Minulta minulle – Iittala Virva

by Kerttu
Minulta minulle – Iittala Virva

Hei ja hyvää pitkän viikonlopun alkua!

Meillä on ollut pikkuisen huono tuuri lasiesineiden kanssa tässä viime aikoina eli jos sirpaleet tuottavat onnea, niin  lottoa vetämään. Jonkinlaisen vahingon seurauksena on puolen vuoden sisään hajonnut Iittalan iso Lantern-kynttilälyhty, Harri Koskisen Block-valaisin ja viimeisimpänä minulle niin rakas Iittalan Leimu-valaisin. Se oli viimeinen tikki ja laitoin vahingon kotivakuutukseen. Saimme vahingonkorvauksen onneksi, joten päätin ostaa uuden valaisimen tilalle.

Jouluna päätin, että ostan itselleni joululahjaksi uuden pöytävalaisimen, Leimuhan se mielessä oli, vaikka ajattelin olevani ehkä villi ja vaihtavani lasin väriä. Kuten spontaaniin luonteeseen kuuluu, aloin miettimään myymälässä, että nyt olisi kyllä paikka saada vähän vaihteluakin…!

Ja siinä se sitten nökötti hyllyllä kuin kaunis lasiveistos ja päätös sinetöitiin saman tien. Valintani oli uutuusvalaisin Virva, sävyssä pellava.

Valaisimessa lasikuviointi on monemmilla puolilla erilainen. Toisella puolella kalanruotoimainen, toisella puolella raidallinen. Kuvatessa käänsin valaisimen toisinpäin ja vasta valmiista kuvasta huomasin, että siinähän komeilee tarra. No, nyt se on irroitettu.

Virva on Matti Klenellin suunnittelema valaisin, joka näyttää kauniilta myös silloin, kun se on sammutettu. Päällä ollessaan kohokuviot luovat hienovaraisia varjoja takana olevaan seinään.  Iittalan sivuilla kerrotaan, että Valaisimen nimi viittaa virvatuliin. Tarinoiden mukaan virvatulet ovat tulipalloja tai valonlähteitä, joita voi nähdä hiljaisilla, syrjäisillä seuduilla, kuten soiden tai järvien läheisyydessä. Tarujen mukaan virvatulet tuovat onnea ja niiden on jopa arveltu kertovan aarrekätköistä. Lisäonni kelpaa tähän kotiin, aarteita täällä on jo pari ♥

Kupu on suupuhallettua lasia ja sen nelijalkainen alusta on puuterimaalattua alumiinia. Valittavana on tämän pellava-sävyn lisäksi myös tummanharmaa.

Nyt toivon, että onnea on sen verran, että onnistumme pitämään tämän kaunokaisen ehjänä. Ehkä siis vähemmän jalkapalloa ja akrobatialiikkeitä tämän läheisyydessä.

Valoa todellakin tarvitaan. Vähän surulliselta tuntuu, että kaikki lumi on kaikonnut ja sade ropisee ikkunaan kuin syyskuussa. Toivottavasti saisimme nauttia myös luonnonvalosta viikonlopun aikana!

Mitäs sanotte tästä valaisimesta? Oliko hyvä valinta vai olisiko pitänyt kuitenkin ostaa se tuttu ja turvallinen Leimu?

Saatat pitää myös

13 Kommentit

Annukka 3 tammikuun, 2020 - 5:12 pm

Hyvä valinta! 🙂 Vaihtelu virkistää ja tuo kivasti mielenkiintoa ja särmää sisustukseen.

Reply
Kerttu 4 tammikuun, 2020 - 6:27 am

Kiitos Annukka! Minustakin Virva tuo särmää, on tosiaan kuin lasiveistos ollessaan sammuksissa. Nyt yritetään pitää tämä ehjänä 😀

Reply
Sanna 3 tammikuun, 2020 - 5:15 pm

Kaunis! Mut mikä onkaan tuo teidän sohva? Väri kiinnostaa myös.

Reply
Kerttu 4 tammikuun, 2020 - 6:27 am

Heippa ja kiitos! Täältä löytyy lisää tietoa meidän sohvasta: https://www.modernistikodikas.fi/sisustus/meidan-uusi-sohva-ht-collection-como/

Reply
Sanna 3 tammikuun, 2020 - 5:20 pm

Minun mielestä tuo on nätti ja sopii hyvin teidän sisustukseen.

Reply
Kerttu 4 tammikuun, 2020 - 6:26 am

Lämmin kiitos Sanna! Hyvää uutta vuotta sinulle!

Reply
Seuraneiti 3 tammikuun, 2020 - 6:24 pm

Kaunis lamppu. Kyllä kannatti hakea vaihtelua.

Reply
Kerttu 4 tammikuun, 2020 - 6:26 am

Kiitos Seuraneiti! Minäkin uskon, että tuli tehtyä hyvä valinta 🙂

Reply
Keräilijä 4 tammikuun, 2020 - 12:51 pm

Siis maksoiko toi valaisin n.370€?

Reply
Kerttu 4 tammikuun, 2020 - 1:07 pm

Moikka! Ovh on 369 e.

Reply
CapsLock 4 tammikuun, 2020 - 3:51 pm

Kaunis Valaisin kauniissa kodissa. Itse laittaisin ehkä himmeäkupuisen lampun, ettei filamentit vie huomiota valaisimelta.

Reply
Jenni 27 syyskuun, 2020 - 7:35 pm

Voisiko tämä olla yöpöydän valaisin vai onko liian himmeä? Kaunis valaisin ja olisi hullareilla tarjouksessa.

Reply
Kerttu 28 syyskuun, 2020 - 6:09 am

Moikka! Valoteho riippuu polttimosta. Meillä ainakin on todella kirkas valo, jopa liiankin 😀

Reply

Jätä kommentti