Mökkiprojektin uudet suunnitelmat

by Kerttu

Viime syksynä käynnistimme mökkisuunnittelun suurella innolla. Ajatukset surrasivat ideoita, kahlasin läpi suuren määrän mökkimalleja ja ideoin omaa pientä mökkiä. Näin valmiin mökin sieluni silmin, mutta ajatusten konkretisoiminen varsinaiseksi suunnitelmaksi osoittautui yllättävän hankalaksi. Olettekin ehkä huomanneet, että en ole koko talven aikana kertonut suunnitelmistamme?

Yksi iso tekijä on budjetti, joka on todella napakka. Olemme pohtineet sitä, kuinka valmiin mökin haluaisimme vai olemmeko valmiita itse rakennustöihin? Sillä säästäisi pitkän sentin, mutta toisessa vaakakupissa on aika ja osaaminen. Tulisiko koskaan valmista ja miellyttäisikö työnjälki kriittistä emäntää?

Olen istunut tunteja mökki- ja huvilavalmistajien toimistoissa etsimässä sitä kuningasideaa, vertailemassa rakennustapoja- ja materiaaleja ja tietysti viilaamassa budjettia. Ja viilaamassa budjettia. Ja viilaamassa budjettia.

Niin, se raha mikä meillä on, ei riitä siihen mökkiin, joka unelmissani siintää. Edessä oli kolme vaihtoehtoa: unohtaa koko projekti, rakentaa rutkasti pienempi/halvempi mökki tai keksiä jotain uutta ja luovaa. Arvaatteko, minkä vaihtoehdon näistä valitsin?

Idea kirkastui vieraillessani Helsingin Löylyssä. Kirjoitin silloin Pehmeän minimalistinen Löyly-postauksessa blogiini:

”Ei meillä Jyväskylässä ole tuollaisia näköaloja, mutta mietin milllaista olisi perustaa oma kesäterassi Päijänteen rannalle?  Ei perinteinen satamakioski, vaan modernin tyylikäs ja rennon mutkaton kohtaamispaikka. Sellainen täältä puuttuu. Enää tarvitaan muutama ammattilainen ja nippu rahoittajia.”

Kun lyhyellä matematiikalla laskee 1+1, syntyy se timanttinen idea mikä mahdollistaa juuri sellaisen unelman toteuttamisen, josta haaveilinkin! Oman pikkuisen mökin sijaan rakentuu työnimellä ”Kauha” kulkeva julkinen sauna,  josta myös simppeliä cityruokaa luonnon äärellä.

Ravintolapuoli ulkoistetaan, en lähde siihen bisnekseen varsinaisesti mukaan, vaan meidän bisneslogiikamme perustuu saunamaksuihin, tilavuokraukseen ja venepaikkoihin. Liiketoimintasuunnitelman mukaan viiden vuoden kuluttua olemme kartuttaneet pottia sen verran, että voimme päättää, jatkammeko yleisenä paikkana vai teemmekö Kauhasta vain oman perheen kesänviettopaikan.

Havainnekuva SunHouse

Rakennustyöt alkavat keväällä.  Eihän tämä meidän paikka nyt mikään aava meri ole, mutta kyllä tässäkin kelpaa nauttia lounasta, iltapäiväkahveja, after work-drinkkejä ja kuunnella auringon laskiessa akustisia keikkoja. Paikka on sen verran lähellä, että toivon sen keräävän kaupunkilaisia nauttimaan kesästä. Toivottavasti myös veneilijät ottavat Kauhan omakseen ja tulevat karistamaan reissupölyjä saunallemme.

Älytön homma on ollut lupien, kumppaneiden ja kaiken byrokratian kanssa, mutta nyt työ vasta alkaakin.  Tässä yhdistyy aika hienolla tavalla unelma kesäpaikasta ja yrittäjyydestä, joten en voi olla kuin onnellinen. Sitä juhlistaakseni järjestän yhteistyökumppaneiden kanssa Kauhan tontilla tänään lauantaina klo 18 maljannostajaiset uutisen julkistamisen kunniaksi, tervetuloa!

Kutsu sekä kaikki havainnekuvat, pohjapiirustukset, yhteistyökumppanit ja oleelliset tiedot löydät TÄÄLTÄ.

Huh, eikö olekin aika jännää! Kuka tulee meille saunomaan?

Saatat pitää myös

23 Kommentit

Tuire 1 huhtikuun, 2017 - 7:52 am

aprillia ;D

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 huhtikuun, 2017 - 8:49 pm

Ja kuravettä päälle 😀

Reply
laurar 1 huhtikuun, 2017 - 7:55 am

ihan huikee juttu – justänään, kunnon tuollainen ilmakin 😀

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 huhtikuun, 2017 - 8:50 pm

Haha, kunnon räntäsateessa olisi saanut skoolata 😀

Reply
Janet 1 huhtikuun, 2017 - 8:04 am

Loistava idea! Mä menin ihan täysillä halpaan ?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 huhtikuun, 2017 - 8:50 pm

Hups, sorry 😀

Reply
Viivi / Valkoinen Soihtu 1 huhtikuun, 2017 - 8:05 am

Enpä ole piiiiiiitkään aikaan kommentoinut blogeissa, mutta nyt oli suorastaan pakko:)! Siis WAU!!! Ihan mahtava idea Kerttu <3 Juuri tällainen paikka Jyväskylästä on puuttunut! Onnellista Kauhan rakennusaikaa! Toivottavasti Kauha kerää paljon iloisia löylyttelijöitä <3

Reply
Viivi / Valkoinen Soihtu 1 huhtikuun, 2017 - 8:15 am

Eiiiiih, oliko tää aprillia 😀 Hahhhhhhaa 😀 😀 😀 Nyt Kerttu pila oikeasti toteutukseen 😀 <3 Mä haluun Kauhan Jyväskylään!

Reply
Marita 1 huhtikuun, 2017 - 8:22 am

Aprillia:D taas huippu aprillipila mutta tänä vuonna en mennyt halpaan 😉

Reply
Helena 1 huhtikuun, 2017 - 8:25 am

Odotin kovasti, minkä pilan keksit tänä vuonna. Eipä tarvinnut pettyä ?

Reply
Kia Karin 1 huhtikuun, 2017 - 8:41 am

Ei hitsit, meni muhun ihan täydestä! Me ootetaan jo niin veneilyhuuruissamme jäiden lähtemistä, että hyvä kun en herättänyt tota miestä ”et arvaa mikä paikka tänne on tulossa” ??? olisi kyllä oikeastikin hyvä idea!

Reply
Kati 1 huhtikuun, 2017 - 9:15 am

Alussa minua vietiin kuin litran mittaa, mutta sitten kallistui Kauha ja tuli kuravedet ? Ihanasti kirjoitettu aprillipila – jo ehdin vähän innostua kuulemaan teidän mökkiprojektista, mutta odotellaan

Reply
Kristiina 1 huhtikuun, 2017 - 9:48 am

Oliskohan aprillia!

Reply
Maire / Kettukarkki 1 huhtikuun, 2017 - 11:38 am

Heiiii, odotin kyllä Kerttulin laulajan uran starttaamista, mutta et nyt varmaan ehdi kun pukkaa Kauha-projektia 😀

Reply
Elina 1 huhtikuun, 2017 - 12:15 pm

Hyvä pila tänäkin vuonna! Tyylikäs Kauha olisi tullut, Sunhousen talot ovat ihania ♡

Reply
L 1 huhtikuun, 2017 - 12:57 pm

Menin lankaan, ehkä juuri siksi, että olisin niin toivonut tämän olevan totta 🙂 Mietin vain sitä, että mitenkäs ne lähellä mökkeilevät sukulaiset.

Reply
AnnaH 1 huhtikuun, 2017 - 12:59 pm

Hahaa, ensimmäistä kertaa menin halpaan! Ehti jo tulla hieman kylmä hiki puolestasi, kunnes avasin linkin=)=)=)=).

Reply
Raili 1 huhtikuun, 2017 - 6:42 pm

Oppi ja ikävä kaikki. Pari vuotta sitten upposi täysillä se lastenvaatejuttu, viime vuonna hoksaamiseen meni tovi, mutta myt tiesin jo odottaa. Olet kyllä mestari keppostelija. Hyvää aprillipäivää?.

Reply
H 1 huhtikuun, 2017 - 8:01 pm

Ai kamala, meni täysin läpi ?

Reply
Tanja 1 huhtikuun, 2017 - 8:28 pm

Mahtava pila. Yleensä ei uppoo, mut nyt meni täydestä ja jyväskyläläisenä ennätin jo vähän fiilistellä ?.

Reply
MiraX 1 huhtikuun, 2017 - 9:26 pm

Oot kyllä ihan huippu näissä aprillipiloissa;D

Reply
S - beauty of life 1 huhtikuun, 2017 - 9:55 pm

Joka kerta!! Siis JOKA kerta!!! ;D

Reply
päivikki 2 huhtikuun, 2017 - 9:26 am

Täydestä meni ! Juuri aamulla yritin muistella kenen blogissa on aiempina vuosina ollut aina mahtava aprillipila. Olin jo unohtanut kun blogiasi innolla luin. Hyvin olit taas keksinyt aprillipilan. Nauroin ääneen, kun klikkasin suunnitelmat auki.

Reply

Jätä kommentti