Uudistettu Eames Plastic Side Chair

by Kerttu

Iloisia uutisia Eames-tuolien ystäville!

Yksi blogimaailman suosituimmista tuoleista lienee Eamesin Plastic Side Chair, jota näkee hyvin monenlaisisssa sisustuksissa. Nyt tämä klassikko on saanut osakseen hienovaraisen uudistuksen, joka ainakin mielestäni on erittäin tervetullut. Kun me pohdimme uusien keittiöntuolien hankintaa,  Eamesin tuoli liputti itsensä kisasta hyvin alkumetreillä sen istuinkorkeutensa vuoksi. Suhteessa moniin pöytiin Eamesin tuoli jää liian matalaksi ja näin kävi myös meillä. Nyt tämä epäkohta on korjattu.  Syy istuinkorkeuden muutokseen on hyvin luonnollinen, sillä tuolin suunnitteluvuonna 1950 ihmiset ovat olleet lyhyempiä. Vuosikymmenestä toiseen ihmiset ovat kasvaneet pidemmäksi ja siksi tuolin mittasuhteet eivät ole enää vastanneet valtavirran tarpeita ja toiveita.

unnamed-3

Tuolin muotoilua kunnioittaneen istuinosan korotuksen myötä markkinoille on tullut myös kuusi uutta värisävyä. Rohkea saa räväyttää punaisella, trendikäs valitsee sinisen ja hillitty hurmaantuu harmaasta tuolista. Kaikkiin väreihin ja materiaaleihin voi tutustua Vitran sivuilla. Meiltä löytyy tuoli turvallisena valkoisena ja se on kunnon klassikon tavoin saanut palvella monissa eri tehtävissä kodin sisustuksessa. Tällä hetkellä se on makuuhuoneessa vaatesäilytysapulaisena..

vaatteet-1

… mutta toimi se mainiosti myös Muuramen työpöydän ääressä.

kärry-1-3

Ennen uusien keittiöntuolien hankintaa sitä soviteltiin muiden tuolien kanssa keittiöönkin. Siellä se näytti tosi kivalta ja olisi mahdollisesti ollut varteenotettava valinta, jos istuinkorkeus olisi ollut passeli. Nythän tätä ongelmaa ei siis enää ole 🙂

IMG_8077

IMG_7840

Uudistunutta tuoli voi koeistua ainakin Helsingin Vitra Store-myymälässä. Suosittelen muuten aina testaamaan tuolit istumalla ja mielellään mahdollisuuksien mukaan myös kotona siinä toiminnallisessa ympäristössä, johon sitä suunnittelet. Kauniskaan huonekalu ei saa anteeksi sitä, että sen mittasuhteet eivät toimi arjen tiimellyksessä.

Voit seurata blogiani Bloglovinissa / Facebookissa / Instagramissa Twitterissä / Pinterestissä 

Ylin kuva: Vitra

Saatat pitää myös

6 Kommentit

Nea 2 toukokuun, 2015 - 5:50 pm

Tervetullut tieto kun keittiön tuoleja pähkäilen! Toisaalta en haluaisi samoja tuoleja kuin ”kaikilla” muilla, mutta kun nämä ovat niin kauniit ja hyvät istua. Nyt kun korkeusepäkohta korjaantuu, niin voiko näitä vastustaa 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 toukokuun, 2015 - 1:14 pm

Sanopa muuta 😀

Reply
Tiina 3 toukokuun, 2015 - 1:10 pm

Toivottavasti vanhaa korkeutta myydään vielä pitkään, sillä olemme hankkineet pari tuolia joitakin vuosia sitten sillä ajatuksella, että täydennämme niitä lisää seuraavaan asuntoon. Eipä täydennetäkään, jos tarjolla on vaan korkeampaa mallia. 🙁

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 toukokuun, 2015 - 1:15 pm

Hei Tiina! Kannattaa varmasti olla yhteydessä Vitra Storeen Helsingissä ja tarkistaa asia. Et varmasti ole ainoa designtuolien keräilijä, joka on saman kysymyksen ääressä.

Reply
Maarit Koskinen 5 toukokuun, 2015 - 8:04 am

Meillä kahdeksan hengen ruokapöytää madallettiin näihin tuoleihin sopivaksi.
Itse en kovin pitkä ole, joten on ihanaa istua tuolilla jalat tukevasti maassa 🙂
Pieni miinus tuolissa on sen kylmyys, joka sekin hoituu istuinpehmusteella tai pikku taljalla.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 6 toukokuun, 2015 - 8:59 pm

Onneksi pöydänjalkoja voi tosiaan lyhentää tarvitaessa 🙂 Minäki pidän taljoista tuolin päällä, tuo ihanasti lämpöä ja pehmeyttä.

Reply

Jätä kommentti