9 tykätyintä kuvaa ja tarinat niiden takaa

by Kerttu
9 tykätyintä kuvaa ja tarinat niiden takaa

Hei taas!

Pieni joulutauko on takana ja paluu myös blogilinjoille jälleen. Toivottavasti teillä on ollut ihana ja omannäköinen joulu. Meidän joulu jää muistoihin kauniina ja onnellisena, ihan sellaisena kuin toivoinkin. Aatto vietettiin miehen vanhemmilla, jossa vieraili joulupukki. Olemme ehtineet nähdä sukua ja ystäviä, mutta myös rauhoittua oman perheen kesken.  Kone on pysynyt kiinni viikon ja se on ollut hyvä asia, tosin ajatukset ja uuden vuoden suunnitelmat surrasivat sitten senkin edestä. Ennen kuin sukelletaan uuteen vuoteen ja vuosikymmeneen, ajattelin niputtaa tätä vuotta Instagramin top9-kuvakollaasin muodossa. Mitä kaikkea ne kertovat vuodesta 2019?

1. Old as fuck: On todellinen yllätys, että oma kuva on noussut vuoden tykätyimmäksi, mutta uskon, että itseironisella kakunkoristeella on osansa asiassa.  Kuvan otti ystäväni Suvi kertalaukaisulla. Vietin 39-vuotissynttäreitä mökillä ystävien ympäröimänä hyvin rennoissa merkeissä, päivä oli huikean ihana. Edelleen naurattaa ystäväni, joka luuli minun viettävän pyöreitä, vaikka oli todella vahvasti kolmekymppinen.

2. Hugo boss. Rakas Hugo-koira, josta jouduimme luopumaan 1.3.2019. Elämä ilman koiraa on ollut hyvin erilaista. Toisaalta hyvin paljon helpompaa, olihan etenkin  viimeinen vuosi Hugon elämässä jo vaikeaa. Tämä karvaformulan tassunjälki meillä on ikuisesti sydämessä, suuri sielu hän oli. Lapsilla on todella kova koirakuume, enkä sanoisi, ettei koskaan.

3. Uusi koti. Vuoden suurimpiin muutoksiin kuului talon myyminen ja muuttaminen. Jälkikäteen ajateltuna oli suuri onni, että talo meni niin nopeasti kaupaksi, omin voimin muutamassa viikossa. Itse muuttaminen – kaiken tavaran ja muistojen läpikäyminen – oli raskasta, mutta puhdistavaa. Kuva on otettu kännykällä ennen muuttoa.

4. Juhannus mökillä: Tammikuussa alkoi hirsirungon pystystys ja juhannuksena nautimme lähes valmiista mökistä. Kevät oli aikamoinen ja varsinkin loppurutistus mökkiraksalla kova, mutta kaikki kulminoitui juhannukseen. Kuva taisi olla ensimmäinen sisustuksellinen kuva mökiltä ja siksi niin suosittu.

5. Muuton jälkeen: Muistan tämän kuvan tunnelman täydellisesti. 31.8.2019 olimme muuttaneet koko päivän muuttofirman auttamana. Lapset olivat mummolassa yötä ja meillä oli aikaa istahtaa vihdoin. Illalla napsautimme uuden saunan päälle ja nostimme maljan uuden alulle konkreettisesti uusissa maisemissa. En usko, että koskaan kyllästyn maisemaan, jossa aurinko laskee metsän taakse maalaten taivaan kauneimmilla sävyillään.

6. Tervetuloa kotiin! Kahden kerroksen koti on hyvin erilainen kuin vanha kotimme. Eteisestä aukeaa maisema ulos olohuoneen ikkunoista ja lasikaiteet keventävät ilmettä. En olekaan kertonut teille episodia portaista, mutta ne maalattiin ihan viime hetkellä. Onneksi ne ovat nyt valkoiset.

7. Kalanruotolattia – unelma, josta en antanut periksi. Edellisen kodin laminaattilattian jälkeen olin vannonut, että jos joskus vielä pääsen/pääsemme valitsemaan lattiaa, se on aito puulattia. Kalanruotoparketti oli suurin haave ja koska tämä koti on edellistä pienempi, toivoin saman lattian ihan koko taloon kosteita tiloja lukuunottamatta. Tekijän löytäminen olikin haastavaa ja jo parin kertaan ajattelin, että olkoon. Mutta onneksi lopulta palaset loksahtivat paikoilleen ja saimme tämän Novafloorin tammikalanruodon.

8. Mökki. Blogini lukivat tietävät, että mökkiprojektiin tuli iso takapakki vuonna 2018, kun sovittua hirsitoimitusta ei koskaan tullutkaan ja jouduimme etsimään uuden toimittajan. Kontion kanssa kaikki onneksi meni paremmin kuin hyvin ja suureksi ilokseni saan nykyään  toimia tämä laadukkaan ja kotimaisen – maailman suurimman – hirsitalovalmistajan brändilähettiläänä. Uskon, että mökistä tuli paljon parempi näin, vaikka aikaa meni enemmän.

9. Hetki ennen muuttoa. Karkasin yhdeksi yöksi yksin mökille rauhoittumaan ennen muuttoa. Se oli tärkeä pysähdys, mutta myös symbolisesti iso juttu. Hetki omien ajatusten kanssa vain puolen tunnin päästä uudesta kodista. Elokuiset illat alkoivat olla jo vähän hämärämpiä. Jännitti, miten kaikki menee. Hiljaisuus tuntui hyvältä korvissa, vihdoin kuuli omat ajatukset selkeästi.

Vuoteen mahtui paljon muutakin, mutta tässä blogin ja Instagramin näkökulmasta tiivistys tapahtumista. Uuden työn, kodin ja mökin lisäksi mieleen jäivät muutamat matkat: olemme reissanneet Norjassa kahdesti siskoni luona ja viettäneet viikon Kanarialla marraskuussa. Lisäksi kävimme mm. sisustusbloggaajien kanssa Vaasassa ja siskoni kanssa Hangossa.

Seuraavaksi on aika siirtää ajatukset uuteen vuoteen ja vuosikymmeneen! Palataan sen toiveisiin ja tavoitteisiin myöhemmin. Rentoa ja kaunista sunnuntaita sinne!

Saatat pitää myös

Jätä kommentti