Louis Poulsen keittiössä

by Kerttu

Valot päälle ja uuteen päivään!

Vielä saamme odotella hetkisen, ennen kuin pitenevä päivä näkyy kunnolla. Aamulla on pimeää, illalla on pimeää, siinä välissä useammin hämärää. Ylen uutinen todistaa, että aurinko ei paistanut joulukuussa Jyväskylässä kertaakaan. Itse asiassa koko loppuvuosi on tilastojen valossa pimeämpi kuin pitkään aikaan.

Tähän näyttää olevan kaksi täsmälääkettä; valoshow-nimelläkin kutsuttu lamppuleikki, jossa siirretäään kodin valaisimia uusille paikoille. Tämän seurauksena meillä on keittiössä nyt makuuhuoneessa ollut Louis Poulsenin PH5 -vintagevalaisin.

Vaikka tykkään keittössä olleesta Secto Designin Octosta edelleen superpaljon, oli siinä nimenomaan tähän pimeään vuodenaikaan yksi haaste. Puurimoitus aiheuttaa keittiönpöydälle pienet varjot. Ja ne varjot häiritsevät minua paitsi visuaalisesti, myös esimerkiksi lukiessani sanomalehteä.

PH5 on Louis Poulsenin elegantti klassikko, joka on suunniteltu jo vuonna 1958.  Sen erikoisuus on rakenteessa, jossa kerrostetut varjostimet estävät häikäisyn kaikista kulmista ja luovat huoneeseen miellyttävän ja tasaisen valaistuksen. Täydellinen valaistus pimeään aikaan vuodesta!

Vaihtelun vuoksi tykkään kovasti myös Poulsenin eleettömästä ulkonäöstä, joka sopii yhteen Yhdessä-pöydän ja Seiska-tuolien kanssa. Seiskat ja PH5 ovat tanskalaista klassikkodesignia ja Yhdessä-pöytä taas suomalainen uutuus, hyvin ne näyttävät porukassa pärjäävän.

Se toinen täsmälääke elämän pimeän puolen karistamiseen voisi olla kynttilät, mutta otin myös tehokkaamat keinot käyttöön. Kesälomamatka on varattu Kroatiaan ja katselen iltaisin kuvia paratiisirannoista ja uima-altaista. Jotenkin lämmittää mieltä ja sielua.

Vaikka on sisustushullu valaisinrakastaja, on paras ja kaunein valo taivaalla.

Saatat pitää myös

20 Kommentit

Marja Poltto 4 tammikuun, 2018 - 9:20 am

Todella hyvin sopii Poulsen keittiöön!!!! Niin kaunista!!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 8 tammikuun, 2018 - 10:00 pm

Kiitos Marja! <3

Reply
Chandelierhome 4 tammikuun, 2018 - 12:32 pm

Mukavaa vaihtelua tuo tämä uusi vanha valaisin. Tuo pöytä on edelleen katseenvangitsijani teidän keittiössä. ?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 8 tammikuun, 2018 - 10:01 pm

Kiitos, pöytä ja valaisin toimivat kyllä loistavasti yhteen <3

Reply
Minde 4 tammikuun, 2018 - 12:54 pm

Kivan näköinen yhdistelmä ?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 8 tammikuun, 2018 - 10:01 pm

Kiitos Minde!

Reply
Pipe 4 tammikuun, 2018 - 2:06 pm

Ihana kokonaisuus ja totta lienee sekin, että valaisimen päätarkoitus on nimenomaan valaista??Hyvä valinta!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 8 tammikuun, 2018 - 10:01 pm

No kyllä, näyttää hyvältä JA valaista 😀

Reply
Aikku 4 tammikuun, 2018 - 5:48 pm

Sectokin on kaunis, mihin huoneeseen laitoit? Minä keräilen design-lamppuja ja nyt on yksi uusi tulossa kotiin. Tykkään myös vaihdella lamppujen paikkoja, vaikka tärkeä on myös se, että ne valaisee hyvin näin pimeänä aikana vuodesta. Kroatia on varmasti upea paikka, meillä on Thaimaa seuraava aurinkokohde kevättalvella.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 8 tammikuun, 2018 - 10:02 pm

Secto on odottelemassa mökille pääsyä, jos vain mittasuhteiltaan sopii tupaan. Se selviää kesällä 🙂 Voi Thaimaa, aivan ihana kohde, mutta alle kolmevuotiaan kanssa vähän liian kaukana minun makuuni 😀

Reply
Sini 4 tammikuun, 2018 - 11:56 pm

Kauniisti sopii keittiöön Poulsen! Ollaan menossa työporukan kanssa toukokuussa Kroatiaan. Innolla odotan, en ole koskaan käynyt, mutta kovasti kuullut kehuja.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 8 tammikuun, 2018 - 10:03 pm

Kiitos Sini! Minnepäin Kroatiaa menette? Ja ihan työporukalla, minäkin tahdon teille töihin 😀

Reply
Saara 8 tammikuun, 2018 - 8:17 am

Sopii kyllä täydellisesti tuo lamppu koko pöytäryhmään. Mut nyt kevyemmän pöytäryhmän ollessa tuossa näyttää liesituuletin ja kylmäkaapit hyvin raskailta..

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 8 tammikuun, 2018 - 8:53 am

Tiedän, mutta niiden muuttaminen ei olekaan mikään pikkujuttu 🙁 Liesituuletin reistailee, joten katsotaan sen kohtaloa tässä kevään aikana. Integroitujen kylmäkoneiden vaihtaminen tarkoittaisi kokonaan uutta pakastinta ja jääkaappia.

Reply
Alli 8 tammikuun, 2018 - 9:45 pm

Hei, osaisitko sanoa saako tuon Poulsenin valaisemaan ihan kunnolla, esim. olohuoneessa yleisvalona? ? meille tulisi niitä olohuoneeseen kaksi kappaletta.. Lamppukriisi päällä pahemman kerran!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 8 tammikuun, 2018 - 10:03 pm

Valaisee oikein hyvin! Tasainen ja kaunis valo, kunnon polttimo vain sisälle 🙂

Reply
Alli 8 tammikuun, 2018 - 11:27 pm

Kiitos paljon vastauksesta! 🙂

Reply
Noora / Villakoiria ja kissankarvaa 9 tammikuun, 2018 - 8:40 pm

Tosi hyvin sopii ph tuohon kaveriksi. Siitä tulee kyllä upea valo!

Kroatia on aivan ihana, minne päin olette menossa? Oltiin muutama vuosi sitten kesäkuussa koko perheen kanssa Splitin edustalla Hvar-nimisellä saarella, ja oli kyllä ihana paikka! Vesi oli vielä silloin aika vilpoista, mutta ilma jo ihanan lämmintä. Olen myös ollut Zagrebissa sydäntalvella, ja mukava paikka sekin. Kroatiasta saa tosi hyvää ruokaa.

Reply
Anna 16 tammikuun, 2018 - 12:40 pm

Ah, kivalta näyttää! PH5 valaisin on ollut haavelistallani jo pitkään. Kuinka laajalti se valaisee? Mietin onko niin, että soveltuu juurikin pöydän yläpuolelle, vai valaiseeko laajemminkin tilaa?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 16 tammikuun, 2018 - 10:07 pm

Hei! Valo on tasainen ja varmasti polttio vaihtamalla saa hyvinkin tehokkaan. Poulsenin erikoisuus on juuri se, että valo ei häikäise mistään kulmasta. Antaa kyllä hyvän yleisvalon mielestäni 🙂

Reply

Jätä kommentti