Mikä on Morriksen kohtalo?

by Kerttu
Sunnuntai on kotipäivistä parhain, kun kiireettömyyden tunne alkaa yleensä heti aamusta. Viime viikonlopun päätteeksi sytytin takkaan tulen torjumaan viileää alkukevään tunnelmaa. Olemme muuten ystävystyneet tuon Linnatulen Anna-takan kanssa ja sen satunnaiset pölläyttelyt ovat pysyneet poissa. Useinhan ongelma syntyy, kun innokas kokki käynnistää liesituulettimen yhtä aikaa palavan takan kanssa. Nokitahrat sain poistettua kalkkikiven avulla. Takassamme on rapattu pinta, jota sitä uskaltaa karhealla kivellä hangata huoletta. 

Habitekin Morris-pöytäkaksikko on viihtynyt meillä nyt muutaman viikon ja olen pyöritellyt tuon pinkin pöydän kohtaloa. Nyt päätös on kuitenkin syntynyt ja pidämme molemmat pöydät. Olohuone-keittiön sisustus on hyvin harmoninen värimaailmaltaan ja pinkki antaa hauskaa kontrastia ja leikkisyyttä kokonaisuuteen.

Räväkämmässä värimaailmassa on aina suurempi kyllästymisen mahdollisuus kuin turvallisessa musta-valko-harmaassa. Mutta uskon, että meiltä löytyy pinkille Morrikselle paikka, vaikka se joskus olohuoneessa alkaisikin tympiä. Kokonsa puolesta se palvelisi hienosti vaikka yöpöytänä tai sitten siitä voi tehdä pikkupöydän pinkkiä rakastavan tyttären huoneeseen. 

Morris-pöytien tulon jälkeen sain jo pari ostotarjousta Hayn Tray-pöydästä, mutta siitäkään en ole luopumassa. Korkean ikkunan alla sillä on aivan täydellinen paikka. Vaihdon myös Blockin ja Modern art-valaisimen paikat keskenään. Matalampi Block sopii hyvin vanhan 1960-luvun kaapin päälle ja mielestäni valkoinen valaisin valkoisella pöydällä korkean ikkunan alla on kaunis ja keveä yhdistelmä. 

Olohuoneen sisustus on ollut muutoksen kourissa pitkään, mutta nyt tuntuu että palaset alkavat loksahdella kohdalleen. Uusimmat tulokkaat eli Lundian Soihtu-valaisin, Morris-pöydät ja Woodnotesin Avenue-matto ovat kotimaista designia, jotka sopivat kotiimme sekä arvomaailmaani erinomaisesti.

Touhukkainkin hössöttäjä tajuaa rauhoittua viimeistään takkatulen lämmössä. Kesän lähestyessä takkaa tulee sytytettyä vähän harvemmin, vaikka kesäpellin avulla voisi elävää tulea fiilistellä hyvin ympäri vuoden.

Pioneita odotellessa olen kokenut jälleen uuden rakastumisen gerberoihin ja varsinkin pinkin pöydän kaverina vaaleanpunaiset pirteät kukat ovat aika herkullinen yhdistelmä. Tästä tulikin mieleeni, että istutin viime kesän lopulla etupihallemme pioneita. Henkeä pidätellen odotan tätä suurta puutarhurityön taidonnäytteen toteutumaa tänä keväänä 😉

Näihin kuviin ja tunnelmiin, hyvää viikonloppua!

Saatat pitää myös

25 Kommentit

Anonymous 4 huhtikuun, 2014 - 1:14 pm

Jes, pidit myös sen pinkin! Sopii nimittäin loistavasti teille ja jos väriloiste alkaa tympiin, niin tyttäresi varmasti sen kiljuen ottaa omaan valtakuntaansa. 🙂
Ihanaa viikonloppua sinne Helsinkiin!

Heli

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 7 huhtikuun, 2014 - 9:36 pm

En vaan osannut siitä enää luopua, se sopii niin hyvin tuohon valoisen viereen 🙂

Reply
Laura/NauravaNappi 4 huhtikuun, 2014 - 1:20 pm

Meillä on tulossa takan uudelleenpäällystys ja ollaan mietitty myös tuota rapattua pintaa mutta ei uskallettu ottaa sitä juurikin sen vuoksi, että jos se olisi koko ajan musta. Mikä tuo kivi siis on ja miten se puhdistus sillä sujuu? Pelottaa, että tuota rapattua pintaa joutuisi sitten maalailemaan kerran vuodessa…

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 7 huhtikuun, 2014 - 9:39 pm

Minun pitää ihan kaivaa tuo kivi esille ja palata asiaan 🙂

Reply
Laura/NauravaNappi 7 huhtikuun, 2014 - 9:40 pm

No teeppä se niin saadaan vähän faktaa pöytään ja rapattu pinta uudelleen harkintaan 😉

Reply
littleB 4 huhtikuun, 2014 - 1:26 pm

Oi ihanaa, pinkura sai jäädä! <3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 7 huhtikuun, 2014 - 9:42 pm

Ei siitä enää osannut luopua 😀

Reply
Saija /Tasapainoa tavoitellen 4 huhtikuun, 2014 - 1:41 pm

Meillä yksi 4-vuotias bongasi tuon pinkin pöydän kuvastasi ja voit kuvitella mitä uuteen huoneeseen nyt halutaan :).

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 7 huhtikuun, 2014 - 9:42 pm

Hih ;D

Reply
Kotilan Riikka 4 huhtikuun, 2014 - 2:01 pm

Pinkki on hauska! Mukavaa viikonloppua ja Kevätmessuja 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 7 huhtikuun, 2014 - 9:43 pm

Kiitos Riikka!

Reply
Kolibri 4 huhtikuun, 2014 - 2:25 pm

Ihana väriläiskä! 🙂 Minkäs kokoinen teidän Hay Tray on? Tässä juurikin suunnittelen Hullujen päivien ostoslistaa… 😉

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 7 huhtikuun, 2014 - 9:43 pm

Meillä on se isoin koko! Huomasinkin, että nyt on Hullareilla hyvä tarjous 🙂

Reply
Anonymous 4 huhtikuun, 2014 - 2:40 pm

Ehdottomasti hyvä päätös! Kaunis pöytä molemmissa väreissä ja yhdessä upeat!

-Saila-

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 7 huhtikuun, 2014 - 9:44 pm

Kiitos Saila!

Reply
Jutta// Projekti Verkaranta 4 huhtikuun, 2014 - 7:16 pm

Loistava päätös!!! Mahtavaa viikonloppua ja tsemppiä huomiselle kirppispäivälle 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 7 huhtikuun, 2014 - 9:44 pm

Kiitoksia Jutta!

Reply
Anne 4 huhtikuun, 2014 - 7:44 pm

Meillä on valkoinen takka ja olen jo pitkään miettinyt, että siitä taitaa tulla ajansaatossa tummanharmaa – kun vain löytäisin oikean sävyn 🙂 ps. ihana tuo pöytä.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 7 huhtikuun, 2014 - 9:45 pm

Harmaa on kyllä turvallinen väri, vaikka tykkään hirmuisesti valkoisesta. Ja kiitos pöytäkehuista!

Reply
Anonymous 4 huhtikuun, 2014 - 9:51 pm

Jeeeee, onneksi pidätte sen pöydän!!! Olen niin iloinen teidän puolesta! Pakko nyt vähän marmattaa, mutta minua on ruvennut tympäsemään, kun useimmissa lumkemissani blogeissa on aika samantyyppiset pöydät olohuoneissa. Tämä on täysin lukijan vinkkelistä kirjoitettu kommentti, mutta on ihanaa katsella kuvia, joissa on vähän uutta, erilaista ja yllätyksellisiäkin asioita. Kiitos Kerttu inspiroivasta blogistasi, on ilo seurata pientä osaa elämästäsi näin ruudun välityksellä! 🙂
Satu

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 7 huhtikuun, 2014 - 9:46 pm

Kiva kuulla Satu! En olisi ilman tätä yhteistyötä ikimaailmassa ostanut pinkkiä pöytää, mutta nyt olen vain tosi iloinen, että ostin. Kiitos kannustavista sanoistasi!

Reply
Minsku 5 huhtikuun, 2014 - 6:08 pm

Wau, oon suorastaan kade ! Meilläkin aika vaalea koti kuten teilläkin ja juuri tuollainen pieni juttu jossain on poikaa. Enpä olisi itse rohjennut tuota pinkkiä valita, mutta sait miettimään että joskus olis hyvä uskaltaa 🙂 Kiitos !

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 7 huhtikuun, 2014 - 9:48 pm

Yllättävän klassinen valinta on tämä pinkki Morris ja valikoimasta löytyy vaikka mitä ihania värejä!

Reply
lanttuleikkuri 6 huhtikuun, 2014 - 1:35 pm

En ole katkera, vaikka et yhdelle aktiivilukijallesi myynytkään Hayta. Sillä tämä lukija osaa myös kuvien katsomisen lisäksi lukea ja Stockallapa on Hay tarjouksessa ensi keskiviikkona.
Sen sijaan että olisin kysynyt miesväeltä lupaa, yritin tehdä pahvilaatikosta pöydän kokoisen mallin ja siirsin sen kohtaan mihin Hay tulee ja laitoin päälle repästyn sivun kuvastosta.
Ilmoitin tätä menen hakemaan.
Ei tullut vastaväitteitä ja hiljaisuushan on myöntymisen merkki.
Vähän jälkijunassa tullaat, hätäisemmät ovat kerenneet myydä jo omansa, mutta pääasiahan on että tykkää omastaan.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 7 huhtikuun, 2014 - 9:50 pm

Nyt on kyllä Hullareilla hyvä tarjous ja tuo sinun taktiikkasi on kerrassaan nerokas! Tsemppiä ryysimiseen, toivottavasti saat haluamasi 🙂

Reply

Jätä kommentti