Paras on vielä tulossa

by Kerttu
Paras on vielä tulossa

Kaunista ja onnellista vuoden ja vuosikymmenen ensimmäistä päivää!

Nyt se on sitten 2020. Monet ovat innostuneet summaamaan paitsi mennyttä vuotta, myös koko 2010-lukua; mitä tapahtui ja mitä jäi käteen. Omiin muistoihin mennyt vuosikymmen jää suurten toiveiden ja unelmien toteuttamisen ajanjaksona, jossa elettiin samalla myös ne raskaimmat ruuhkavuodet.

Uusi vuosikymmen ja uudet tulevat tasavuosilukemat saavat toki pohtimaan elämää. Olen saanut toteuttaa monia unelmia, suurimpina niistä lapset ja perhe, omakotitalon ja mökin rakentaminen sekä kehittyvä työura. Rinnalla kulkee ihania ystäviä. Mitäs vielä voisi toivoa? Uskon silti, että paras on silti vielä edessä!

Koska olen syntynyt vuonna -80, menevät omat tasavuosilukemani synkassa tasavuosikymmenten kanssa. Nyt olen käännekohdassa, jossa olen elänyt yhtä kauan 1900- ja 2000-luvuilla. Pikkuisen tuntuu vanhalta kun näin sen muotoilee, mutta en jaksa edelleenkään ikäkriiseillä. Ikä kun on se mikä on, eikä meillä ole muuta tapaa elää tätä elämää, kuin vanheeminen. Se on oikeastaan etuoikeus ja kiitollisuuden aihe, että saa vanheta.

Miksi ajattelen, että just nyt alkaa paras aika? Viimeinen vuosikymmen on kylvetty, nyt on aika nauttia sadosta. Jokaisessa elämänvaiheessa on hyvät puolensa. Palikat ovat kasassa ja torni pystyssä, nyt toivotaan vain, että mikään suuri myrsky ei perustaa horjuta. Kun kaikki hyvä on jo ympärillä ja suurin toive on, että ne myös pysyvät.

Jos kolmekymppisyys on unelmien toteuttamisen aikaan, ehkäpä nelikymppisyys on unelmista nauttimisen aikaan?

Minusta on mukavaa asettaa unelmia ja tavoitteita. Se on yhtä luontevaa, kuin aamukahvin juominen. Osa asioista toteutuu, osa muuttaa muotoaan ja osa jää syystä tai toisesta. Haaveet ovat eteenpäin työntävä voima, bensa joka auttaa innostumaan.  Tälle vuodelle toivon lempeyttä, malttia ja hyvinvointia. Toivon, että muutoksien jälkeen osaan pysähtyä ja nauttia siitä mitä on, ennen kuin innostun taas uusista asioista. Annan seuraavien unelmien ja haasteiden kypsyä hitaasti. Toivon myös hyviä asioita ammatillisesti, opiskelu ja osaamisen laajentaminen kiinnostavat.

Yksi toiveeni ja tavoitteeni on, että raivaan (työ)aikaa tälle blogille, niin että voisin välillä kirjoittaa silloin, kun inspiraatio kukkii ja kuvata silloin, kun päivänvalo on kauneimmillaan.  Tähän asiaan löytyy kyllä ratkaisu.

Kuulisin mielelläni, mitä te toivotte lukevanne tai näkevänne Modernisti kodikaassa tänä vuonna? 

Saatat pitää myös

11 Kommentit

Tuula tammikuu 1, 2020 - 3:50 pm

Haluaisin nähdä mahdollisimman paljon ottamasi kauniita kuvia, on se sitten kodista tai mökiltä. Pieniä sisustusjuttuja, kattausvinkkejä, piha ideoita, vihersisustaminen, pinnalla olevat trendijutut tai matkustelusta vinkkejä ja kuvia. Vinkkejä hyvistä sisustusliikkeistä. Tässä muutama ehdotukseni. Kiitos blogista , sitä on mukava seurata. Odotan aina innolla joko olisi uusi blogisi luettavissa. Kaikkea hyvää vuodelle 2020 !

Reply
Kerttu tammikuu 2, 2020 - 1:28 pm

Kiitos, aivan ihania toiveita! Näitä ajatuksia toivonkin pääseväni toteuttamaan, mukava kuulla että ne ovat toivottuja. Ihanaa ja kaunista uutta vuotta 2020!

Reply
Keräilijä tammikuu 4, 2020 - 1:33 pm

Minä myös! 👍

Reply
Sarimarjukka tammikuu 1, 2020 - 9:28 pm

Minäkin toivoisin sisustusjuttuja, ideoita, oivalluksia toimivista käytännön ratkaisuista. Piha on tietenkin oma maailmansa, kiinnostava ja piakkoin ajankohtainen asia kevään tullessa (olen optimistinen😊). Onko muuten kotisi sisustus tosiaan noinkin pelkistetty ja niukka:kuvissa ei juuri tavaraa näy. Hienoa jos olet keittiönkin onnistunut pitämään eleettömänä, itselläni se on jäänyt haaveeksi vain,tavaraa kun tuppaa vaan jotenkin kertymään. Hyvää uutta vuotta.

Reply
Kerttu tammikuu 2, 2020 - 1:30 pm

Heippa ja kiitoksia! Hyviä toiveita, joita ilolla toteutan. Koti on peruslapsiperhemeiningillä varustettu, ei yleensä siis kovinkaan minimalistinen ja pelkistetty. Silmä lepää kuitenkin kun on siistiä ja siksi näin on usein myös blogikuvissa. Ehkäpä jotain runsaampaakin voisi välillä tarjoilla 🙂 Toki sisustus on myös vielä kesken monelta osin. Hyvää ja kaunista uutta vuotta sinnekin!

Reply
Riikka tammikuu 2, 2020 - 4:13 am

Aika hauska oivallus tuo ikään liittyvä. Minäkin olen -80 syntynyt. Samoja ajatuksia tunnistan itsessäni, nyt 40 kynnyksellä sitä haluaa ennemminkin pysähtyä filistelemään mitä on ja olla siitä kiitollinen kuin paahtaa vauhdilla eri tavoitteita kohti.
Edelliset kommentoijat esittivät hyviä postaustoiveita, yhdyn toiveisiin. Lisäksi minua kiinnostaa henkilökohtaisemmat ”elämäntapa” (vai miksi niitä nimittäisi) postaukset. Esimerkiksi kun kerroit aikanasi projektistasi, miten sovittaa aamuliikunnat arkeen, kiinnosti se kovasti. Koska itsellä haasteita löytää se oma slotti liikunnalle ja hyvinvoinnille, on mukava lukea muiden ajatuksia niistä :).

Reply
Kerttu tammikuu 2, 2020 - 1:38 pm

Moikka Riikka! Kiitos viestistäsi ja ajatuksistasi. Kiva kuulla, että ajatukseni resonoivat <3 Luulen, että elämä ja ajatukset-kategoriaan tulee myös sisältöä tänä vuonna runsaasti. Hyvinvointi, jaksaminen ja elämän balanssi ovat edelleen hyvin ajankohtaisia aiheita. Uusia tavoitteitakin on jo syntynyt, mutta kerään vielä itsevarmuutta niistä kertomiseen 🙂

Reply
Tr tammikuu 2, 2020 - 5:18 pm

Sisustusjutut kiinnostaa, mutta myös kaikenlaiset lifestylejutut… Tuo unelmien ja tavoitteiden asettaminen olisi yksi lemppariaihe itselleni, huomaan että itselleni on tällä hetkellä hankalaa asettaa tavoitteita, koska en tiedä varsinaisesti mihin haluaisin olla menossa. Silti olisi hirveä palo tavoitteita asetella, etenkin näin uuden vuoden alussa. 😀 Mutta toki ymmärrän, että sisustaminen on pääosassa varmasti täällä blogissa.

Reply
Kerttu tammikuu 4, 2020 - 6:34 am

Hei TR! Lifestyle kulkee sisustuksen rinnalla, kiva kuulla, että pidät sellaisista jutuista. Oletko koskaan tehnyt mind mapia omista unelmista tai haaveista? Siis kirjoita paperin keskelle oma nimi tai minä. Sitten piirrä paperin laidoille otsikkoja: työ, koti, matkat, perhe, liikunta, opiskelu, harrastukset… mitä ikinä sinun elämän tärkeimmät osa-alueet ovatkaan. Sitten niistä taas tee pienempiä palloja, jossa asia konkretisoituu. Vaikka siis näin Kerttu — > liikunta –> juoksu –> peruskunnon kohottaminen –> puolimaraton –> syyskuu 2020. Tämä siis ihan esimerkkinä. Ainakin minun on helpompi hahmottaa kokonaisuutta ja mind mapiin voi myös aina palata täydentämään.

Reply
Iveta tammikuu 2, 2020 - 11:01 pm

Dear Kerttu, Happy New Year. I have no answer to your question. I just need to write you how much I like your picture, the view is amazing. It was very interesting to follow your life adventure last year.

Reply
Kerttu tammikuu 4, 2020 - 6:29 am

Thank you for your kind words! The scenery of the new home is beautiful, it’s wonderful to see what it looks like in the light of spring. Happy New Year to you!

Reply

Jätä kommentti