Mietteitä ja vastauksia

by Kerttu

Tänään on black friday. Tällä viikolla on ollut myös black monday, black tuesday, black wednesday ja black thursday. En mielelläni valita asioista, jotka eivät valittamalla parane, mutta onhan tämä pimeys jotain ihan käsittämätöntä. Joka ikinen aamu tsemppaan itseni positiiviseen vireeseen ja ajatuksiin, mutta se ei tapahdu itsestään. Onneksi marraskuu vaihtuu pian joulukuuksi ja pahin on ohi. Ja hei, enää kuukausi, niin päivä alkaa pitenemään!

Teitte minulle hyviä kysymysksiä Kysy sinä, minä vastaan-postaukseen, kiitos niistä! Tässä ensimmäinen osa vastauksistani, olkaapa hyvä.

Minne asti täytyy mennä, että saa kukkailoa kotiin?

Tähän saakka olen ostanut kukkani satunnaisesti eri kukkakaupoista, Lidliin ja marketteihin. Kukkien suurkuluttajana olen harmitellut sitä, että päivittäisen kulkureitin varrelle ei osu ainuttakaan kukkakauppaa. Tuoreet leikkokukat tai kauniit oksat maljakossa ovat helpoin ja nopein tapa piristää kodin ilmettä ja usein sitä kautta omaakin. Nyt olen kuitenkin saamassa  nimikkokukkakaupan, jonka kanssa voin tutustua paremmin kukkien maailmaan, trendeihin, hoito-ohjeisiin, sesonkeihin ja kaikkeen muuhun mielenkiintoiseen! Tästä lisää blogissa sunnuntaina 🙂

lidlkukat-5

Kenen tekemä on olohuoneen ihanan iso taulu?

Olohuoneen suuri maalaus on jyväskyläläisen kuvataitelija Minja Revonkorven käsialaa ja se on tilaustyönä meille tehty. Teos on ollut seinällämme nyt 3,5 vuotta, enkä ole koskaan ajatellut kyllästyä siihen! On ihana tunne, kun kodissamme on uniikki teos, jonka taustalla oleva oleva ajatus tuo iloa ja harmoniaa arkeen. Pientä hässäkkääkin taulun ympärille on syntynyt, sillä tästä maalauksesta on olemassa ainakin yksi kopio ja lisäksi eräs mainostoimisto photoshoppasi luvatta taulun Helsingin sanomissa julkaistuun mainokseen. No, ainakin se osoittaa, että joku muukin tykkää siitä. Tosin kopioinnin sijaan suosittelen, että taulua ihailevat tilaavat ihan oman Minja Revonkorvelta.

”Tasapainoilua-teoksen taustalla on ajatus sopivalla tavalla rosoisesta harmoniasta. Meillä kaikilla lienee jonkinlainen pyrkimys tasapainoon eri elämänalueilla, mutta aina on myös joitakin pieniä tai suuria asioita, jotka tasapainoamme horjuttavat. Jos elämä olisi liian siloiteltua, siitä katoaisi maku ja tuoksu! Maalauksessa näkyy siveltimenjälkiä ja vaihtelevia pintoja. Muodot ovat jokainen erilaisia, mutta kuitenkin samankaltaisia, ympyrämäisiä. Ympyrämuoto symboloi jatkuvuutta, elämänkiertoa, pehmeyttä ja tasapainoa. – Minja Revonkorpi

kotisiivous-4

Oletko ollut tyytyväinen olohuoneen mattoon? Pysyykö matto hyvin paikoillaan pienen lapsen touhuissa? Irtoaako siitä mitään ”nöyhtää” ? Entä puhtaanapito?

Olohuoneen matto on Linie Designin ”White”, koossa 200 x 300 cm. Matto pysyy hyvin paikoillaan, on jämäkkää ja paksua villaa. Ihan alkuun siitä irtosi vähän nöyhtää, mutta se loppui parin viikon käytön jälkeen. Villa on ihana ja anteeksiantava materiaali, sillä se hylkii likaa ja mukavan pehmeä käytössä. Olen siis ollut tyytyväinen mattoon ja tällä lähes vuoden käyttökokemuksella voin suositella sitä muillekin!

 

keittio-2

Miten löysit sen oman tyylin kirjoittaa ja toteuttaa blogia?

Tähän ei ole oikeastaan muuta vastausta, kun tekemällä. Olen spontaani luonne, enkä osaa laskelmoida asioita kovin pitkälle. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että tekemisessäni ei olisi päämäärätietoisuutta. Kirjoitan asioista, jotka kiinnostavat ja innostavat. Elämässä on paljon aiheita, joista voisin tekstejä ammentaa nykyisen sisällön lisäksi, mutta tasapainoilen kokonaisuuden hallinnan kanssa.

Yritän karistaa kaikki ajatukset siitä, millainen pitäisi olla ollakseen uskottava, ihastuttava tai samaistuttava. Mitä vähemmän analysoin bloggaamista, sen helpompaa se on. Tässä harrastuksessa ja työssä on hyötyä spontaanista luonteesta ja kyvystä päästää irti myös jollain tapaa keskeneräisiä tai epätäydellisiä postauksia. Blogi on pintaraapaisu, jossa välillä sukelletaan myös syvemmälle ajatuksiini. Ehkä sen ymmärtäminen, että en ole missään täydellinen tai loistava, mutta tosi monessa jutussa riittävän hyvä, on antanut itselleni armollisuutta ja kyvyn unohtaa sen, mitä muut ajattelevat. Mutta tekemisen ilo on se ydin. Tykkään tästä ja teistä niin paljon!

Iloa mustaan perjantaihin, laitetaan oikein paljon kynttilöitä palamaan ja unohdetaan pikkumurheet. Riittävän hyvä on joskus täydellinen 🙂

Saatat pitää myös

2 Kommentit

Anni /Mäntyrinne 30 marraskuun, 2016 - 9:35 am

Kiitos loistovastauksesta! 🙂 Onko muuten ok ottaa koppi tuosta ’kirje joulupukille’-haasteesta? 🙂 Se oli aika hauska idea!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 1 joulukuun, 2016 - 9:58 am

Tottakai, mukaan vaan! Laita linkkiä kun kirje on valmis 🙂

Reply

Jätä kommentti