Makuuhuoneen talvi-ilme

by Kerttu

Uusi viikko (ja uudet lakanat)!

IMG_9382

Tähän maanantaihin sain kömpiä uusista ruutulakanoista, jotka tarkkasilmäisenä alehaukkana saalistin Annon valikoimista pari viikkoa sitten. Tuplapussilakana ja kaksi tyynyliinaa maksoivat 25 euroa, aika hyvä diili! Samassa innostuin päivittämään makuuhuoneeseen talvi-ilmettä.

IMG_9452

Vintage-Poulsen on lunastanut paikkansa katosta ja sydämestäni. Se näyttää mielestäni juuri makuuhuoneessamme superkivalta. Nyt kun mielessäni pyörivät vauvan huoneen sisustaminen sekä tyttären huoneen muutokset, tekisi mieli selvittää olisiko näitä vanhoja kunnostettuja Louis Poulseneja vielä toinenkin samantyyppinen myynnissä. Että terkkuja vaan sinne Oslon siskolle; saa suorittaa 😉

IMG_9433

Tukholman reissulta ostin muutakin kuparista, nimittäin Hayn henkarit. Yhdessä kynttilänjalan kanssa ne muodostavat kivan väriparin sekä antavat lämpöä vaalein ja graafisin tekstiilein sisustettuun huoneeseen.

IMG_9422

Sängyn viereen lattialle levitin lampaantaljan. Yksi lukija kysyikin, miksi haaveilen usemmasta taljasta. Yksinkertaisesti siksi, että ne näyttävät ja tuntuvat talvisisustuksessa niin ihanilta. Sängystä noustessa on mukava laskea paljaat varpaat pehmoiselle taljalle. Taljoja levittäisin myös mielelläni muualla kotona  tuolin selkänojille sekä sohvannurkkaan. Tällä hetkellä näkee myös paljon pitkäkarvaisia taljoja eri sävyissä, ne myös miellyttävät silmää.

IMG_9418

IMG_9387

Nyt makuuhuoneessa yhdistyvät sekä lämpimät että kylmät valkosen sävyt. Joku toinen saattaisi olla sävyeroista tarkkakin, mutta minulle tälläinen sekoittelu sopii.

IMG_9414

Pienten teknisten ongelmien vuoksi vielä ei ole tarjolla raw-kuvaa, eikä Lightroom-kuvankäsittelykokeiluita, joten mennään totutulla linjalla. Voi miten mahdottoman ärsyttävältä tuntuu, kun intoa on enemmän kuin taitoa. Koko bloggaamishistorian ajan olen ottanut teknisiä edistysaskeleita pikkuhiljaa: ensin PC-koneesta Maciin, sitten uuden järjestelmäkameran opetteleminen ja manuaalikuvaus, siirtyminen Bloggerista WordPress-alustalle ja nyt sitten siirtymä Jpeg-kuvista raw-kuviin. Lightroom-ohjelma antaa kuvien käsittelylle ihan uudet puitteet. Rehellisyyden nimissä on kerrottava, että tähän mennessä olen käsitellyt kuvia äärimmäisen vähän ja käytössä on ollut lähinnä iPhoto. Toivottavasti taidot kertyvät pikkuhiljaa ja lopputulos näkyy jossain vaiheessa täällä blogissakin.

IMG_9380

Näihin kuviin ja tunnelmiin toivotan mukavaa ja toivottavasti myös valoisaa uutta viikkoa! Jos Elastinen jäi perjantaina näkemättä, niin tänään on luvassa jotain korvaavaa. Titi-nalle, täältä tullaan! 😀

Saatat pitää myös

12 Kommentit

Anna 17 marraskuun, 2014 - 5:27 pm

Kerttu ei taida omistaa mankelia 🙂

Reply
modernistikodikas 17 marraskuun, 2014 - 9:10 pm

En taida olla sellaisia mankeli-ihmisiä 😉

Reply
Lingon 17 marraskuun, 2014 - 7:29 pm

Kaunista <3 mukavaa viikkoa 🙂

Reply
Lingon 17 marraskuun, 2014 - 7:31 pm

Ps. Mankelointi ja lakanoiden silittäminen on mielestäni ajan haaskausta 🙂 – go Kerttu!! Love it!

Reply
modernistikodikas 17 marraskuun, 2014 - 9:11 pm

Kiitos paljon ja samoin sinne!

Reply
modernistikodikas 17 marraskuun, 2014 - 9:12 pm

Ps. Samaa mieltä! Kiva heille, jotka siitä tykkää tai niin haluaa tehdä, mutta mielestäni ei lainkaan pakollista 🙂

Reply
Syhi / syhina-blogi 17 marraskuun, 2014 - 9:35 pm

Minusta näyttää kauniille, kun on eri sävyisiä vaaleita 🙂

Reply
Sandy 17 marraskuun, 2014 - 9:59 pm

Samoissa lakanoissa täällä pötköttelen tabletin kera blogikierroksella. 🙂 ajattelin kysyä tuosta helmalakanasta, että mistä olet hankkinut ja mahtaako teidän sängyn leveys olla 180 cm? Ei meinaa mistään löytyä tällaiseen mammuttipetiin kohtuuhintaista mutta riittävän jämäkkää helmalakanaa.

Reply
modernistikodikas 19 marraskuun, 2014 - 6:22 pm

Heippa Sandy! Tämä helmalakana on Kodin1:ltä. Meilläkin on sängyn leveys 180 cm, joten valinnanvaraa ei hirmuisesti ole. Kannattaa hyödyntää tarjouksia, saa vähän edullisemmin 🙂

Reply
Minna 18 marraskuun, 2014 - 1:51 pm

Kaunis ja harmooninen makuuhuone ♥ Ja ihanat Annon lakanat, itselläni on verho samaa sarjaa 🙂

Reply
modernistikodikas 19 marraskuun, 2014 - 6:21 pm

Kiitos Minna! Kuosi toimii varmasti hyvin myös verhoina!

Reply
Saija 2 joulukuun, 2014 - 10:31 pm

Kivat nuo sängyn päädyssä olevat mustat valaisimet! Juuri tuollaisia olen halunnut itselleni. Mistähän olet ne hankkinut?

Reply

Jätä kommentti