunnetusti mitään perinteisiä muovimattojen kuvauksia.

Ostin keittiöön mustavalkoisen Bob-maton kesällä 2012. Sitä on käytetty ja pesty paljon ja sen yksi reuna alkoi repsottamaan. Ei tullut mieleenikään alkaa asiasta reklamoimaan. Uutta mattoa myymälässä katsellessani mainitsin myyjälle tästä purkautumisesta. Hän kehotti laittamaan viestiä maahantuojalle, laatumaton ei kuulema kuuluisi levitä. Tein työtä käskettyä ja uskomatonta mutta totta, sain uuden maton rikkoutuneen tilalle.

Toivoin toista väriä ja niinpä meillä on nyt beessi Pappelina keittiössä. Instagram Storyssä olikin pari päivää sitten esillä arjen tähtihetki, jossa kulhollinen viinimarjoja kaatui jääkaapista matolle. Keräsin marjat, laitoin maton pesukoneeseen kolmeenkymppiin ja seuraavana aamuna levitin puhtaan ja kuivan maton lattialle. Marjasotkusta ei jäänyt jälkeäkään.

Aika usein kannattaa panostaa laatuun. Sillä saa vuosikausiksi toimivan tuotteen ja joskus vielä yllättävän hyvän takuun. Laatutuotteessa takuu ei välttämättä ole painettu virallisena painettu tuotekorttiin, mutta valmistaja haluaa pitää huolta brändistään ja korjaa tai vaihtaa tuotteen vielä vuosienkin jälkeen.

Se on vastuullisuutta ja hyvää asiakaspalvelua.

Saatat pitää myös

12 Kommentit

Tanja 20 syyskuun, 2018 - 11:15 pm

Tää on niin totta! Monia vuosia ollut keittiössä Pappelina-matto ja pesty kymmeniä kertoja (tosi usein kun koira”kostaa”jotain, niin aina silloin siihen matolle) pesukoneessa. Ei mene miksikään. Ei rikkoudu päät-ei veny mistään ja aina on lattialla suorassa. Ihana matto! Tahtoo lisää…

Reply
Maarit Koskinen 21 syyskuun, 2018 - 8:41 am

Itsekin olen hankkimassa Pappelina-mattoa keittiöön lähinnä koiran vuoksi, jonka tapoihin kuuluu joskus nostaa ruoka (liha) kiposta matolle syömisen helpottamiseksi. Se sille suotakoon.
Koira ei kykene kostamaan, osoittamaan mieltä, katumaan yms. niin kuin me ihmiset yleisesti erehdymme luulemaan.
Ihmisen nenään pestystä matosta ehkä häviää pissan haju, koiran nenään ei. Ja kun matolle on kerran pissattu se voi valitettavasti houkuttaa pissaamaan toisenkin kerran.
Terv. Kaksi isoa villamattoa kaatopaikalle kärrännyt

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 23 syyskuun, 2018 - 9:22 pm

Hei molemmille ”koiranaisille”, Maarit ja Tanja! <3 Siis meillä Hugo tekee myös samaa, raahaa ruokaa kupilta matolle ja syö siinä. Ja tällainen helposti pestävä ja taas käytettävä matto on kyllä tosi hyvä koira- ja lapsiperheessä, ei tarvitse stressata tahroista <3

Reply
Mymmelinmamma 21 syyskuun, 2018 - 10:12 am

Jäikö mattoon painaumia konepesun jäljiltä? Vaiko onko sileä?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 21 syyskuun, 2018 - 11:30 am

Tähän ei jää mitään jälkiä, ihan sileä on. Kuivaan pesun jälkeen vaakana eli levitän pyykkitelineen päälle kuivumaan.

Reply
Mymmelinmamma 30 syyskuun, 2018 - 5:13 pm

Ok, kiva tietää. Taidanpa omani sitten koneessa pestä.

Reply
Merja 21 syyskuun, 2018 - 1:42 pm

Mökille tällaiset matot. Koska joskus jonkun tulee lampsittua sisälle, kumisaappaissa, lenkkareissa, crocseissa varsinkin sateella ja ruohonleikkuun jälkeen.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 23 syyskuun, 2018 - 9:23 pm

Kyllä! Varmaan meilläkin tulee hankittua Pappelina myös mökille 🙂

Reply
Terhi / Reelinki 21 syyskuun, 2018 - 7:26 pm

Meillä on samanlainen Anttilan malliston matto. Se on kestänyt monta vuotta. Muutenkin muovimatot kestävät hyvin. Kunhan kude on riittävän paksua, niinkuin kalalangassa yleensä onkin.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 23 syyskuun, 2018 - 9:23 pm

Kiva kuulla hyvistä kokemuksista! Muovimatto toimii, kunhan kude on riittävän painavaa, muuten matto ajelehtii missä sattuu.

Reply
Chandelierhome 22 syyskuun, 2018 - 4:13 pm

Kiva kun teit tästä postauksen. Tiedätkö mulla on varmaan ollut joku tämän maton kopio (:/) koska mun entinen valkoharmaa muovimatto on täsmälleen samannäköinen, mutta sen olen ostanut anttilasta joskus.

Mulla on kamala mattokriisi kun meidän pitäisi hankki mitatilausmatto olohuoneeseen mutta en mitään pilipali mattoa halua ostaa. Onko ainut vaihtoehto Vm carpetit? Olen ymmärtänyt ettei näissä pysty pesemään mattoa itse mikä on ehdoton vaatimus matolleni.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 23 syyskuun, 2018 - 9:26 pm

Moikka! Varmasti muovimattoja on markkinoilla monenlaisia, ei välttämättä ihan kopio mutta sinnepäin. Laadusta yleensä ainakin erottaa, valitettavasti myös hinnasta.

Meillä on valkoinen VM Carpet Hattara olohuoneessa, en ole koskaan sitä vielä pesettänyt ja se on ollut meillä kohta 1,5 vuotta koira- ja lapsiperheessä. Koira on siihen oksentanut jne, mutta aina on lähtenyt täsmäpesuna puhtaaksi 🙂

Reply

Jätä kommentti