Mustavalkoisuus väistyy sisustuksessa

by Kerttu

 

En varmasti ole ihan ainoa, jolla on päivät pikkuisen sekaisin vapun ja pitkän viikonlopun seurauksena. Mutta ei haittaa, vaikka henkisesti tuntuukin että saa elellä kaksi sunnuntaita perätysten. Tänään katoin pöytään tuoreita hedelmiä ja aloin muistelemaan Thaimaan häämatkaamme vuosien taakse. Silloin jokainen aamu alkoi ananaksilla ja vesimeloneilla, makumuistoja parhaimmillaan! Ainoa vain, että tästä reissusta on jo kuusi vuotta aikaa ja pelkkä ajatus turkoosista merestä sai matkakuumeen kohoamaan. Mieheni totesi, että testataan nyt ensin kesän Espanjan ja Ranskan reissu ja päätetään sitten, kannattaako tällä kokoonpanolla ihan heti haaveilla kaukomatkoista 😉 Ja ensin voisi haaveilla vaikka pienestä lottovoitostakin!
SU-1

Aamupalapöydässä silmäilin vielä kerran läpi viikonlopun Iltasanomat, jonka sunnuntailiitteesen minua haastateltiin yhdessä Glorian kodin päätoimittaja Tytti Kontulan ja sisustusarkkitehti Mikko Vesasen kanssa. Jutussa pohdittiin, mitkä ovat tämän hetken hittituotteita sisustuksessa ja mitkä elementit alkavat pikkuhiljaa väistyä. Myös kristallipallolla olisi ollut käyttöä, sillä toimittaja kysyi minkä tuotteiden arvioisimme nousevan tulevaisuuden sisustushiteksi.

SU-1-4

Ja voitteko uskoa, Kontula ennustaa 1990-luvun kalusteiden palaavan pikkuhiljaa sisustukseen. Erityisen ”ei koskaan”-osastolle sijoittaisin omalta kohdaltani kirsikanväriset kalusteet, jotka ilmeisesti hiipivät pikkuhiljaa takaisin trendikkäiksi. Muoti ja trendit ovat kyllä veikeitä. Ensimmäisessä omassa kodissa oli juuri kirsikanvärinen jättimäinen yhdistetty televisio- ja vitriinikaappi ja tekstiilien värinä tietysti tummasininen. Huh, vieläkin saan vähän vilunväreitä tästä yhdistelmästä. Sininen on jo raivannut tiensä salonkikelpoiseksi, jään mielenkiinnolla odottaan kirsikkakalusteiden vastaiskua! Kalusteiden muotoilu saa (luojan kiitos!) freesausta 2000 -luvun tyyliin. Mutta sen verran olen oppinut, että koskaan ei kannata sanoa ei koskaan. Mieli muuttuu ja jossain vaiheessa nämä tämän hetken ihmetykset alkavatkin kummasti kutkuttaa sisustushermoja 😀

SU-1-3

Otsikon mukaisesti olimme kaikki yhtä mieltä siitä, että kova mustavalkoisuus alkaa väistyä ja mukaan tulee murrettuja sävyjä. Lehti löytyy siis vielä tänään sunnuntaina lehtipisteistä, huomenna siihen jo kääritään kalaa torilla 😉 Näppärimmät bongasivat keittiön pöydän alta jotain sinne kuulumatonta ja voin kertoa, että nämä eivät ole huushollimme ainoita väärissä paikassa olevia tavaroita. Siispä pikasiivouksen kautta viettämään aurinkoisen mukavaa sunnuntaita!

Mites teidän kotiin, kelpaisiko kirsikka-  tai ysärikalusteet? 

Saatat pitää myös

11 Kommentit

Myy 3 toukokuun, 2015 - 11:42 am

Tällaiset keinotekoiset trendit ovat markkinamiesten kikka: tavaraa on saatava myytyä. Ajaton sisustus on järkevä ja ekologinen valinta. Design ei menetä arvoaan.

Reply
Elina 3 toukokuun, 2015 - 11:58 am

Ei kirsikkaa eikä sinistä meille. Mä muistan kans 2000-l alun ja meillä oli siniset verhot ja sininen sohva 🙂

Reply
Anniina 3 toukokuun, 2015 - 12:31 pm

Lapsuuskotini on valmistunut -92 ja en voi kuin ihastella sitä, kuinka isäni on taloa piirtäessään ja materiaaleja valitessaan osannut valita todellakin ajattomia ratkaisuja. Aidot puulattiat ja katot, valkoiset tapetit ja valkoiset kaapistot – keittötä myöten. Parin vuoden takaisiin ylioppilasjuhliin tapetoitiin uudelleen (kyllähän ne tapetit kellastuvat 20 vuodessa) ja kaapistoihin vaihdettiin modernimmat vetimet. Tuo lapsuudenkoti ei ole oikeastaan missään vaiheessa tuntunut ysäriltä – toisin kuin esimerkiksi puolta vuotta aiemmin valmistunut tätini koti.

Onhan sitä kirsikan väristä puuta ollut vielä 2000-luvullakin, vielä ainakin buonna 2005. Tähän mustavalkoiseen kotiin alkaa pikkuhiljaa kaivata enemmän lämpöä ja väriä. Minttu, turkoosi ja vaaleansininen ovat olleet minulle pitkään mieluisia mutta nyt tämän kevään ja kesän hittiväri, navy blue on kyllä sykähdyttänyt! Ei tuo ysäri oikein tyylinä iske mutta never say never tuolle kirsikalle… Tosin ei ehkä kuitenkaan ihan samoissa määrissä kuin silloin aiemmin oli trendinä 😀

Reply
Korukopan Eija 3 toukokuun, 2015 - 5:51 pm

Voi hitsi, nyt pitäisi äkkiä kipaista lähikauppaan tuota lehteä hakemaan 🙂
Ihanat aamuherkut siellä!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 6 toukokuun, 2015 - 8:56 pm

Kiitos Eija!

Reply
S - Beauty of Life 3 toukokuun, 2015 - 8:23 pm

Hauskaa! Mä tunnen Mikon! Aivan super ihana tyyppi 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 6 toukokuun, 2015 - 8:57 pm

Ainakin telkkariohjelmien perusteella supersymppis tyyppi!

Reply
Lyde 3 toukokuun, 2015 - 11:42 pm

Oijoi, minussa kirsikka ja pyökkikalusteet aiheuttaa kyllä vilunväristyksiä yhä 😀 Vaikka olenkin tälläinen muodin perässähiihtäjä, niin ihan niin paljoa en ole perässä että ysäritkin vielä menisi. Meillä on nyt vasta tulossa tämä mustavalkoisuus uudessa talossa, mutta eipä se itseä haittaa vaikka se olisikin kohta ihan passee. Se oli nyt sitä mikä miellytti omaa silmää, sellaistahan se on valittava kun mahdollisuus on 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 6 toukokuun, 2015 - 8:58 pm

Niinhän se on, että sellaista kannattaa tehdä, joka omaa silmää miellyttää. Muodit ja trendit saa sanoa mitä tahansa 🙂

Reply
Saila 11 toukokuun, 2015 - 8:05 am

Täytyy sanoa, että uskon samoin kuten Myy tuolla aiemmin, että tämä on tapa myydä ihmisille tavaraa… Sillä ei ikävä kyllä ole mitään tekemistä ekologisuuden kanssa, ihminen tuhoaa vain tätä maapalloa, joka antaa meille elämän. Musta-valkoisuudesta en luovu millään, tosin minulla on siihen aina kuulunut myös muita värejä, eikä vain suuresti rakastamani harmaan eri sävyt. Musta on loistava osa sisustusta ripauksina, koska se tuo syvyyttä sisustamiseen.

Sen ajan kun olen omaa kotiani sisustanut eli noin 15 vuotta on maku säilynyt värien suhteen kutakuinkin samana. Tiedän, etten valkoiseen kyllästy. Toki olen sinisen kauden elänyt 2000-luvulla jopa voimakkaana (huh =) eikä se tule palaamaan samana minulle koskaan, mutta sinisestä kyllä ihan periaatteessa pidän – ainakin enemmän kuin vihreästä. Jotain pientä sinistä siis sopisi, mutta ehkä astioiden muodossa, ei niinkään tekstiileissä. Tuo kirsikan väri ei ole iskenyt koskaan, ajatus aiheuttaa todellakin väristyksiä! Pyökkikin on sellainen, että ei vaan iske. Koivu sitä vastoin pienissä määrin sopii makuuni, mutta ei siinä määrin kuin sitä oli lapsuuden kodissani. Se tuntuu liian ysäriltä. Tammi taitaa olla puun sävyistä mieluisin. Tärkeintähän on, että sisustetaan itselle ja siitä nautitaan. Tietysti nämä trendit vaikuttavat siihen mitä kaupoista löytyy.

Sinulla on sitä värimaailmaa, josta pidän ja suosin itselläkin. En tiedä miten vaaleaan ja valoisaan koskaan kyllästyisi =)

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 11 toukokuun, 2015 - 8:25 am

Totta! Kun sisustuksen pohja on ajaton, voi pieniä trendijuttuja poimia mukaan helposti. Ollapa sisustustuksen ”riittaväisänen”, oma tyyli pysyy ja hän on trendien huipulla leokuoseineen aina 15 vuoden välein 😀

Reply

Jätä kommentti