Musta keinu (pienellä tuunauksella)

by Kerttu

Jo viime kesänä etsin pihaamme keinusettiä lapsille. Hakusessa oli mahdollisimman yksinkertainen runko ja silmää miellyttävä väri, eli musta tai harmaa sopien taloon. Tehtävä osoittautui yllättävän vaikeaksi, sillä monet keinuista olivat joko todella kalliita tai vaihtoehtoisesti riemunkirjavia.

Tänä kesänä en jaksanut enää odotella, vaan päätin ostaa Hobby Hallin alesta Oslo-keinusetin, huolimatta sen kirjavista keinuista ja ruskeasta kehikosta. Ajattelin, että pienellä tuunaamisella siitä tulee ihan passeli!

Käsittelin ruskean puukehikon mustalla vesiohenteisella kuullotteella, joka imeytyy puupintaan ja suojaa säärasitukselta hidastaen kosteuden ja auringon vaikutuksia. Vedin kaksi kerrosta ja lopputulos oli aika hyvä mattamusta, saatan vielä viimeistellä kolmannella kerroksella.

Tänä kesänä ostimme myös lähes joka lapsiperheen omakotitalopihan “kaunistuksen” eli trampoliinin. Meidän vanha, suht edullinen tramppa lähti myrskytuulen mukana naapurin ojaan pari vuotta sitten ja sen jälkeen ajattelin, että ehkäpä pärjäämme (tai siis lapset pärjäävät) ilman.

Kaksivuotiaan pomppuinto nousi sellaisiin sfääreihin, että mikään mahti ei meinannut pitää häntä pois naapureiden trampoliineitä. Nyt panostimme 4,3 metriseen Aconiin, jonka runkorakenne ja pomppuominaisuudet toivottavasti palvelevat vuosikymmenen. Ero vanhaan on kyllä todella suuri, joten tässä näkee aika selkeästi sen, mikä ero on edullisella ja vähän kalliimmalla.

Aconin kokomusta trampoliini oli myyty loppuun (yllätys, ihmiset eivät siis välttämättä halua sitä sinistä hökötystä pihaansa), joten meille tuli tuo tummanvihreä malli. Ihan ok sekin. Siis trampoliiniksi.

Meillä oli varastossa hämähäkkikeinu, jonka kiinnitimme keinurunkoon ja vihreä pyörökeinun köysi vaihdetaan pian mustaan. Kokonaisuudesta tuli oikein toimiva. Tässä vielä keinusetin alkuperäinen kuva Hobby Hallin sivulta:

Tällä hetkellä piha on omistettu aika suurelta osin lasten leikeille, mutta ehkäpä niiden kukkivien perennapenkkien aika on muutaman vuoden kuluttua. Nautitaan nyt tästä, kun lapset kavereineen viihtyvät vielä omalla tontilla.

Saatat pitää myös

10 Kommentit

Sara heinäkuu 15, 2017 - 12:38 pm

Trampoliini on kyllä varsinainen pihan “kaunistus”. Meillä se somistaa pihaa jo seitsemättä kesää. ? Lapset ovat 10- ja 14-vuotiaita, ja tramppa on ahkerassa omien ja lasten kavereiden käytössä edelleen. Haaveilen, että viimeistään viiden vuoden päästä pääsen tekemään trampan tilalle kauniin perennapenkin.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas heinäkuu 15, 2017 - 1:12 pm

Niinpä, mutta onneksi se tuo niin paljon iloa, että trampan kestää 😀 Luulen, että meillä pompitaan siinä vielä se 10 vuotta, mutta ehtiihän niitä perennapenkkejä istuttaa sittenkin!

Reply
-heini- heinäkuu 15, 2017 - 12:54 pm

Onpa hyvä tuunaus, ja hei vinkkinä et maalaa vielä nuo vihreät metallikiinnikkeet mustalla automaalilla (spraymaalilla). Jos siis haluut koko mustan 😀

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas heinäkuu 15, 2017 - 1:11 pm

Kiitos Heini! Mietinkin, että millä metalliosan saisi maalattua, mutta automaali onkin hyvä vastaus!

Reply
Elina heinäkuu 15, 2017 - 12:57 pm

Hyvältä näyttää. Meillä samanlainen projekti mutta K-Raudan keinu.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas heinäkuu 15, 2017 - 1:10 pm

Kiitos Elina! Tsemppiä teidän projektiin! Katsoinkin, että K-raudassa myytiin hyvin samanlaista keinua 🙂

Reply
Eepu heinäkuu 15, 2017 - 9:48 pm

Hieno tuunaus ja ehdottomasti vielä nuo vihreät härpäkkeet piiloon! 😉
Auton vanteisiin tarkoitettu spraymaali varmasti kyllä toimii.
Siinäpä jollekkin yritysidea alkaa valmistamaan migreenittömiä pihajuttuja lapsille kohtuuhintaan. Meinaan ne sateenkaaren väriset leikkikeskukset muiden pihoilla nostaa verenpaineen jo ohi kävellessä ?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas heinäkuu 16, 2017 - 9:42 am

Todellakin, tässä olisi iso markkinarako! Tyylikkäitä, järkevän hintaisia lasten leikkikalusteita kaivataan.

Kiitos Eepu!

Reply
Tuuliviiri heinäkuu 16, 2017 - 11:39 pm

Onko tuo miten jämäkkä ja miten maassa kiinni tms? Vauhdikkaat 2 ja 4 v kaipaavat keinua…. 😉

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas heinäkuu 17, 2017 - 10:24 pm

Hei! Tämän kokoluokan keinuksi se on tukeva ja maahan tulee vielä kiinnikkeet. Toki tuolla hämähäkkikeinulla ei saa niin kovia vauhteja kuin kahdella yksittäisellä kiikulla. Asennusohjeissa suositellaan sen pulttaamista maahan.

Reply

Jätä kommentti