Kesän helpoin vaate

by Kerttu

Aloitimme uuden viikon kauniissa järvimaisemissa kahvikupposen äärellä. Sain nimittäin eilen äitienpäivänä ihan itse itselleni keitellä aamukahvit miehen töiden vuoksi. Aamu ei siis suuremmin eronnut muista aamuista ja perheen pienimmäinenkin oli autuaan tietämätön siitä, että äidillä on juhlapäivä ja silloin kuuluisi olla kiltisti 😉 Toisaalta olen niin tottunut siihen, että meillä juhlapäiviä vietetään joustavasti milloin mitenkin ja siksi pitääkin ottaa ilo irti ihan tavallisesta arkipäivästä, kun tilaisuus sallii.

ootd-1-7

ootd-1-9

Heti eskariviennin jälkeen lähdimme hoitamaan muutamaa juoksevaa asiaa ja kun pakolliset hommat olivat paketissa, suuntasimme Jyväskylän satamaan. Aluetta on kehitetty viime vuosina paljon ja jos täälläpäin olette, suosittelen terassikahveja tai -jäätelöitä näissä kauniissa maisemissa. On mukavaa katsella veneitä ja miettiä, mikä niistä ottaisi, jos saisi valita. Mielikuvitusleikissä ei tietenkään tarvitse huolia talvikunnossapidosta tai käyttökustannuksista, vaan saa vain haaveilla. Minun valintani olivat poikkeuksetta sporttisia veneita aurinkokannella ja kauniilla sisätiloilla. Toisaalta joku putput-paatti (tajuaako kukaan tuosta millaista tarkoitan :D) olisi sympaattinen, ei kiire minnekään vaan antaisi aaltojen keinuttaa rannasta toiseen.

ootd-1-5

Bongasin rannasta myös tyylikkään saunalautan ja innostuin ajatuksesta sellaisen vuokraamiseen kaveriporukalla. Koska olen kesän lapsi, olisi se myös mahtava paikka juhlistaa syntymäpäiviä… Jos en tänä vuonna, niin joku vuosi nyt ainakin! Onko kukaan päässyt käymään saunalautalla ja millainen kokemus se oli?

ootd-1-3

Kesän helppouteen ja huolettomuuteen kuuluvat myös vaatevalinnat. Otetaan tässä välissä pieni oodi mekoille! Kuinka helppoa onkaan, kun ei tarvitse miettiä ylä- ja alaosaa erikseen?  Kuinka helppoa onkaan, kun valitsee rypistymättömän materiaalin? Kuinka helppoa onkaan, kun vaate ei kiristä eikä purista, mutta näyttää silti skarpilta? Tämä helppo mekkoyksilö lähti matkaan Marks & Spenceriltä alehintaan ja luulenpa, että tässä on yksi tämän kesän luottovaatteista.

ootd-1-4

(Uuh, yksivuotias ja laiturit… Hiki tulee äidille ilman hellettäkin.)

ootd-1-6

Tässä on eletty monta päivää epäuskoisissa fiiliksissä ja vieläkin joka aamu pilvetön taivas saa aikaiseksi ”on ihanaa!”-hokeman. Kesä rysäytti parhaimpaan loistoonsa jo nyt, uskomatonta. Rakastan valoa ja lämpöä, tämä on niin minun vuodenaikani!

PS. Huomenna saan julkaista teille yhden supermieluisan sisustusjutun, toivottavasti tekin tykkäätte. Vinkkinä voin kertoa, että luvassa on paljon kotikuvia erään suosikkibrändini kanssa!

Saatat pitää myös

11 Kommentit

tuire 9 toukokuun, 2016 - 2:58 pm

Wow mikä tosinätti leninki ja juuri niin sopiva tähän aiheeseenkin =) vesi ja mustavalkoiset laivat. Hyvä valinta! *halaus* Kauniita kuvia! =)

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 9 toukokuun, 2016 - 8:33 pm

Voi kiitos kauniista sanoista <3 Satama oli niin kesäinen ja kuvauksellinen, itse en niinkään mutta välillä täytyy antaa mennä 😀

Reply
Anu 9 toukokuun, 2016 - 5:09 pm

Kaunis mekko! Ja kauniit on maisematkin! Kyllä minä taitaisin valita sen pit-put-paatin, minusta ne on symppiksiä, ei kiirettä, rauhallista menoa ja nauttimista ?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 9 toukokuun, 2016 - 8:34 pm

Lämmin kiitos Anu! Tarkemmin mietittynä se putput-paatti voisi olla just mun juttu. Ja varsinkin jos pitäisi venettä ohjata, niin jäisi vähän enemmän aikaa reagoida 😉

Reply
Muuttuvakotini Päivi S 9 toukokuun, 2016 - 7:29 pm

Kaunis mekko! Onko Marimekon mallistosta? Saunalautalla kiva viettää kivan porukan kans juhlat tai muuten viettää kiva vko loppu . Ite viettänyt kaverin polttarit lautalla, ei kyllä ollut tuo saunalautta 🙂 ja veljelle on penempi lautta ja sieltä on kyllä kiva pulahtaa saunan jälkeen joelle uimaan :). Suosittelen vuokraamaan, jos vielä sattuis hyvät ilmatki 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 9 toukokuun, 2016 - 8:37 pm

Kiitos Päivi! Mekko on elämäni ensimmäinen Marks & Spencer-ostos, juurikin tuo graafinen kuosi varasti huomioni. Ja luulen, että tuo lautta on kyllä testattava jossain vaiheessa!

Reply
Karoliina 13 toukokuun, 2016 - 8:37 am

Joo voi olla että osaan sit pääsee, täytyypä käyä tutustuu paremmin 🙂 lapsille mieluisa paikka tuo satama, mutta äiti saa olla sydän syrjällään 🙂

Reply
Karoliina 9 toukokuun, 2016 - 11:10 pm

Hienoja kuvia! satamaan on kyllä meidänkin pakko päästä välillä jäätelölle, alban ranta on myös hyvä paikka kesäkeleillä ? sulla tais olla kyllä joku veneilijä avaamassa portteja, ei kai noille laitureille oikeasti pääse vai oonko ollu hieman sokea? ?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 toukokuun, 2016 - 10:24 am

Kiitoksia Karoliina! Portit olivat auki vai olikohan edes tälle laiturille porttia? Nyt en muista 😀

Reply
Karoliina 24 toukokuun, 2016 - 9:01 am

Hahaa, piti käydä tarkastamassa, pääseehän noille laitureille niin kuin kuvasta näkyy ? miten mulla on menny näin ohi. Jotenki oli vaan jääny mielikuva, että tuolla on jotku häkkyrät, ettei tavan tallaajat vaankaa pääse kuvittelemaan olevansa satamassa ?

mukavaa ja lämmintä kesää sinulle ja teijän perheelle! Ja paljon jäätelöä! ?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 24 toukokuun, 2016 - 2:44 pm

Kiitos ja samoin! Pitääkin mennä taas lähipäivinä satamaan jätskille <3

Reply

Jätä kommentti