Matto makuuhuoneeseen – hotellityyliä kotiin

by Kerttu
Matto makuuhuoneeseen – hotellityyliä kotiin
Matto makuuhuoneeseen – hotellityyliä kotiin

Hotellissa usein rentoutuu hyvin. Suurin syy lienee se, että mielenmalli on reissussa erilainen, eivätkä kotityöt vaivaa. Viime vuosina on puhuttu ”hotellityylistä” omaan kotiin. Kokeilin siirtää suuren, 3 x 2 metrisen maton sängyn alle ja vaikutus oli aikamoinen, ehkäpä se toi sitä paljon puhuttua hotellityyliä.

Hotellitunnelmaa luovat seesteinen värimaailma, muhkea petaus ja maltillinen määrä huonekaluja ja tavaraa. Osalle hotellityyli voi olla persoonaton kauhistus, kun toiset taas nauttivat harmonisesti, moneen makuun istuvasta sisustuksesta.

Kun matto sijoitetaan sängyn alle,  syntyy yhtenäinen vaikutelma ja samalla voi nousta sängystä suoraan matolle. Tyypillisesti makuuhuoneessa nähdään kaksi pitkulaista mattoa molemmin puolin sänkyä, mutta yksi iso matto sitoo kokonaisuutta hyvin yhteen.

Makuuhuoneen matto on VM Carpetin Hattara, joka siirtyi olohuoneesta makuuhuoneeseen. Tämä on kaunis ja hyvin monikäyttöinen matto, olen iloinen että se sopi pienehköön makuuhuoneeseemme.

Minulle on tärkeää pitää makuuhuoneen tunnelma ja värimaailma rauhallisena. Maanläheiset sävyt rauhoittavat. Meillä ei ole makuuhuoneessa telkkaria ja nyt kun asensimme liukuoven jälkiasennuksena ,ei sille välttämättä olisi kovin hyvää paikkaakaan. Hotellissahan yleensä katsellaan tv:tä sängyssä rennosti pötkötellen, joten siinä mielessä sehän passaisi tyyliin vallan mainiosti 😀

Tämä muuten usein jakaa mielipiteet, joten uteliaana kysäisen: kuuluuko sinusta telkkari makuuhuoneeseen?

Olen niin nauttinut tästä lauantaipäivästä, kun sateisen ja harmaan viikon jälkeen vihdoin saimme aurinkoa. Uskomatonta, mikä merkitys valolla on energiaani. Nyt tankataan tätä ihanuutta pimeiden päivien varalle. Muistakaa kääntää kelloja ensi yönä!

Ps. Lämpimät onnittelut Home Via Laura -blogin Lauralle, hän kertoi tänään julkaisevansa pian lastenkirjan, joka auttaa lasta kasvamaan kestäväksi kuluttajaksi. Upeaa!

Saatat pitää myös

15 Kommentit

Terhi 24 lokakuun, 2020 - 3:45 pm

Ei telkkaria makuuhuoneeseen, kiitos!
Mies on tv:n monesti sinne halunnut mutta vielä olen taistelun voittanut.

Reply
Kerttu 25 lokakuun, 2020 - 8:14 am

Moikka Terhi! Tämä on aihe, joka selvästi jakaa mielipiteet. Toisaalta olisi ihana katsella jotain hyvää sarjaa sängyssä ennen nukahtamista, mutta olisi ärsyttävää, jos toinen katsoisi telkkaria, kun itse yrittäisi nukkua 😀

Reply
Anu 24 lokakuun, 2020 - 5:54 pm

Minusta on ihanaa kun meillä on makuuhuoneessa televisio! Lasten nukkumaan mentyä se on paras paikka katsoa yhdessä ohjelmia hetki ennen nukkumaan menoa kunnolla toisen kainalossa. Ja myös käytännölistä. Makuuhuoneet on meillä yläkerrassa ja olisi kuluttavaa rampata alakerrasta lasten huoneisiin (kun iltaisin huhuilevat tai unissakävelevät). Telkkari on nätti Samsung Frame enkä ole koskaan kokenut ettei se sisustukseen sopisi. Lisäksi kun sairastaa, on ihana vaan maata sängyssä ja tuijottaa sarjoja mukavasti peiton alta. Itsellä oli myös pitkä toipuminen leikkauksesta niin telkku oli ihan ehdoton makkarissa.

Reply
Kerttu 25 lokakuun, 2020 - 8:17 am

Hei Anu! Ai että, Samsungin Frame on varmasti yksi kauneimmista telkkareista, ellei kaunein! Teillä järjestely kuulostaa tosi toimivalta juuri noin.

Reply
Irma 25 lokakuun, 2020 - 9:13 am

Hei! Tuo matto makkarissa, miten siivotessa, itse tykkään pestä lattian ja tuulettaa maton aina siivotessa🤔

Reply
Kerttu 25 lokakuun, 2020 - 9:24 am

Moi Irma! Tälle VM Carpetin Hattara-matolle suositellaan muutenkin hoito-ohjeeksi imurointia. Saahan se maton tuolta sängyn alta tuuletukseenkin, mutta se ei ole joka viikko tarpeen. Myöskään tuolla sängyn alla matto ei pääse erityisesti likaantumaan. Lattiat pestään kahden viikon välein ja ne voi pestä tuosta maton alta sängyn sivuilta.

Reply
Hanna 25 lokakuun, 2020 - 11:21 am

Kaunista ja harmonista. Mikä on maalisävy sängyn takana? Lukulamputkin sulautuvat hienosti seinään! Mitähän merkkiä ne mahtaavat olla?

Reply
Jonna 25 lokakuun, 2020 - 5:50 am

Ei telkkaria makuuhuoneeseen, kiitos!

Reply
Kerttu 25 lokakuun, 2020 - 8:18 am

Tämä tosiaan jakaa fiilikset ja ymmärrän kyllä, että haluaa liikaa tekniikkaa vältellä makuuhuoneessa.

Reply
Eve 25 lokakuun, 2020 - 7:15 am

Minulla on makkarissa telkkari mutta en katso sitä ikinä. Ex-mies sitä aikanaan katsoi, ja tv jäi paikalleen kun hän muutti pois. Ei ole tullut poistettua sitä, olkoon siinä jos joskus tulee tarve katsoa. 🙂 Tuollainen iso matto makkarissa olisi ihana, mutta koiranomistajana aina pohtii käytännöllisyyttä. Mitä pienempi matto, sen helpompi pitää karvat aisoissa ja siivota.

Reply
Kerttu 25 lokakuun, 2020 - 8:20 am

Moikka Eve! Iso matto on kyllä ihana ja onneksi sen siivoukseen riittää imurointi noin pääsääntöisesti. Mutta ymmärrän hyvin, että koiraperheessä valintoja pitää tehdä myös karvaisen kaverin ehdoilla 🙂 Pienempi matto on näppärä vain kääräistä ja puistella.

Reply
Hanna 25 lokakuun, 2020 - 11:22 am

Kaunista ja harmonista. Mikä on maalisävy sängyn takana? Lukulamputkin sulautuvat hienosti seinään! Mitähän merkkiä ne mahtaavat olla?

Reply
Terttu 25 lokakuun, 2020 - 7:31 pm

Ei tv.ta makuuhuoneeseen. Kahdelleen asuen sitä voi katsoa milloin vaan ja makkarissa voi keskittyä olennaiseen.
Lämminvarpaista syksyn jatkoa!

Reply
Suvi 26 lokakuun, 2020 - 9:08 am

Meillä ollut makkarissa telkkari ainakin 20v ja on aivan ehdoton. Siinä on kiva katsoa ja pötköttää kunnolla. 😊 Toinen telkkari on lähinnä miehen käytössä televisiohuoneessa eli saan rauhassa katsoa makkarissa hömppää. 😊

Reply
Riella 31 maaliskuun, 2023 - 2:55 pm

Hei,

Minuakin kiinnostaa seinän sävyn nimi.

Reply

Jätä kommentti