Kotikontin helppo ja ihana pihapiiri

by Kerttu

Kylläpä ropisee! Palasimme juuri perheen kanssa muutaman päivän kaupunkilomalta Tampereelta ja kyllä vaan kelillä on varsin iso merkitys aktiviteettihin. Onneksi saimme yhden kuivankin päivän. Pitää kai ajatella, että luonto tykkää sateesta. Toisaalta yksi reissun ikimuistoisista hetkistä liittyy juuri lämpimään kesäsateeseen, joka yllätti meidät täysin. Juoksimme yltyvässä sateessa kikattaen, vesilammikoita väistellen ja kaksivuotias huutaa rattaissa ”kovempaa!”. Hotellille palatessamme olimme kuin uitetut koirat.

Haluan ehdottomasti tallentaa blogiin Asuntomessujen yhden mieleenpainuvimmista pihapiireistä. Monesti pohditaan, kuinka kaupunkirakentamisessa saadaan omaan rauhaa ja helppohoitoisuutta. Mammuttikodin Kotikontissa (kohde 26) on onnistuttu tässä hienosti!

Talo on itsessäänkin tosi kiva, mutta nyt keskityn ulkotiloihin. Terassit kiertävät pihaa ja luonto-osuudet ovat toteutettu kuntalla ja kivillä, siis erittäin helppohoitoisilla elementeillä. Terassien määrä on hulppea, talon edessä on oleskelutilaa 40 neliötä, porrassiirtymät ovat kymmenen neliötä per puoli.  Alaterassin koko on 46 neliötä ja sen lisäksi on 15 neliön pergola.

Myös pergola / kesäkeittiö ihastutti yksinkertaisen linjakkaalla toteutuksellaan. Jotain tällaista näkisin ilomielin myös kesämökin pihapiirissä.

Jos joskus vielä innoistuisimme taloa rakentamaan, olisi erillinen pihasauna kyllä unelma. Terassilaudoituista pitkin pääsee saunarakennukseen näppärästi ympäri vuoden.

15 neliön saunatupa on tumman tyylikäs ja sieltä löytyy designklassikkoja kuten Parolan Rottingin keinu ja Artekin tarjoiluvaunu.

 

Mitä pidät näin yksinkertaisesta pihasta ja rakennusten sijoittelusta? 

Ps. Tänään kuron kiinni kaikki vastaamattomat kommentit, reissun vuoksi on ollut vähän viivettä. Kiitos kärsivällisyydestä <3

 

Saatat pitää myös

Jätä kommentti