Muotocom marmoripöytä

by Kerttu

Ah, vihdoin! Ja samalla voin todeta mummoni sanoin, että vastoinkäymiset ovat usein naamioituja myötäkäymisiä.

Marmoripöydän teettäminen kävi vähän mutkikkaammaksi kun olisin uskonut. Loistava tekijä löytyi helposti, mutta suunnittelemani jalan yhdennäköisyys Adean Plateaun kanssa sai minut teettämään vielä uuden kehikon. Muotocomin Pekka Laitinen teki siis tuplatyön, mutta jälkikäteen on helppoa sanoa, että kannatti.

Toisella kierroksella annoin suunnittelutyön ammattimuotoilijalle. Pekka teki minulle 3D-mallinnoksella pari uutta ehdotusta, joista valitsin tämän ristiin menevän mallin. Yksi syy oli se, että tämä malli oli tarpeeksi erilainen muihin markkinoilla oleviin nähden. Tosin koskaan ei voi ihan varma, onko joku jossain jo tehnyt jotain samankaltaista, mutta ainakin omaan, sisustusgenreä aika tiiviisti seuraavaan silmääni malli näytti raikkaalta ja uudelta.

Erityisesti pöydän muodossa ihastutti sen kevyt ilme, marmorilevy lepää kauniisti ristiinmenevän kehikon päällä. Tässä toisessa versiossa nostimme myös pöydän korkeutta hieman  ja nyt se on mielestäni mukavassa sopusuhdassa sohvan kanssa. Tällä hetkellä trendit suosivat aika matalia pöytiä, nyrkkisääntönä kuitenkin, että pöytä ei nousisi paljon sohvan istuinkorkeutta ylemmäs. Makuasioita toki kaikki.

Sohvapöytä ja sohva muodostavat toimivan kokonaisuuden ja molempien mustat jalat antavat särmää sisustukselle. Onhan tässä parin vuoden aikana nähty olohuoneessa jos jonkinlaista kompromissia ja välivaihetta, mutta nyt tuntuu että palaset ovat loksahdelleet paikoilleen.

Koko prosessi avasi myös silmät sille, että usein oman maun ja mittojen mukaan huonekalun teettäminen on oikeasti hyvä vaihtoehto. Niin paljon kun itse tolkutan, että osta vain sellaista mitä rakastat ja jota haluat katsella vuosia, tulee liian usein tehtyä kompromisseja. Kunpa olisi kärsivällisyyttä aina pohtia, mikä on se oikea vaihtoehto ja sen jälkeen säästää roposet kasaan. Niin monta kertaa on nähty, että välimallit lopulta tulevat maksamaan sen ykkösvaihtoehdon verran.

Näin jälkeenpäin voin jo vähän naureskella tälle sohvapöytäepisodille, joka nosti myös luovan alan ammattilaisten arvostusta, vaikka ei se alhaalla ole ollut tätä ennenkään.  Voin vilpittömästi suositella Muotocomin Pekkaa suunnittelemaan ja toteuttamaan erilaisia huonekaluja ja pienrakennuksia. Tässä vähän sekavaksi muodostuneessa prosessissa hän toimi niin kärsivällisesti, ammattitaitoisesti, nopeasti ja rakentavasti, että en voi kun sanoa kiitos. Toista kertaa marmorilevyä hänelle kiikuttaessani vitsailinkin, että nyt on ikiliikkuja keksitty, eikä hän pääse tästä sohvapöydästä koskaan eroon. Lupaan, että sohvapöytää en ole hänellä enää teettämässä, mutta jotain muuta joskus varmasti!

Ps. Jos joku ihastui tähän malliin, niin ei kun vain yhteys Pekkaan ja teettämään samanlainen. Pöytä näyttäisi tosi kauniilta myös puukannella. 

***

Pysy kärryillä uusista jutuista näiden kanavien kautta: Bloglovin / Facebook / Instagram Twitter / Pinterest / Snapchatissa (kerttup).

Saatat pitää myös

23 Kommentit

Terhi 7 helmikuun, 2017 - 7:14 pm

Paljonko tuli hintaa versioiden suunnittelulle ja pöydälle?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 7 helmikuun, 2017 - 7:21 pm

Hei!

Sain vähän kompensaatiota, kun homma tehtiin kahteen kertaan. Kannattaa kysyä Pekalta suoraan tarjousta juuri sellaista huonekalusta kun toivoo, kun moni asia vaikuttaa lopulliseen hintaan.

Reply
veera 7 helmikuun, 2017 - 7:38 pm

Tosi kaunis!

Reply
Essi St. Black 7 helmikuun, 2017 - 7:51 pm

Tästä tuli tosi nätti (ja uusi on paaston kivempi kuin se vanha)! Erityisesti tykkään metallin pienestä ”leviämisestä” yläreunassa 🙂

Reply
Essi St. Black 7 helmikuun, 2017 - 7:53 pm

*siis paaljon kivempi, kiitos autocorrect :’D

Reply
MaritaH 7 helmikuun, 2017 - 8:23 pm

Tosi kaunis ja tyylikäs lopputulos – on mielestäni kevyempi kokonaisuus kuin alkuperäinen. Onnistunut ratkaisu.

Reply
Jaana / At home 7 helmikuun, 2017 - 8:59 pm

Todella onnistunut! 🙂

Reply
Heli 7 helmikuun, 2017 - 9:19 pm

Kaunis!

Reply
Minnea/Minnean muruja 7 helmikuun, 2017 - 9:37 pm

Upea pöytä! Marmori on kyllä kaunis elementti!

Reply
Lyde 7 helmikuun, 2017 - 10:43 pm

Ihan huikean kaunis!

Reply
Kolmen äiti 7 helmikuun, 2017 - 11:56 pm

Todella kaunis! Upeat nuo viistoon menevät jalat. Hieno lopputulos kerrassaan.

Reply
Muuttuva kotini Päivi S 8 helmikuun, 2017 - 12:01 am

Kaunis ja kivat ristikkäiset jalat. Täällä kans suositaan käsityötä. Nyt on menossa olohuoneen pöytä joka teetetty puusepällä niin uudelleen maalaukseen, kun kolhuja tullut vuosien saatossa. Miettinyt pikkuisen pätkässä jalkoja lyhyemmäksi, että ei nousisi sohvan istuinosan yläpuolelle. Meillä ei tartte varmaan ottaa kuin 5cm kummankin pöydän jaloista pois ja uskon, että ilme taas muuttuu 🙂

Reply
Sirpa 8 helmikuun, 2017 - 12:24 am

Mummosi oli kyllä oikeassa. Ilmeisesti episodi oli tarkoitettu tapahtumaan, jotta sait vielä kauniimman pöydän jalan. Tosiaan parempi on ja nyt muotokieli mene mukavasti yksiin sekä ylhäällä että alhaalla kehikkoa.

Reply
Vilja @ muotoseikka\ 8 helmikuun, 2017 - 9:32 am

Voi miten upea lopputulos! Pieni säätö usein kannattaa, jotta ei jälkikäteen harmita. Olohuoneenne on nyt raikas ja kevyt.

Reply
Villis 8 helmikuun, 2017 - 9:38 am

Todella kaunis, muutos kannatti!

Reply
Mimi 8 helmikuun, 2017 - 7:51 pm

Ihana! Sopii kokonaisuuteen viela paremmin kuin ensimmainen ?

Reply
Westend Mum 9 helmikuun, 2017 - 1:26 pm

Todella kaunis tuo marmoripala. Ihanasti kuvio menee.
http://westendmum.fi

Reply
Laura R 12 helmikuun, 2017 - 10:26 am

Vau, upea pöytä! Sopii niin täydellisesti sohvan kanssa <3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 16 helmikuun, 2017 - 7:25 am

Kiitos, olemme kyllä tosi tyytyväisiä 🙂

Reply
Nipa 31 elokuun, 2017 - 10:25 am

Hei, saako kysyä minkä kokoinen sohvapöytä on, ja erityisesti korkeus kiinnostaa? Kiitos paljon 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 31 elokuun, 2017 - 1:10 pm

Hei, sohvan korkeus on ulkomuististani 45 senttiä. Voin vielä tarkistaa kun pääsen kotiin.

Reply
Nipa 1 syyskuun, 2017 - 9:52 pm

Kiitos paljon jos viitsit tarkistaa, kiinnostaisi tietää myös pituus ja leveys! Kiitos ja mukavaa syksyä!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 syyskuun, 2017 - 7:12 pm

Hei, nyt on mitat: pöytälevy 75 x 75 cm ja korkeus 38 cm.

Reply

Jätä kommentti