Moderni kynttelikkö

by Kerttu
Moderni kynttelikkö

On päivän valoisin hetki ja alan sytyttämään valoja ja kynttilöitä kotiin. Varjot viipyvät nurkissa peittäen armollisesti pienet villakoirat ja sormenjäljet. Lunta sataa ulkona kuin elokuvissa, hiljaa leijailevat hiutaleet lupaavat, että kohti valkeaa joulua mennään. On asioita, joita ihminen haluaa uskoa.

Moderni kynttelikkö

Lapset ovat levittäneet joulukalenterinsa olohuoneen lattialle. Matto on miinoitettu pikku-Legoilla, joita joulukalenteri tuo 24 päivää putkeen.  Parasta joulukuun aamuissa on se, että lapset ovat tikkana pystyssä, koska luukkujen sisältä kiinnostaa niin paljon. Tunnelma nousee päivä päivältä.

Ostoslistallani on ollut jo useamman vuoden ajan kynttelikkö. Mielikuvassani se on ollut kultainen ja siro, mutta emme ole kohdanneet. Kunnes nyt sitten ihan vahingossa Rustassa se tuli vastaani, yllättävä tapaaminen johti pikaiseen ostopäätökseen.

Muuramen MUP-senkki on kuin tehty (joulu)asetelmille. Pikkuhiljaa kaivamme esiin koristelaatikoita, joista paljastuu rakkaita muistoja vuosien varrelta. Itsenäisyyspäivänä leivotaan ja koristellaan joululaulujen soidessa, siitä ei tingitä, vaikka Linnan juhlia ei tänä vuonna perinteisessä muodossa olekaan.

Toivottavasti siellä on kaikki hyvin. Me lähdemme pienelle iltakävelylle ihastelemaan valkeaa maisemaan ja bongailemaan luukkuja asuinalueemme joulukalenterista.

Jotain taikaa kaipaisi myös kotimme, jossa kiireisen viikon jälkeen on tavarat ihan hujan hajan. Yhtään uutta koristetta ei kyllä kaiveta esille, ennen kuin kämppä on kuosissa: taitaa olla koristelun ensimmäinen vaihe selkeytys. Vartin pikajärjestelyllä saa onneksi ihmeitä aikaan.

Levollista viikonloppua!

Ps. Kuuntelusuositus Idan ja Kallen uudelle joululaululle, ihana <3

”Tehdään enkeleitä jos lunta löytyy näiltä teiltä
Puhallan höyryy talvi-iltaan siniseen
Kohta päästään kotiin heitä huolesi pois hankiin
Maailma ei paina koska aina sun kaa meen
Jouluun siniseen”

Saatat pitää myös

2 Kommentit

Jasmin 5 joulukuun, 2020 - 5:47 am

Tunnelmallista joulunodotusta!?

Poikkeaako sinun joulunvietto jollain tavalla tänä vuonna?

http://jasukuvaa.blogspot.com/

Reply
Kerttu 9 joulukuun, 2020 - 6:33 am

Kiitos ja sitä samaa myös sinne!

Tässä vielä katsotaan aattoa lähempänä, kuinka joulu vietetään. Siskoni perhe ei pääse Norjasta Suomeen, se on ainakin iso muutos.

Reply

Jätä kommentti