Näin meni 4 -vuotissynttärit

by Kerttu
Neljävuotiaamme vietti elämänsä ensimmäiset kaverisynttärit, siis sellaiset joihin ystävät tulevat ilman vanhempiaan. Touhua ja vilskettä riitti, kun 4-6 vuotiaat prinsessat juhlivat. Aikaa oli varattu kaksi tuntia ja se oli aika passeli. Lahjat avasimme pullonpyöritysleikin avulla, jolloin jokainen sai pyörittää pulloa ja antaa lahjansa vuorollaan. Syntymäpäiväsankari sai keskittyä lahjojen avaamiseen paperien repimisen sijaan ja kiittää jokaista lahjasta.

Lahjojen avaamisen jälkeen koitti se kohokohta, jolloin istuttiin pöytään herkkujen äärelle. Kattaus oli hyvin prinsessamainen ja vaaleanpunainen. Suosittelen muuten lämpimästi kannellisia pillimukeja, meillä ei käynyt yhtään mukinkaatumisvahinkoa. Lasten mielestä on myös kivaa juoda pillistä ja näissä kannellisissa pilli ei pääse nousemaan lasin ollessa täysi juomaa. 
Juhlapöydästä löytyi Hello Kitty-kakku, mokkapaloja, todella suosituiksi nousseita nakki-lihapulla-viinirypäle-cocktailtikkuja, popcorneja, Raffeleita, keksejä ja karkkia. Tarjoilut maistuivat mainiosti ja oli kiva kuunnella tyttöjen jutustelua ruokapöydän äärellä. 

”Saako nousta pöydästä ja kiitos!” Kun makeaa oli mahan täydeltä, oli leikin aika. Meidän tytöllä on muuten prinsessavillityksen oheen tullut ihana ”glitter-kausi” ja asuissa tulisi olla jotain kiiltävää. Itse olen suosinut tähän saakka klassisia lastenvaatteita, mutta nyt pitäisi olla säihkettä ihan arkipäivän asussakin. Tämä punainen paljettimekko oli päivänsankarin ehdoton valinta juhlavaatteeksi. 

Ohjelmassa oli seuraavaksi onginta. Viritin työhuoneen ovelle lakanan ja ripustin keppiin narulla roikkumaan pikkuisen pärekorin. Yksi kerrallaan vieraat saivat onkia ja jokaiselle oli valmiina saaliiksi  vaaleanpunainen pikkuinen paperipussi. Sieltä löytyi pieni muumipatukka, keijukaispinni sekä ”jalokiviä”. Näistä muovihelmistä neidit saivatkin askarrella itselleen käsi- tai kaulakorun mukaansa.  Tämä oli kiva ohjelmanumero ja oli liikuttavaa katsoa tarkkaa askartelutyötä. Tässä vaiheessa päivänsankari oli jo ehtinyt vaihtaa vaatteet 😀

Lopuksi vielä vapaata leikkiä ja ”kissanhäntää”, joka siis on sama kuin aasinhäntä, paitsi että eläinhahmo on kissa. Siinä sidotaan silmät ja pyöritetään hellästi ympäri pari kertaa, jonka jälkeen lapsi yrittää laittaa isolle kartongille piirretylle eläimelle hännän mahdollisimman lähelle oikeaa paikkaa. Voi sitä naurua, kun häntä löytyikin vaikkapa korvasta! Eipä siinä kauaa enää mennytkään, kun juhlijoita tultiin hakemaan kotimatkalle. 
Harjottelimme jo etukäteen sitä, miten vieraat toivotetaan tervetulleiksi sekä kiitetään lähtiessä käynnistä ja nämä pienet kohteliaisuudet sujuivatkin suht mukavasti. Toki muutama pieni porukin mahtui parituntiseen, esimerkiksi siitä, että erivärisistä cocktail-tikusta päivänsankarille jäi pinkin sijaan sininen. Kyllä elämä voi olla joskus pienestä kiinni 😉 Vieraat olivat todella kohteliaita ja reippaita, nämä taitavat olla sellaisia pieniä, mutta tärkeitä itsenäistymisen askeleita. Erään pikkuneidin äiti kertoi, että hän ei saanut lupaa nousta autosta, koska ”minä osaan mennä sisään aivan itse!”. Vilkuttaa kuulema sai ratin takaa. Ja voi sitä riemua, kun on ihan itse ollut liikkeellä ja pärjännyt mainiosti. 
Pienet suuret tyttöset <3

Saatat pitää myös

0 Kommentti

Miia Hakala 17 elokuun, 2013 - 11:15 pm

Minä muistan nuo coctail-tikut omasta lapsuudesta! Ne oli parhaita ja menekki oli aina taattu. Minä olen kanssa miettinyt, koska niitä kaverisynttäreitä aletaan viettää. 4-vuotiset on sitten ensi keväänä – tosin ainakaan vielä ei tytöllä tietääkseni ole kummempia kavereita, joten ehkä saan vielä ensi keväänä levätä 😀

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 18 elokuun, 2013 - 9:34 pm

Cocktail-tikut ovat siitä hyviä, että pienet lapset harvemmin malttavat syödä esim. piirakoita tai pitsapalojakaan herkkupöydässä. Kaverisynttärit kehiin sitten kun lapsi osaa niitä itse toivoa 🙂

Reply
JuttaEmilia// Projekti Verkaranta 18 elokuun, 2013 - 12:12 am

Nuo tikut on meilläkin tehneet aina kauppansa. Olleet melkoinen menestys joka vuosi lasten mielestä 🙂

Ihanaa kun teillä juhlittin prinsessaa kotisynttäreillä – se on aivan liian aliarvostettua nykyään!! Meillä tuo kohta 8 -vuotias saatiin myös käännytettyä tänä vuonna kotisynttäreiden puolelle. Alkaa olemaan jotenkin ihan täynnä näitä samoja juhlapaikkoja tässä ympärillä, kun jokaisessa juhlapaikassa on juhlittu jo moneen kertaan.

Ja aivan ihana tuo kakku!!!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 18 elokuun, 2013 - 9:36 pm

Kotona on kiva näin pienen juhlia. Ja muutenkin välillä ihan hirvittää, millaiseksi synttäribisnes on mennyt. Ei ole kiva, jos juhlat menevät kilpavarustelun puolelle: kuka järjestää erikoisimmat, kalleimmat ja elämyksellisimmät juhlat. Kaverini poika täyttää vuosia talvella ja he varasivat ulkokaukalon juhlapaikaksi. Vieraat pelasivat lätkää ja herkuttelivat makkaralla ja kuumalla kaakaolla kentän laidalla. Monen mielestä oli ollut parhaat synttärit ikinä!

Reply
melkein valmis... 18 elokuun, 2013 - 12:15 am

Hei!
Ja kiitos, tämä oli hyvä postaus! Neloset meillä jo meni mutta keväällä sitten täytyy viitoset tytön ystäville järjestää ja tästä sain hyvät vinkit.
Meillä kun myös jo 12-vuotias tyttö ja tuntuu että sen ikäisille todella vaikea mitään järjestää kun siinä iässä näyttää siltä että” kaikki on jo nähty” joten kiva kuulla että perinteiset ohjelmanumerot toimii edelleen pienempien parissa=)
Niin ja kiitos myös hyväntuulisesta blogistasi , tätä on kiva seurata =)

Terv. Marianne

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 18 elokuun, 2013 - 9:38 pm

Kiitos Marianne! Ajattelinkin, että joku voi jonkun pikkuisen idean tästä ehkä napata…Pienet ovat ihan intona onginnasta, mukavaa että varmaan pari vuotta kohderyhmä on oikein tyytyväisiä vanhempien kotikutoisiin ideoihin 🙂

Reply
Ruut 18 elokuun, 2013 - 9:08 am

Ihanat juhlat 🙂 Uskon, että päivänsankari ja ystävät olivat tyytyväisiä! Pienet prinsessat ihanassa vaiheessa elämää!!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 18 elokuun, 2013 - 9:37 pm

Tämä prinsessavaihe on kyllä niin suloinen!

Reply
Jossu 18 elokuun, 2013 - 9:37 am

Ihanat juhlat olleet! Muistakin itsekin lapsuudesta, että aasinhäntäleikki ja onginta olivat parhaita ohjelmanumeroita synttäreillä 😀

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 18 elokuun, 2013 - 9:38 pm

Klassikot eivät koskaan kuole 😀

Reply
H /A Place to call Home 18 elokuun, 2013 - 1:11 pm

Oi miten ihanalta kuulostaa. Täytyy pistää tarjoilut korvan taakse, koska meillä vietetään ensimmäisiä kaverisynttäreitä myös tuossa muutamien kuukausien päästä. 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 18 elokuun, 2013 - 9:39 pm

Hyvin teki tarjoilut kauppansa. Lasten kanssa perusherkut tuntuvat maistuvan parhaiten 🙂

Reply
Liisa 18 elokuun, 2013 - 1:45 pm

Olipas tosi kivasti kirjoitettu! Tuli itsellekin olo, että on melkein ollut mukana 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 18 elokuun, 2013 - 9:40 pm

Kiitos Liisa, mukava kuulla!

Reply
Anonymous 18 elokuun, 2013 - 9:22 pm

Hei Kerttu! Koneeni taisi sensuroida ensimmäisen kommentin blogiisi, tai saatoinpa itse sen väsyksissäni tuhota/jättää julkaisematta. Kommentoin siis ”virallista ja vakavaa bloggaamista” -postaukseesi. Olen viihtynyt blogissasi jo pitkään jälkeä jättämättä, mutta halusin vihdoin tulla kiittämään blogistasi ja sen ahkerasta päivittämisestä 🙂 Pidän tyylistäsi kirjoittaa ja kuvata asioita. On mukavaa lukea sekä niitä rennommin tehtyjä että toisinaan myös suunnitellummin toteutettuja postauksia.

Tämä postaus ilahdutti rennolla fiiliksellä ja mukavan ”tavallisilla” 4-vuotiaan juhlilla 🙂 Ihanat kotisynttärit, sopivasti tekemistä ja ei mitään liian suureellista pienelle tytölle. Sinusta ja perheestäsi välittyy tasapainoinen tunnelma sen perusteella, mitä itsestäsi täällä blogissa kerrot ja miten asioista kirjoitat 🙂

heini

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 18 elokuun, 2013 - 9:32 pm

Moikka Heini! Tänään juuri löysin kommenttisi, se oli jostain käsittämättömästä syystä juuttunut roskapostisuodattimeen. Pitäisi aina muistaa käydä välillä kurkkimassa sitäkin kansiota, kun sinne menee ihan välillä kommentteja. Kiitos kauniista sanoista ja kannustuksesta! Luulen, että blogini tulee olemaan sekoitus rentoa hetkessä elämistä sekä niitä huolella valmisteltuja postauksia, kiva kuulla että pidät linjasta. Kauniit kiitokset myös ajatuksistasi synttärijuhliin. Suuri jännitys oli jo siinä, että moni oli ekaa kertaa liikkeellä ilman vanhempiaan, siksi kotoinen tunnelma oli itsellekin pääasia. Eräskin neiti oli äidilleen kotona kehunut äidilleen hyväntuoksuista saippuaamme (joka on joku muuten joku ihan perus herkänihon pesuaine ;). Että elänykset syntyy pienille aika pienistä asioista 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 18 elokuun, 2013 - 9:32 pm

Siis elämykset

Reply
Anonymous 19 elokuun, 2013 - 4:55 pm

Taitaa ne lapset vain saada elämykset mitä ihmeellisimmistä ja tavallisimmistakin asioista ja kotoisessa tunnelmassa niitä on turvallisempi kokeakin 🙂 Työskentelen itse lasten parissa ja vaikka omia lapsia ei minulla olekaan, niin on ilo seurata tällaisia ihan tavallisia perheitä sivusta. Juhlat ovat varmasti olleet kaikille mukava kokemus!

Reply
Anonymous 19 elokuun, 2013 - 2:04 pm

Onnea neidille! Olipas samalla kodikasta ja juhlallista!
Ihana oli fiilistellä kuvia, meillä on 5-vuotis juhlat tulossa lähiaikoina joten tämä oli kiva inspiraatiokatsaus juhlahumuun ja vinkkeihin.

-Tea

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 20 elokuun, 2013 - 2:04 pm

Kiva kuulla Tea ja kiitos! 🙂

Reply
Sanna InspiredByLove 20 elokuun, 2013 - 9:47 pm

VOi jee mitkä rinsessakemut <3 ihana tytteli!

Reply
Cinnabaria 20 elokuun, 2013 - 9:51 pm

Onnittelut neidille! <3

Tuo pullonpyöritys lahjanavaus numero kuulostaa todella kivalta ja aion sen laittaa tulevaisuutta varten korvani taakse. 🙂

Meillä juhlittiin juuri viikonloppuna meidän neidin 2-v juhlia. 🙂 Meillä oli kyllä kavereita mukana juhlimassa, mutta vanhempien kera. Hauskaa tuntui tytöllä olevan.

Reply

Jätä kommentti