Meidän uusi sohva – HT Collection Como

by Kerttu

Siinä se on, vuoden pohtimisen, vertailun ja ideoinnin tulos: meidän uusi olohuoneen sohva eli HT Collectionin Como*, jonka ostimme Iskusta. Kriteereinä meillä  laatu, moderni ulkonäkö ja ehdottomasti kotimaisuus. Kaikkiin kriteereihin vastasi HT Collection, joka tarjoaa selkeälinjaista ja skandinaavista designia ja kaikki huonekalut valmistetaan vuosikymmenten kokemuksella Hollolassa.

como

Meillä on ollut olohuoneessa sekä kolmen istuttava sohva että kulmasohva, nyt päädyimme divaanimalliin. Se on skarpin näköinen, mutta mahdollistaa myös rennon löhöilyn. Sohvan leveys on 294 cm ja divaaniosan pituus on 163 cm (sattumalta sentilleen oma pituuteni).

como-2

como-4
Valitsimme vaaleanharmaan Techno-kankaan (värinumero 1/5), ei kuitenkaan lapsi- ja koiraperheessä uskallus riittänyt valkoiseen. En kyllä jäänyt kokovalkeaa kaipaamaan ja olen tosi tyytyväinen sävyvalintaan, joka on hillitty ja viileä vaaleanharmaa.

como-5
Verhoilu on kokonaan irrotettava ja vesipestävä eli halutessaan voi hankkia eriväriset vaihtopäälliset. Puhdistettavuus oli myös tärkeä kriteeri. Ostin suojasuihkeen ja tahranpoistoaineen, joiden avulla saamme toivottavasti pidettyä kankaan priimakunnossa pitkään.

como-7
Comoon voi valita mieleiset jalat ja vaihdoimme vakiomalliset ”kelkkajalat” yksinkertaisiin metallijalkoihin. En edes tiedä, mistä tuli vahva intuitio mustista jaloista, enkä edes pohtinut asiaa. Harmaat tai valkoiset olisivat toki sopineet nekin, mutta musta jalka antaa linjakkaalle sohvalle erityistä ryhtiä.

como2-2

Samalla siirsin Woodnotesin Avenue-maton takaisin olohuoneeseen, se sopii sohvan sävyihin mukavasti. Kokonaisuus on nyt moderni mutta kodikas, ihan selkeästi minun juttuni siis! Sisustusta voi vielä pehmentää tekstiileillä ja viherkasveilla.

como2

Nikarin December XL-tuoli on mukavasti eriparia ja tuo kokonaisuuteen mielenkiintoa. Tähän selkeään olohuonekomboon on mukavaa tehdä pieniä sisustusmuutoksia fiiliksen, vuodenaikojen ja meille poimittujen trendien mukaan.

*saatu alennusta blogin kautta

como

 

Ja kuten tapanani on ollut sisustushankintojen jälkeen kysyä: mitä sanoo raati ruutujen takana uudesta sohvasta? 

Saatat pitää myös

39 Kommentit

Päivi 30 joulukuun, 2016 - 8:55 pm

Upea! Juuri teidän näköinen kokonaisuus. Mihin edellinen sohva päätyi?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 30 joulukuun, 2016 - 9:11 pm

Kiitos Päivi! Sohva meni säilytykseen, elättelen toiveita että se voisi päätyä mökille jonain kauniina päivänä 🙂

Reply
Kati/Villa Valko 30 joulukuun, 2016 - 9:27 pm

Kaunis sohva. Tykkään erityisesti harmaasta sävystä, joka on lämmin, vaikka onkin vaalea. Niin on sinun tyylinen tuo sohva ja olohuone nyt muutenkin. Ehkä kuitenkin vähän rennompi kuin tummalla sohvalla??? Rentous on siis minusta hyvä asia. 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 31 joulukuun, 2016 - 10:52 am

Kiitos Kati! On rennompi, mutta silti skarppi! Tykkään minäkin rentoudesta 🙂

Reply
Karla / All I ever wanted is here 30 joulukuun, 2016 - 9:38 pm

Tosi kaunis! Sulle jo toisaalle kommentoinkin, meillä on olohuoneessa HT-Collectionin Element-sohva vuodelta 2006, pysynyt tosi hyvänä. Pitäisi selvitellä, saisikohan tuohonkin päälliset vaihdettua, tummanharmaa väri on alkanut tuntua vähän jyrkältä. Houkuttelisi myös jalkojen vaihto keveämpiin.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 31 joulukuun, 2016 - 10:53 am

Kiitos Karla <3 Kannattaa kysyä päällisten ja jalkojen jvaihtoa, uskoisin että onnistuu. Kiva kuulla, että teillä ja sohvalla on jo kymmenen yhteistä vuotta takana ja yhä vaan porskuttaa!

Reply
-kata- 30 joulukuun, 2016 - 9:40 pm

Meillä sohvan päivitys on ollut asialistalla jo toista vuotta – sinänsä ei ole kiire, kunnon 20 vuotta vanha Artekin sohva palvelee hyvin, mutta huutelee jos uutta paikkaa vierashuoneessa.
Tuo Como on ollut yhtenä vaihtoehtona jo pitkään, ja nimenomaan tuo divaanimalli ja vielä täsmälleen samoin mitä teillä 🙂
Mahtaako noita saada nahkaisina?

Reply
Sari N. 30 joulukuun, 2016 - 9:49 pm

Upea kokonaisuus! Tykkään tuosta enemmän kuin tummasta sohvastanne – toki sen persoonallisuus teki siitä mielenkiintoisen.

Minäkin tarvitsisin uuden sohvan…Tästä sain sopivasti inspiraatiota alkaa haaveilla ja suunnitella ;-).

Sari N.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 31 joulukuun, 2016 - 10:54 am

Kiitos Sari! Tämä on ihan nappi meille, tilaan sopiva ja siihen mahtuu kaikki! Vaaleampi väri myös keventää kokonaisuutta. Sohvaostoksen tekeminen on haastavaa, kun hyviä vaihtoehtoja on paljon. Onnea etsintään!

Reply
Raili 30 joulukuun, 2016 - 10:01 pm

Voi että, onpa kaunis sohva. Niin teille sopiva. Matto kruunaa kokonaisuuden. Ehdottomasti hitti.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 31 joulukuun, 2016 - 10:55 am

Lämmin kiitos Raili! <3

Reply
Muuttuva kotini Päivi S 30 joulukuun, 2016 - 10:05 pm

Kaunis sohva. Täällä kans haaveessa saada joskus uusi sohva. HT-collection sohva nyt, mutta kangas mennyt tosi nukkaiseksi ja uusi päällinen oli aika hintava. Olen tosi paljon tykännyt sohvasta. Sohva onkin yli 10 vuotta vanha ja siinä päivittäin maataan eli kovalla käytöllä ollut. Sohvan sävy teillä tosi kaunis ja sopii täydellisesti teille 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 31 joulukuun, 2016 - 10:59 am

Kiitos Päivi! Kannattaa pyytää tarjous uudesta kankaasta ja vaikka halutessaan päivittää jalat uusiin. Vaikka on arvokasta, niin halvemmaksi tulee kuin uusi sohva 🙂

Reply
Pauliina 30 joulukuun, 2016 - 10:22 pm

Hei! Houkuttelevan näköinen sohva ja sopii olohuoneeseenne hyvin! Saako kysyä onko sohvassa voimakas uutuuden tuoksu? Tilasimme juuri erään toisen kotimaisen valmistajan sohvan ja sohvassa oli todella voimakas vaahtomuovin haju, joka ei lähtenyt usean päivän tuulettamisellakaan pois. Sohvan kaupan saimme onneksi purettua, mutta nyt pitäisi löytää uusi tilalle. Como ja HT collectionin muut mallit ovat yksi vaihtoehdoista!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 31 joulukuun, 2016 - 11:02 am

Hei Pauliina! Sohvassa ei ole tuoksua. Kävin oikein haistelemassa istuintyynyjä ja kun nenän laittaa ihan kiinni sohvaan, niin silloin lähtee vieno tuoksu. Mutta ei kyllä mitenkään sellainen, jonka tuntisi kauempaa tai häiritsisi.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 31 joulukuun, 2016 - 11:18 am

Ja harmi juttu tuo reklamaatio :/

Reply
Kolmen äiti 30 joulukuun, 2016 - 11:27 pm

Kaunis ja sopii loistavasti teille! Meillä on toinen HT-collectionin sohva ollut jo kymmenen vuotta ja tykätään edelleen kovasti.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 tammikuun, 2017 - 11:09 pm

Kiitos ja kiva kuulla, että olet ollut tyytyväinen 🙂

Reply
Minna / Kotona ja kaukomailla 30 joulukuun, 2016 - 11:34 pm

Hyvännäköinen sohva! Kokonaisuus näyttää silmälle todella miellyttävältä, harmoniselta. 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 tammikuun, 2017 - 11:09 pm

Kiitoksia Minna! Nyt olohuone toimii mainiosti 🙂

Reply
Sanna Inspired by love 31 joulukuun, 2016 - 12:52 am

Upea! Näyttääpä muuten paljon Adean Band sohvalta tuo malli 🙂 mulla oli kanssa ensimmäisessä
Kodissa ht-collectionin sohva, ovat laadukkaita!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 tammikuun, 2017 - 11:10 pm

Samaa henkeä on tosiaan, tosin nyt näitä kapeita käsinojia ja keveitä jalkoja on joka toisella valmistajalla 😀

Reply
Sara 31 joulukuun, 2016 - 2:21 pm

Aivan loistava valinta! Vaaleanharmaa on todella kaunis ja ajaton väri. Olohuone on muutenkin hyvässä balanssissa. Se on siis ainakin minun silmääni hyvä yhdistelmä modernia kodikkuutta. 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 tammikuun, 2017 - 11:10 pm

Kiitos, tosi kiva kuulla että tykkäät!

Reply
Tuuli 31 joulukuun, 2016 - 4:00 pm

Hei, ihana sohvahan tuo on. Nuo jalat ovat hyvät, paljon paremmat kuin myymälässä näkemäni versiot. Voih, sohvan hankinta on kyllä niin tuskallinen (vaikkakin samalla tietenkin kiva) prosessi. Minullakin oli tuo Como harkinnassa mukana, mutta päädyin toiseen kotimaiseen, Interfacen Villaan.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 tammikuun, 2017 - 11:11 pm

Kiitos Tuuli! Minäkin tykkään, että näillä jaloilla kokonaisuus on vähän modernimpi ja kevyempi.

Saadaan olla kyllä ylpeitä, että meillä on niin monta hienoa sohvavalmistajaa Suomessa!

Reply
JossuHoo 31 joulukuun, 2016 - 6:52 pm

Onnea uudesta sohvasta! HT Collectionilla on kyllä laadukkaita sohvia. Meidän Elle xl on jo 10 vuotta vanha ja edelleen hyvässä kunnossa. Olisi mukava vaihtaa päällyset, mutta on melkein saman hintaista kuin ostaa uusi sohva 🙁

Laatuero Ikean sohviin on huomattava, sillä noin vuoden vanhassa Ikean divaanissamme on jo kuoppa istumisesta.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 tammikuun, 2017 - 11:12 pm

Joo, laatuero on huomattava, sen huomaa meidän tv-huoneen sohvastakin. Eli kannattaa kyllä panostaa kerralla. Uudet päälliset ovat kyllä arvokkaita, mutta onneksi kuitenkin tulee halvemmaksi kuin uusi sohva 😀

Reply
Suski 1 tammikuun, 2017 - 6:31 pm

Googlailin ikean söderhamn sohvaa ja päädyin blogiisi. Tykkään! 🙂 aika samanlainen sisustusmaku sulla kuin itsellänikin. Haluaisin kuulla myös kokemuksianne siitä söderhamn sohvasta, millaisena on pysynyt kangas ja sohva itse? Onko se samsta kangas ollut ihan ok?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 tammikuun, 2017 - 11:00 pm

Hei Suske ja tervetuloa! Toivottavasti viihdyt mukana 🙂 Ikean sohva ei kyllä laadulla komeile, siis jos vertaa vaikka tähän HT Collectionin malliin. Kangas on aika löysä ja siinä näkyy tahrat herkästi. Mukava siinä kuitenkin on istua ja malli on oikein mieleinen.

Reply
Merja 1 tammikuun, 2017 - 9:05 pm

Nyt on tyylikäs, värikin ihan nappivalinta 🙂 Mustat jalat natsaavat hyvin valaisimeen, joka näkyy yhdessä kuvassasi etualalla. Tuli mieleeni, että onko tuo divaaniosa erillinen – ts. jos vaikka lapsi astuu tuohon väliin, niin meneekö jalka läpi lattialle, vai ovatko ne jotenkin kiinnitetty toisiinsa. Hyvää uutta vuotta!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 tammikuun, 2017 - 10:59 pm

Lämmin kiitos Merja! Divaaniosan saa myös erikseen, mutta siinä on kiinnitys eli ei mene jalka lattiaan, jos siinä kiipeilee 🙂

Reply
Laura 2 tammikuun, 2017 - 5:52 pm

Aivan nappivalinta, sohva on kuin tehty tuohon! Ja värikin on upea! Täälläkin haaveillaan sohvasta, mutta ei vielä ajankohtaista vaihtaa.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 tammikuun, 2017 - 10:47 pm

Kiitos Laura, olen kyllä supertyytyväinen! Onnea sohvanetsintään 🙂

Reply
S - beauty of life 3 tammikuun, 2017 - 3:54 pm

Aivan ihana! Mäkin ostin meidän uuden sohvan Iskusta ja oon ollut niin tyytyväinen!!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 tammikuun, 2017 - 9:52 pm

Kiva kuulla! Laatuun kannattaa panostaa 🙂

Reply
Tarja 22 helmikuun, 2019 - 6:10 pm

Upea sohva <3 ja taitavaa sisustamista muutenkin. Tarkkoja mittoja en löytänyt, eli voinko kysyä sinulta? Mikä sohvaosuuden istuinsyvyys on? Minkä korkuiset nuo teidän sohvan metallijalat on? Sohvan istuinkorkeus? Sohvan kokonaiskorkeus? Kiitos 🙂

Reply
Sari 5 huhtikuun, 2019 - 12:28 pm

Hei!
Olemme ostamassa samaa sohvaa juuri tuolla kankaalla. Onko kangas miellyttävän tuntuinen ja hiostaako? Vähän mietin koska ei ole luonnonkuitua mukana.

Reply
Kerttu 5 huhtikuun, 2019 - 8:31 pm

Hei! On miellyttävän tuntuinen, eikä hiosta 🙂 Pysyy myös ryhdikkäänä helposti. Suosittelen.

Reply

Jätä kommentti