Merkityksellisyydestä ja kiitollisuudesta

by Kerttu
Ihmeellinen rauha

Joulu 2019 – tässä on jotain erityistä. Ehkä se on tämän vuoden myllerrykset, ehkä se on tämä ikä. Ehkä se on lapset ja ymmärrys siitä, että elämä on ihmeellinen sekoitus sattumaa ja päämäärätietoisuutta. Ehkä se on sitä, että marraskuisen loman jälkeen jouluun ei asteltu väsyneenä ja uupuneena, vaan uteliaana ja onnellisella mielellä. Yhtä kaikki, joulumieltä ei ole tarvinnut tänä vuonna etsiä.

Ajattelin jakaa muutaman jouluisen vinkin, jotka eivät välttämättä liity jouluun, mutta ovat ainakin minulla luoneet merkityksellisyyttä ja kiitollisuuden tunnetta – itse asiassa joulun tärkeimpiä asioita.

KUUNTELE: Eilen siunatun Maarit Feldt-Rannan viimekesäinen  ja viimeinen haastattelu on oiva sukellus siihen, mikä elämässä on oikeasti tärkeää. Tämä tunnin ohjelma sopii vaikka rauhallisen joulukävelylle. Linkki YLE Areenaan tässä.

TEE: Meillä on ollut valkea maa ja vaikka lämpötila hipookin tällä hetkellä plussaa, pääsee omassa pihassa mäenlaskuun. Jokaisena iltana tällä viikolla olemme käyneet lasten kanssa laskemassa mäkeä, joskus vain hetken ja joskus pari tuntia. Loistavaa liikuntaa, ihanaa yhdessäoloa ja mikä parasta – siinä unohtuvat kiireet ja pienet murheet. Vahva suositus!

OSTA: Toivottavasti joulupukin kontista löytyisi tänä vuonna paljon kotimaisten yrittäjien tuotteita sekä aineettomia lahjoja. Nämä ovat myös oivia viime hetken lahjavinkkejä, sillä aina voi kirjoittaa kortin ja luvata viedä leffaan, kahville tai vaikka konserttiin. Suositus myös vaikka lahjakortille vaatelainaamo Vaatepuuhun tai kotisiivoukseen (kurkkaa Instagram-tilini, siellä on arvonta menossa).

JOULUKORISTE: Tänä vuonna ostin ensimmäisen kerran mistelinoksan, jonka ripustin kulkuväylälle eteisestä olkkariin. Se hymyilyttää minua yhtä paljon kuin keskustelu kukkakaupan myyjän kanssa:
– Onko teillä mistelinoksia?
– No onhan meillä, vaikka ne jakavatkin mielipiteitä. Eivät ole ihan minun makuuni.
– Ei se mitään, ei tässä mitään kauneutta haetakaan, tarkoitus on vaan päästä pussailemaan.
– No toivotan menestyksekästä joulua!

 

LEVOLLISIN AJATUS: Elämä on harvoin täydellistä. On asioita, joihin voimme omalla toiminnallamme vaikuttaa ja sitten on niitä, jotka vain ovat ja tapahtuvat  – halusimme tai emme. Jouluna on mahdollisuus pysähtyä niiden asioiden äärelle, jotka erityisesti tuottavat iloa. Arjessa riittää suorittamista, mutta joulu ei ole suoritus. Aidan saa alittaa tai kiertää vaikka kokonaan, tärkeintä on se, miltä tuntuu, ei se miltä näyttää. Muistele edellisiä jouluja; mikä jäi mieleen?  En muista viime vuoden servettejä, mutta muistan lasten riemun aattoiltana.

TÄRKEIMMÄT TERVEISET: Haluan sydämestäni kiittää sinua blogini lukija tästä tapahtumarikkaasta vuodesta. Iloitsen  viesteistä, kommenteista ja kohtaamista, joita tämä blogi tuo – te siellä ruudun takana olette tämän homman suola ja sokeri. Lämmin kiitos kiitos myös yhteistyökumppaneilleni ♥

Samalla haluan toivottaa voimia heille, jotka niitä erityisesti tarvitsevat. Rauhallista ja kaunista joulua kaikille!

Saatat pitää myös

3 Kommentit

Marika joulukuu 22, 2019 - 7:01 pm

Kiitos, kun olet jaksanut kirjoittaa blogia, vaikka käänteitä ei ole puuttunut teidän kuluneesta vuodesta. Toisaalta omassakin elämässä on ollut erinäisiä käänteitä ja ehkäpä erityisesti siksi olen kiinnostuneena seurannut blogiasi. Oikein rentouttavaa ja mukavaa joulun aikaa. Odotan innolla ensi vuoden tekstejä alusvaatteiden vaihdoista 😉😂.

Reply
Kerttu joulukuu 22, 2019 - 7:10 pm

Haha, piti hetki miettiä, mistä on kyse, mutta tosiaan lupasin, että seesteisen vuoden aikana vaihdan vain sukkia 😂 Olkoon uuden vuoden muutokset vähän hillitympiä siis kuin tämän vuoden myllerrykset. Ihanaa joulua sinne ja kiitos myötäelostasi ❤️

Reply
Satu joulukuu 23, 2019 - 5:08 am

Kiitos Kerttu! Hyvää Joulua koko teidän perheelle!

Reply

Jätä kommentti