Mattoja, mattoja, mattoja!

by Kerttu

Tämän viikon teema on ollut matot. Tai jos ihan rehellisiä ollaan, viikon teema on ollut pieni kuumeinen poika ja mattoralli, mutta keskitytään tällä kertaa tähän jälkimmäiseen. Kodissamme pidettiin Mattokympin mainoskuvaukset ja alkuperäinen suunnitelma oli avata ovet ammattilaisille ja painua töihin, mutta koska kuviossa oli myös toipilas lapsi, jäimme kotiin. Samalla sain seurata kuvauksia ja sitä, kuinka ovesta kannettiin sisään ja ulos parikymmentä erilaista mattoa.

Kuvaukset hoiti Terotemedia. Mainoskuvauksissa tuote on pääroolissa, ja sisustus ympärillä sivuseikka. Kuitenkin kuviin haettiin vaihtelua ja siksi kodissamme kuvattiin eri huoneissa.  Nämä postauksen kuvat ovat minun pikaisesti ottamiani eli varsinaiset mainoskuvat tulevat vasta vähän myöhemmin.

Jostain syystä matto-ostokset kuuluvat itselläni niihin haastavimpiin. Sävyt ja materiaalit pitää melkein nähdä oikeassa ympäristössään, ennen kuin tietää kokonaisuuden toimivan. Oli mukava nähdä hyvin erilaisia mattoja kodissamme ja niiden vaikutuksen sisustuksen kokonaisuuteen. Tunnelma muuttuu melkoisesti, kun suuri tekstiili lattialla vaihtuu.

Mieheni on haikaillut olohuoneessa ollutta Woodnotesin Avenue-mattoa takaisin televisiohuoneeseen ja kieltämättä se sopii sinne todella hyvin. Linie Designin villamatto saa mennä varastoon odottelemaan pääsyä kesämökin lattialle, sinne se on varmasti ihan täydellinen. Valitettavasti sen lämmin sävy riitelee niin pahasti uuden olohuoneen sohvan kanssa, että niitä ei voi yhdistää.

Uusi sohva on sävyltään vähän hankala yhdisteltävä. Vaalea harmaan on sen verran viileä, että luonnonvalkoiset / vaaleat näyttävät sen rinnalla jotenkin tunkkaiselta tai likaiselta. Mattokuvauksista innostuneena kipaisin itsekin Mattokymppiin ja olen viikonlopun aikana hyödyntänyt sen sovituspalvelua testaamalla kahdeksaa eri mattoa!

On muuten ihan loistavaa, että saa rauhassa kokeilla kotona mattoja, helpottaa ostopäätöksen tekemistä ja vähentää hutiostojen määrää. Vaaleat sävyt olen saanut unohtaa. Ihan musta tai tummanharma on liian raskas, joten olen yrittänyt löytää kaunista harmaan sävyä. Onhan tässä vähän se vaara, että koko olohuone on vain harmaata ja harmaata, tuleeko lopputuloksesta tyylikäs vai tylsä?

Eilen illalla levitin olohuoneen lattialle sovitukseen alla olevassa makuuhuonekuvassa olevan harmaan maton suuressa koossa. Se olisi ihana sekä makuuhuoneessa että olkkarissa.   Maton tuntuma on aivan pehmeä ja miellyttävä!

Paperinarumaton jälkeen pehmeä matto houkutteli lapsetkin leikkimään ja jumppaamaan (toki varjelin lainamattoja), siinähän se alkoi omakin sydän sulaa matalanukkaisen maton puolesta.  Ehkä se toisi tullessaan aavistuksen hotellimaista ylellisyyttä, sillä fiilis on vähän samanlainen kuin laadukkaissa kokolattiamatoissa. Nukan liikkuessa pinta vähän elää, vaaleassa sävyssä se ei ole ole niin häiritsevää kuin tummassa versiossa.

Käypä kurkkaamassa pientä videota matoista Instagram Storyn puolella (@modernistikodikas), siellä näkee sävyt ja kokonaisuuden paremmin. Toki kuvaan maton sitten tänne blogiinkin, kunhan saan päätökset tehtyä.

Mainoskuvaukset olivat hauska kokemus ja Terotemedian väki onneksi joustavaa ja ymmärtäväistä sakkia, kun touhukas taapero halusi ”auttaa” joka käänteessä. Hugo oli taas niin linssiludella tuulella, että luulen meidän koiraherran päätyvän mainokseen. Innolla odotan lopputulosta!

Onko joku tehnyt joskus helpon, nopean ja onnistuneen matto-ostoksen? Minusta kun tuntuu, että nuo kolme adjektiiviä ei sitten millään mahdu samaan lauseeseen 😀

Saatat pitää myös

35 Kommentit

Essi / Esmeralda's 26 maaliskuun, 2017 - 3:11 pm

Kivalta näyttää mattokuvaukset! 🙂 Mattojen ostaminen ei tosiaan mitään helppoa ole, vaikka pari mattoa olenkin onnistuneesti ostanut ihan sokkona nettiostoksena!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 26 maaliskuun, 2017 - 7:42 pm

Siinä saakin olla hyvä tuuri, että nettiostos onnistuu! Toki esim blogikuvista on apua valintaa tehdessä. Ja runsaudenpula on yksi haaste, niin paljon ihania mattoja! Toki isot matot voi olla myös tosi arvokkaita.

Reply
anna2x 26 maaliskuun, 2017 - 4:40 pm

toivottavasti ovat mattofirmassa tietoisia, etteivät myy koiraperheessä ollutta mattoa eteenpäin kertomalla siitä. Meillä tulisi ainakin niin järkyttävät reagtiot koirankarvoista, että saisin slaagin, jos tietäisin, että koira on pyörinyt uudella matolla…

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 26 maaliskuun, 2017 - 7:37 pm

Hei! On ihan tavallista, että mainoskuvauksissa käytetään eläimiä tms tuomaan eloa kuviin 🙂 Liikkeessä otetaan asiat huomioon eli varmasti voit mennä turvallisin mielin ostoksille.

Reply
HannaKoo 26 maaliskuun, 2017 - 5:50 pm

Eipä ole tainnut koskaan omalta osaltani osua nuo kolme adjektiivia samaan lauseeseen! 😀 Mutta hei, mikäs tuon maton nimi ja väri on, joka on tuossa ensimmäisessä kuvassa makuuhuoneen lattialla? Näyttää aika kivalta ja voisi mahdollisesti olla uusi vaihtoehto olohuoneeseen! 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 26 maaliskuun, 2017 - 7:40 pm

Hei! Nyt täytyy sanoa, että en tiedä nimiä, kun en niin tarkasti seurannut kuvauksia. Villamatto se on, ihanan muhkea. Voin selvitellä 🙂

Reply
HannaKoo 27 maaliskuun, 2017 - 12:18 pm

Ok, kiitos! 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 31 maaliskuun, 2017 - 6:53 am

Moikka! Kiitos ja selvitän tuon maton, palataan pian!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 4 huhtikuun, 2017 - 9:35 pm

Hei! Sain lisätietoja: kuvan matto on Dolly, hopea. Tällä hetkellä ei ole tuossa värissä kaikkia kokoja, mutta mattoa on tulossa jossain vaiheessa lisää, koot 140×200 289€, 160×230 ja hinnat 395€, 200×300 599€.

Reply
Aikku 26 maaliskuun, 2017 - 6:22 pm

Taitaa olla aika monelle haasteellista löytää oikeanlainen matto. Kotona matto näyttää ihan toiselle kuin kaupassa.Esim. koko, tilan malli, valaistus, luonnon valo, huonekalujen sopivuus jne. Siksi meillä olkkarissa on vuosia vanha (tylsä) luonnon valkoinenpehmeä matto, joka näyttää aina jostain kulmasta likaiselle.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 26 maaliskuun, 2017 - 7:38 pm

Se on ihan totta, siksi tuo kotisovituspalvelu on tosi hyvä!:)

Reply
Lyde 26 maaliskuun, 2017 - 10:23 pm

Mattohommat on kyllä tuskaa! Olen tilaillut netin kautta muutamankin maton, ja jokunen on ollut onnistunut ostos, mutta hutejakin on tullut. Useimmiten ongelma on ollut sävy, joka on kotona erilainen kuin kuvissa. Meillä on vitivalkoinen lattia, ja se on aika armoton varsinkin vaaleapohjaisten mattojen kanssa, kun kaikki näyttää herkästi keltaiselta!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 31 maaliskuun, 2017 - 6:57 am

Tuo valkoinen lattia on varmasti superhaastava! Pitääkin tulla kurkkimaan, mitkä matot teillä nyt onkaan 🙂

Reply
Anna-Mari 26 maaliskuun, 2017 - 10:43 pm

Minusta tuo kakkoskuvassa oleva tumma (musta) matto on upea, tuo kaikki vaaleat sävyt ihanasti eloon, aloin haaveilla sitä itsellekin! ? Se on totta, että raja tylsän ja modernin välillä on häilyvä, jos kaikki värit pyörii samoilla linjoilla. Mutta sinulla on silmää tyylille ja kauneudelle, mitä valitsetkin, se sopii varmasti loistavasti kokonaisuuteen! ?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 31 maaliskuun, 2017 - 7:00 am

Voi kiitos Anna-Mari <3 Musta matto oli kyllä kaunis, kannattaa sovittaa omaan kotiin, jos se kiinnostaa.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 4 huhtikuun, 2017 - 9:37 pm

Lisätietoja myös mustasta matosta: Se on Pakistanissa käsinsolmittu villamatto ja esim. n. 200×300 koko maksaa 2124€.

Reply
Anniina 27 maaliskuun, 2017 - 3:09 pm

Matto-ostokset ovat kyllä todella vaikeita ja harvoin menee kerralla nappiin – jos menee niin se on kyllä vaatinut pitkäaikaisen kypsyttelyn ja pohdinnan 😀 Itse ihastuin tuohon viimeisen kuvan mattoon!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 31 maaliskuun, 2017 - 7:01 am

Kiitos Anniina! Monta kivaa vaihtoehtoa oli, parasta kun sai nähdä matot omassa kodissa. Näyttää ihan erilaiselta verrattuna liikkeeseen.

Reply
Minnea/Minnean muruja 27 maaliskuun, 2017 - 9:06 pm

Varmasti hauska kokemus tuo mainoskuvaus! Ja teillä on niin upea koti, että mikäs sitä lainatessa 🙂

Ja kauniita mattoja!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 31 maaliskuun, 2017 - 7:01 am

Kiitos Minnea! <3

Reply
TiinaK 27 maaliskuun, 2017 - 10:36 pm

Aika jännä tosiaan tuo kotisovituspalvelu. Näin allergisena munkin mielestä matto olisi koiraperheessä vierailun jälkeen auttamatta pilalla enkä olisi valmis ostamaan edes vaikka puoleen hintaan. Ja toisaalta muutenkin kyllä empisin sovituksessa käynyttä mattoa.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 31 maaliskuun, 2017 - 7:03 am

Esim. kaikki verkkokaupat perustuu siihen, että tuote käy asiakkaan kotona ja sitten ne tarvittaessa palautetaan. Jos tuote uutena ja normaalihintaisena myydään, se on varmasti virheetön eli kauppa kyllä kantaa tässä vastuunsa.

Reply
Tuulia 28 maaliskuun, 2017 - 1:49 pm

Kiitos Kerttu tästä postauksesta; inspiroiduin tuosta vaaleanharmaasta nukkamatosta hetimiten ja rynnistin Vantaan Mattokymppiin hakemaan mallit näytille kotiin! -Ihana matto, ja oli aidosti huippuhyvä mattomyyjä palveluksessa!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 31 maaliskuun, 2017 - 7:03 am

Voi miten kiva kuulla! Eikö ole ihanan pehmeä matto? 🙂

Reply
Tuulia 31 maaliskuun, 2017 - 7:09 am

Oli, aivan siis UNELMA! Harmi vain, ettei muuten niin kaunis harmaa sopinut omaan kotiin. Valkoista pohdin vielä… Mutta ostin toisen maton 2×3 m!), ja sitäkin kokeilin ensin pienellä mallilla. Olen tyytyväinen!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 31 maaliskuun, 2017 - 7:10 am

No voi harmi, tää on just tätä sävyjen kanssa! Minäkin jäin pohtimaan valkoista tyttären huoneeseen, hän ihastui siihen niin paljon. Kiva, että matto löytyi!

Reply
Taru 29 maaliskuun, 2017 - 12:42 pm

Olen tehnyt niin monta hutiostosta mattojen suhteen että en osta enää yhtään mattoa ainakaan olohuoneeseen sovittamatta. 😀 Varsinkin isot matot sen verran arvokkaita, että pidän erittäin hyvänä palveluna, jos annetaan mahdollisuus sovitella mattoja kotona.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 31 maaliskuun, 2017 - 7:04 am

Kyllä se näin on, mattojen kanssa on hyvin haastavaa nähdä kokonaisuutta liikkeessä.

Reply
Eija 30 maaliskuun, 2017 - 11:21 am

Hei Kerttu. Mattojen valinta on todellakin hankalaa. Itsellä on ollut jo pitkään haussa matto olohuoneeseen. Tuo viimeisen kuvan matto on mielestäni kaunis ja voisi sopia meille:) Onko sinulla enempää tietoa tuosta matosta? Kiitos mukavasta ja päivää piristävästä blogistasi. Eija H

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 31 maaliskuun, 2017 - 7:05 am

Hei Eija! Kiva että löysit mieleisen maton. Selvitän sen nimen, palataan asiaan! Tai voit mennä kuvan kanssa liikkeseen 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 4 huhtikuun, 2017 - 9:42 pm

Hei Eija! Viimeisen kuvan matto on nimeltä Tweedy ja niitä on tarjolla 160x230cm 179€ ja 200x290cm 279€

Reply
Vierailija 31 maaliskuun, 2017 - 10:54 pm

Meillä oli aivan sama ongelma, kun sohvamme vaihtui vaaleanharmaaseen. Etsin uutta mattoa pitkään, ja täydellistä harmaata tuntui olevan mahdoton löytää. Luonnonvalkoiset ym. matot tosiaan olivat tunkkaisen näköisiä vaaleanharmaan sohvan rinnalla. Päädyimme Linie designin regatta mattoon, metal-sävyisenä. Täydellinen <3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 31 maaliskuun, 2017 - 11:13 pm

Kiitos vinkistä, pitää tsekata tämä!

Reply
E 1 kesäkuun, 2017 - 8:14 pm

Mistä lastenhuoneen verhokangas?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 kesäkuun, 2017 - 2:01 pm

Hei! Se on Marimekon Kippo-kangas, mutta taitaa olla poistunut tuotannosta jo :/

Reply

Jätä kommentti