Loma-asuntomessujen saunoja ja terasseja

by Kerttu

Tällä kertaa Kalajoen loma-asuntomessujen teemapostauksen aiheena ovat saunat, mutta samalla pääsemme kurkistemaan niiden yhteydessä oleville terasseille. Kuvasta näkyy tyypillinen Hiekkasärkkien pihapiiri eli pelkkää hiekkaa. Pihoihin ei edes saanut laittaa istutuksia ja ymmärrän kyllä hyvin miksi. Tässä on juuri se Hiekkasärkkien erityispiirre; talot ovat hiekalla. Loma-asunnoilta haetaan helppohoitoisuisuutta, eikä näissä pihoissa ole nurmikkoa ajettavana eikä rikkaruohoja kitkettävänä. Hiekkaympäristöstä johtuen oleskelu tapahtuu talojen laajoilla terassialueille. 
Villa Albatrossi: 

Merihelmi: 

Särkänherra: 

Sievitalo Merikoivu: 

 Kotitalo Tähkä: 

Nuuna:

Merellä – Profin house: 

Talo Salmenpohja: Mondexin Total Rock-kiuas näkyi usemmassakin kohteessa.

Raikas: 

Heikius Hus: 

Villa Merengue: 

Aurinkokaari 2: 

Aurinkokaari 1: 

Omatalo Villa Valli: 

Omatalo Meriharakka: 

Villa Aava: 

Terra Talo: 

Saunojen valokuvaaminen on muuten todella haastavaa. Tilat ovat hämäriä ja monissa on vielä ikkuna tuomassa vastavaloa. Lisäksi objektiivillani kuviin ei mahtunut koko tila, vaan jouduin rajaamaan. Messuilla vahvistui se, että sauna on suomalaisille tärkeä elementti. Rantataloissa oli ihan omat saunarakennuksensa, joissa monissa oli yöpymistilaakin. Vaikka talot ovat lähekkäin, on terassit pyritty rakentamaan niin, että jokaisella on myös omaa rauhaa. Useassa talossa luksustunnelmaa syntyi myös paljuilla tai uima-altailla.
Löytyikö sinulle suosikkisaunaa näistä kohteista? Loma-asuntomessut jatkuvat Kalajoelle 6. heinäkuuta asti. Kohteet ovat ehdottomasti parhaimmillaan paikan päällä, voin suositella visiittiä sävähdyttäville Hiekkasärkille! 

Saatat pitää myös

12 Kommentit

Sanna - Luumutar 30 kesäkuun, 2014 - 10:26 am

Moi, siellähän oli muutama aivan tosi kivan näköinen sauna, ja varsinki saunan yhteydessä oleva terassi.
Ja joo! Saunan kuvaaminen on aivan karmeaa! Varsinkin jos on kuin meillä pitkä tila, jonka halki menee kaksi lasiseinää. Eikä valoa nimeksikään… Koita siinä sitten.. 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 1 heinäkuun, 2014 - 9:00 am

Terassit olivat hiekkaympäristöstä johtuen valtavia! Aika monella käytössä komposiittilaudoitus, mutta myös upeita aitoja lankkuja on esillä.

Meillä on myös oma sauna haastava kuvattava. Vastakkain lauteet eivät mahdu kuvaan ja ikkuna peräseinällä tuomassa vastavaloja. Ei helppoa, ei! Mutta onneksi näistä ongelmista kärsii vain sisustusbloggaajat 😀

Reply
lanttuleikkuri 30 kesäkuun, 2014 - 10:32 am

Jos joskus leikkisin kilpailua en ole koskaan, saisin pisteet tällä tekemättömyydelläni, en ole ikinä ollut asuntomessuilla. Ihan hölmöä, mm olin käymässä Valkeakoskella ystävien luona samaan aikaan kun siellä oli asuntomessut, samoin yhdet oli vuosia sitten Espoossa.
Messuilla on aivan liikaa ihmisiä ja messujen jälkeen kaikki sisustuslehdet ovat täynnä hyviä kuvia.

Ehkä joskus yllätän itseni . tai sitten en.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 1 heinäkuun, 2014 - 9:01 am

Voi että, tervetuloa tänä kesänä Jyväskylään messuille! Tykkäisit varmasti 🙂 Kohteet on paikan päällä ihan erilaisia kun lehtien tai blogien kuvissa.

Reply
Melina / Minishow 30 kesäkuun, 2014 - 4:26 pm

Aika perussaunoja tuntuisi olevan suurimmaksi osaksi, vaikka toi valkoinen kyllä iskee muhun normaalia enemmän. Noi terassit vaikuttaa kyllä ihan mahtavilta!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 1 heinäkuun, 2014 - 9:02 am

Kuvat eivät anna oikeutta saunoille, siellä oli kyllä monenlaista ja joka makuun. Minäkin pidin näistä vaaleista saunoista, vaikka en kotiin sellaista halunnutkaan 🙂

Reply
Jenni/Kukkurakoti 30 kesäkuun, 2014 - 5:17 pm

Ihania saunoja! Jotenkin eniten minuun iskivät Merihelmi ja Raikas. Kauniita kuvia olet saanut haasteista huolimatta! 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 1 heinäkuun, 2014 - 9:03 am

Kiitos Jenni!

Reply
Leena 30 kesäkuun, 2014 - 6:39 pm

Ehdottomasti valkoinen sauna Tulikiven Sumu kiukaalla!
Meiltä löytyy sama kiuas ja valkoiset paneelit:)

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 1 heinäkuun, 2014 - 9:03 am

Se on kyllä kaunis yhdistelmä!

Reply
Anonymous 30 kesäkuun, 2014 - 10:01 pm

Vaaleat saunat on kaikkein keuneimpia. Siihen tulokseen tulin näitä upeita saunojen kuvia katsellessani. Vaikka tummakin on tyylikäs, vie vaaleus silti voiton minun mieltymyksissäni. 🙂 -annastiina

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 1 heinäkuun, 2014 - 9:04 am

Minäkin pidin näistä vaaleista saunoista. Toki esim. Merellä-talon musta sauna oli paikan päällä todella hieno!

Reply

Jätä kommentti