Bloggaajien podcastit

by Kerttu

Olen löytänyt tavan, jolla voin tehdä pyykinlajittelusta, pölyjen pyyhkimisestä tai muista tylsistä rutiinihommista aika kivoja. Sama tapa toimii myös koiran ulkoilutuksilla silloin, kun ei huvittaisi astua kynnyksen yli tai joutuu ajamaan pitkiä automatkoja yksin. Tarvitaan vain kännykkä, luurit korviin ja heittäytyminen hyvien juttujen pariin!

Joko sinä olet tutustunut podcasteihin?

Kuivasti sanottuna podcastit ovat verkossa julkaistuja äänitiedostoja, oikeasti ne ovat parhaimmillaan yhdistelmä loistavaa luentoa, kirjaa, keskustelua ja televisio-ohjelmaa, mutta vain ääniaistille tarjoiltuna.  Hyvä podcast voi olla kuin ystävysten kahvihetkirupattelu, sillä erotuksella että sinun itse ei tarvitse sanoa mitään. Siis mitä parhainta tekemistä aivoille, silloin kun pitää suorittaa jotain aivotonta.

Kuuntelen podcasteja kahdesta näkökulmasta. Tässä elämäntilanteessa, jossa iltamyöhällä avattu kirja kolisee otsaan viimeistään kolmannen sivun kohdalla, podcast tarjoaa hyvän väylän laajentaa ajatuksia. Työelämään liittyviä podcasteja kuuntelen usein pitkillä automatkoilla. Pyykkejä lajitellessa toimii hömppä; mukava jutustelu kevyistä aiheista, julkkisten henkilöhaastattelut tai huumori.

Bloggaajat ovat  myös laajentaneet podcastien puolelle, tästä esimerkkeinä Noora&Noora, Valeäiti ja viimeisimpänä Avec Sofie. Podit tuovat blogiin uuden ulottuvuuden ja mielestäni bloggaajien nauhoitukset ovat parhaimmillaan ystävysten mielenkiintoisia keskusteluja, joissa saa olla kärpäsenä katossa.

Noorat juttelevat miellyttävällä äänellä kaikesta nuoren aikuisen elämään liittyvästä, ystävyydestä, matkustamisesta, ruuasta, ajanhallinnasta ja ehkäpä tulevaisuudessa, nyt molempien tultua äidiksi, myös lapsiperhearjesta.

Valeäidin nauhoituksissa keskustellaan perhearjen monista puolista. Jutut ovat usein tosi hauskoja, niistä paistaa aitous ja saattaapa joskus lipsahtaa kirosanakin, mutta sillä tavalla sopivasti korrektilla tavalla kuitenkin. Kuinka teini kasvatetaan-jaksossa kikattelin pariinkin otteeseen, kun saatoin sieluni silmin nähdä tulevaisuudessa meilläkin koettavia hetkiä.

Eteerinen Avec Sofie juttelee podcasteissaan mielenkiintoisten henkilöiden kanssa siitä, millaista on asua ulkosuomalaisena Pariisissa. Jaksoja on tullut vasta yksi, mutta siinä jo karisi romanttiset kuvitelmat rakkauden pääkaupungin asunnoista, joissa ei kuulema ole juuri koskaan kunnon erityksiä tai lattialämmityksiä.

Mieluisia podcasteja voi etsiä esimerkiksi Suplasta, josta voi kuunnella radio-ohjelmia, keskusteluita ja tarinoita. Mobiiliappi on näppärä ladata puhelimeen ja itse olen suurkuluttanut mm. Anna Perhon henkilöhaastattelut ja itkettävän liikuttavat Kodin kuvalehden sarjan ”Viestejä kuolinvuoteelta”. Suosittelen myös juhlavuoden Suomi 100 vuotta – sata tarinaa suomalaisuudesta-teemaa.

Toinen hyvä paikka on Jakso.fi, joka kerää yhteen paikkaan suomalaisia podcasteja ja suosittelee hyviä podcasteja kaikkialta maailmasta. Tutkimusmatkan voi aloittaa vaikka vinkeistä ja todeta pian itse, että inspirova podcastien maailma ei ole ihan hetkessä tulossa valmiiksi.

Hyvät podcast-vinkit otan ilomielin vastaan. Onko muita bloggaajia, jotka ovat laajentaneet äänipuolelle?

 Vielä on pyykkivuoria valloitettavana ja kilometrejä hölkättävänä!

Saatat pitää myös

11 Kommentit

Valeäiti 25 maaliskuun, 2017 - 10:27 am

Oo ihana Kerttu, kiitos! <3 kauhea kun jännitti lukea tätä, ihan kuin joku kirja-arvostelu 😀 tosi kiva että oot viihtynyt meidän kirosanojen parissa, lisää tulossa taas tiistaina! Pus <3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 25 maaliskuun, 2017 - 10:47 am

Kiitos itsellesi viihdytykstä, tykkään kovasti ja odotan aina uutta jaksoa. Pitää ihan antaa pyykkikasan kertyä 😀

Reply
Irina 25 maaliskuun, 2017 - 12:07 pm

Podcasteista on kovasti puhuttu viime aikoina, mutta en ole niihin perehtynyt. Valeäidin yhden jakson olen kuunnellut. Lenkeille olen kaivannut jotain kuunneltavaa. Aiemmin kuuntelin musiikkia, mutta koska aina ei jaksa, kuuntelin muutamia kirjoja kokeillessani äänikirjapalvelua. Nyt kun ei oikein olisi varaa palvelua jatkaa, niin jotain uutta tarvitsee. Niinpä nyt annan mahdollisuuden podcasteille ja latasin puhelimeen Jakson ja Suplan. Ehkä sieltä löytyy aiheita, jotka osuisivat minuunkin (lapseton, perheetön ja monista aiheista kiinnostunut ja samalla ei kiinnostunut 😀 ). Kiitos tästä vinkkipostauksesta!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 26 maaliskuun, 2017 - 10:26 am

Pocdasteista löytyy takuulla tarjontaa jokamakuun, nykyään jo suomenkielinen tarjonta on todella laajaa! Jos ei löydy, niin se on vähän sama kuin joku sanoisi, että kirjastosta ei löydä hänelle lukemista 😀 Juuri lenkeille tosi viihdyttävää, jos ei aina jaksa kuunnella musiikkia.

Kiva, että annat mahdollisuuden. Kerro, jos. löytyy suosikkeja <3

Reply
kirsi 25 maaliskuun, 2017 - 3:18 pm

Juurikin Sohvin popcastin kuuntelin.Me like!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 26 maaliskuun, 2017 - 10:26 am

Minäkin tykkäsin!

Reply
Kaisa 25 maaliskuun, 2017 - 6:20 pm

Hesarin kuukausiliitteen jutut, joita löytyy Suplasta muistaakseni nimellä Hesarin parhaat – vahva suositus! Ihan salaa tulee sivistäneeksi itseään lenkillä ainaisen musiikin kuuntelun sijasta 🙂 Joskus toimii musiikki, joskus huumori, joskus henkilöhaastattelut (Anna Perho on huippu) tai syvemmälle yhteen aihepiiriin pureutuvat tarinat. Mahtavaa, että hienoja sisältöjä on saatavilla niin monessa muodossa!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 26 maaliskuun, 2017 - 10:27 am

Hei, kiitos tiedosta, tutustun! Meille tehtiin juuri viikonloppuhesarin tilaus, niin siinä tulee kuukausiliitekin.

Reply
Annika 25 maaliskuun, 2017 - 9:37 pm

Archie gone Lebanon – blogin pitäjällä on ollut muutama matkoihin liittyvä ja Arkijärki-blogilla on ollut myös joku podcast.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 26 maaliskuun, 2017 - 10:27 am

Kiitos tiedosta, pitääpä tutustua tarkemmin!

Reply
Jenni / Arkijärki 22 tammikuun, 2018 - 3:52 pm

Arkijärki-podcast on todenteolla startannut pari kuukautta sitten. Uusi jakso joka torstai, löytyy iTunesista tai suoraan blogista! Tervetuloa kuuntelemaan 🙂

Reply

Jätä kommentti