Sisustukseen sopiva viilennys – Daikin Stylish ilmalämpöpumppu

by Kerttu
Tyylikästä viilennystä – Daikin Stylish 30 ilmalämpöpumppu

kaupallinen yhteistyö: LämpöYkkönen & Daikin


Ei mitään mankelia katonrajaan, kiitos!

Ilmalämpöpumpun maine ei ole sisustajan silmissä kummoinen, vaikka kaikki varmasti rakastavat laitteen tuomaa viileyttä kesähelteillä. Onneksi laitteiden kehitys on mennyt yhä enemmän siihen suuntaan, että ne sulautuvat paremmin sisustukseen.

Tyylikästä viilennystä – Daikin Stylish 30 ilmalämpöpumppu

Viime kesänä olimme nauttimassa lämpimistä päivistä mökillä. Muutaman päivän poissaolon jälkeen ihmettelimme keittiössä olevaa nestettä. Sitä oli tasoilla, lattiassa ja jotenkin epäloogisissa paikoissa. Mitä ihmettä se keltainen tahma oli, mistä se on valunut tai pikemminkin satanut?  Mielikuvitus jo laukkasi, kunnes tajusimme kaapissa olleen hiilihappojuoman räjähtäneen kuumuudesta.

Yläkertaamme paistaa aurinko varhaisesta iltapäivästä auringonlaskuun. Iso osa kotimme tunnelmaa on maisema, joka on ollut pakko peittää kesällä sälekahtimin, jotta lämpötila ei nouse sietämättömäksi. Alakerta onneksi säilyy viileänä, joten vain yläkerran lämpötilan nousu piti ratkaista.

Minne ilmalämpöpumpun sisäyksikkö kannattaa sijoittaa?

Tämä on se sisustajan ensimmäinen kysymys. Vaikka tekniikka helpottaa elämää, sen ei toivo olevan keskipiste. Itselleni visualistina sijoituspaikka oli ns. dealbreaker, jos hyvää eli sopivan huomaamatonta paikkaa ei olisi löytynyt, olisimme harkinneet koko hankintaa uudelleen.

Laitteen sijainnilla on merkitystä ilmalämpöpumpun tuottamaan hyötyyn.  Paras paikka on sellainen, jossa puhallusilma pääsee liikkumaan vapaasti. Kannattaa kuitenkin katsoa kotia sillä silmällä, missä sekä ilma virtaa, mutta laite ei ole se katseiden keskipiste.

Meidän ilmalämpöpumpun asensi Lämpöykkönen. Heidän asentajansa kävi meillä ennakkokäynnillä arvioimassa, millaisia mahdollisuuksia sisäyksikön sijoittamiseen on. Haasta siis ammattilaista pohtimaan, missä laite toimii sekä toiminnallisesti että visuaalisesti.

Meillä ehdottomasti paras paikka oli eteisen ja olohuoneen välissä, katonrajaan kiinnitettynä. Tähän kohtaan pääsi asentajat myös asentamaan tekniikan välikaton kautta. Iso kiitos taitaville asentajille!

Haasta ammattilaista pohtimaan, missä laite toimii sekä toiminnallisesti että visuaalisesti.

Tyylikästä viilennystä – Daikin Stylish 30 ilmalämpöpumppu

Miten ilmalämpöpumpun saisi sopimaan sisustukseen?

Entäs se sisäyksikön ulkonäkö? Ei ole ihan yhdentekevää, miltä ”pömpeli” näyttää.

Meille asennettiin Daikinin Stylish-ilmalämpöpumppu, joka on palkittu arvostetulla Good Design Awardilla innovatiivisesta ulkoasustaan ja toiminnallisista ominaisuuksistaan. Stylish on saanut  innovatiivisesta muotoilustaan myös kansainvälisesti tunnetut iF DESIGN AWARD ja Reddot Product Design Award -palkinnot.

Mitoiltaan tämä sisäyksikkö on markkinoiden pienimpiä (koolla on tässä tapauksessa) todellakin väliä. Meille sulautui sisustukseen kauniisti kristallinen valkoinen mattapintainen laite.  Designissa on luotu huomaamattomuutta mm. pyöristetyillä kulmilla.

Kuuluuko hurinaa?  Miten se toimii käytössä?

Toinen yleinen huoli on, aiheuttaako ilmalämpöpumppu kovaa ääntä. Daikin Stylishin luvataan olevan niin hiljainen, että sen voi unohtaa. Ja se on totta. Malliin on kehitetty paranneltu puhallin, joka lisää tehokkuutta, mutta antaa hiljaisemman käyntiäänen.

Näppärää on myös se, että tätä ilmalämpöpumppua voi käyttää mistä tahansa Daikin Online Controller-sovelluksen avulla. Eli vain ladataan sovellus puhelimeen, liitetään laite verkkoon ja ohjataan jäähdytystä tai lämmitystä etänä mistä vain. Aika näppärää vaikkapa kesäreissusta palatessa viilentää koti mukavaksi jo tien päältä.

Jo huhtikuussa lämpötila nousi olohuoneessa ja nyt toukokuun ekoilla helteillä ilmalämpöpumppu on päässyt todelliseen testiin. Se tuo asumismukavuutta lisää valtavasti. Vaikka rakastakin kesän lämpöä, tiedän että siitä osaa nauttia erityisen hyvin, kun koti säilyy mukavan viileänä ja on helppoa nukkua.

Pääsin vierailulle LämpöTubeen, jossa kerroin lisää ajatuksistani sisustamisesta ja ilmalämpöpumpun valinnasta. Aloituskuvassa näytän, mitä mieltä olin Lämpöpumppumiehen ehdotuksesta sijoittaa sisäyksikkö olohuoneen taulun päälle 😀

Tervetuloa Kertun sisustusmaailmaan, kuten Matti videollaan toivottaa!

Me olemme nyt valmiita ottamaan kuuman kesän vastaan <3

Onko teillä ilmalämpöpumppua ja miten koet sen arjessa? 

Saatat pitää myös

5 Kommentit

Heini L. 17 toukokuun, 2021 - 6:51 pm

Moikka! Meiltä löytyy ilmalämpöpumppu ja olen todennut sen olevan asumisen mukavuustekijä, josta en tule enää koskaan luopumaan. Ilman viilennysmahdollisuutta kesän helteistä on vaikea nauttia täysillä jos yöt menee valvoessa kuumuuden vuoksi. Pumppu sitoo mukavasti myös liiallista tukalaa kosteutta huoneilmasta. Talvipakkasella se puolestaan tehostaa lämmitystä ihanasti. Meillä on saman valmistajan pumppu, joskin vanhempi kuin teillä koska olemme hankkineet sen vuonna 2013 rakentamaamme taloon. Aivan verraton laite!

Reply
Kirsi Hollo 10 syyskuun, 2021 - 11:00 am

Hyvä, että ilmalämpöpumppu on vastannut odotuksia! Meilläkin olisi tarkoituksena nyt vihdoin vaihtaa oman kotitalon lämmitys sähköstä ilmalämpöpumppuun täällä Jyväskylässä, lähinnä säästöjen ja viilennysmahdollisuuden vuoksi. Enää pitää löytää osaava urakoitsija.

Reply
Kirsi Hollo 16 syyskuun, 2021 - 7:24 am

Se on kyllä totta; kesän lämmöstä on huomattavasti mukavampi nauttia, kun ei tarvitse jatkuvasti nauttia. Tästä syystä (ja myös ehkä säästöjen takia) olemme miettineet, että asentaisimme myös lämpöpumpun omakotitaloomme Kirkkonummella. Enää pitäisi vain löytää hyvä asentaja.

Reply
Ada 12 toukokuun, 2023 - 10:15 am

Totta, meillä on myös ollut harkinnassa ilmalämpöpumpun asennus. Olemme myös pohtineet asennuspaikkaa, että mihin se kannattaisi asentaa juurikin niin, että siitä saisi optimaalisen hyödyn, mutta niin, että se ei myöskään häiritsisi ja olisi nimenoman katseiden keskipisteenä. Hyvä vinkki haastaa myös asentaja pohtimaan aihetta.

Reply
Pirkko 10 heinäkuun, 2023 - 9:27 am

Onpa tyylikäs laite tyylikkäässä huoneessa. Mainiota, että lämmityslaite (tai viilennyslaite) voi toimia lähestulkoon osana kodin sisustusta, kun sen asiantuntemuksella ja hyvällä maulla osaa asentaa. Hyvän ratkaisun teitte.

Reply

Jätä kommentti