Mercedes Benz, suomineito ja Cheek

by Kerttu
Yhteistyössä Mercedes Benz

Suomi on kesällä niin kaunis. Automatkailu on mieleeni, koska silloin matkanteko mahdostaa spontaanit pysähtymiset. Pyrin löytämään reissuista persoonalliset huoltoasemat ja tunnelmalliset kesäkahvilat. Niitä nimittäin riittää, jos ei liikaa tuijottele suurten mammuttiketjujen valomainoksia.

Kalajoen loma-asuntoreissulla suuntasimme oman auton sijaan Mercedes Benzin uudella A-sarjan autolla. Minulla ei ole koskaan ollut intohimoista suhtautumista autoihin, paitsi silloin kun ne eivät toimi 😉 Ensimmäinen ikioma autoni oli ”pikkumusta” ja kun myynnin jälkeen se kaarsi uuden omistajan ohjauksessa pois parkkipaikalta, tiristin pari krokotiilinkyyneltä. Jälkikäteen tajusin, että en itkenut auton perään vaan sille, mitä kaikkea se minulle edusti: nuoren naisen ensimmäinen työpaikka, oma auto, vapaus ja vastuu. 

Sitähän se autoilu on ollut sen jälkeenkin: vapaata liikkuvuutta. Perinteinen Mersu-mielikuvani nytkähti kerta heitolla modernimpaan suuntaan, kun istuin tämän Suomessa valmistetun ajopelin kyytiin. Tätä automaattivaihteista autoa on vain yksinkertaisesti ihan hirveän hyvä ajaa.  Sisätilat ovat tyylikkäät ja hauskaa oli päästä kokeilemaan Drive Style-appsia, jonka kautta voi näppärästi hallita sosiaalista mediaa, puheluita, karttoja ja  auton tietoja. Tienpäällä syntyy tunne, että ajaisi kokoluokkaa suuremmalla autolla. 

Miten Cheek liittyy tähän kaikkeen? Kuvaamalla itsesi Made in Finland -teipatun A-sarjan kanssa olet mukana kisaamassa neljän henkilön VIP-lippupaketeista Cheekin loppuunmyydylle Olympiastadionin keikalle. Lisäksi onnekkaimmat paketin voittajat tapaavat Cheekin keikan yhteydessä! Auton voi bongata liikenteen lisäksi Mercedes-liikkeestä, josta voi varata itselleen myös koeajon. 

Kisa löytyy osoitteesta www.esikuva.fi. Mitäs muuten pidätte näistä Kalajoen maisemista? Pilvetön taivas ja sininen meri ovat kyllä henkeäsalpaavan upeat. Tämän suomineidon silmä lepää sekä kotimaisen designin äärellä  että suomalaisissa maisemissa. 

Seuraavassa postauksessa lisää Kalajoen kauniita maisemia ja sisustusherkkuja loma-asuntomessuilta. 

Saatat pitää myös

10 Kommentit

Pöppis 29 kesäkuun, 2014 - 12:42 pm

Kalajoen maisemat ovat kyllä upeita ja ne auringonlaskut! Eikä ole menopelissäkään moittimista! Meillä koeajettiin keväällä urakalla autoja uuden hankkimisen tultua ajankohtaiseksi, ja olinpa ihmeissäni kaikesta tekniikasta mitä nykyään löytyy. Mersu on mainio auto! 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 29 kesäkuun, 2014 - 7:47 pm

Kalajoki on todellinen helmi! Uuden auton tekniikka pääsi yllättämään minutkin, mitä kaikkea jo parissa vuodessa onkaan tullut markkinoille.

Reply
Suvi / zubis corner 29 kesäkuun, 2014 - 1:05 pm

Kalajoki on kaunis paikka! Mutta omasta mielestäni Yyteri on vielä upeampi. 🙂 Tuota made on Finland-tekstiä arvostan todella. Juuri hankin alesta Marimekon tasaraitavaatteita lapselle ja oletin niiden olevan automaattisesti Suomessa valmistettuja kuten aiemminkin. Mutta mitä vielä, lapussa luki Made in China ja samalla oli myöskin esimerkiksi rumpukuivaus kielletty. Mitä ihmettä…?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 29 kesäkuun, 2014 - 7:48 pm

Yyterissäkään ei ole käynyt eli sinne sitten seuraavaksi 🙂 On ihan mahtavaa, että tämä Mersu tehdään Suomessa! Se ei todellakaan ole enää tänä päivänä mikään itsestään selvyys. Minäkin harmittelin Marimekon alessa, että astioiden pohjassa lukee ”made in China”.

Reply
Laura - Heinässä Heiluvassa 29 kesäkuun, 2014 - 1:36 pm

Maisemat ovat kyllä upeat ja autokin näyttää niin hienolta. Kyllä tuolla menopelillä meno on varmasti maistunut mukavalta. Mekin voitais vaihtaa meidän mersu astetta uudempaan, mutta tuo taitaisi olla viidelle hengelle hiukka liian pieni (ja pitäis kai ola jotain säästöjäkin :)) Muuten mersu on kyllä ollut todella toimiva auto.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 29 kesäkuun, 2014 - 7:50 pm

Viidelle kyllä varmasti on tämä malli liian pieni, varsinkin kun lapsiperheellä tuppaa sitä tavaraa olemaan mukana 😉 Mersu kyllä merkkinä nosti arvostustani entisestään, juuri kotimaisuus ja turvallisuus ovat loistavia arvoja!

Reply
Anonymous 29 kesäkuun, 2014 - 7:16 pm

Oliko tuo auto sulla koeajossa vai miten sillä pääsit huristelemaan?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 29 kesäkuun, 2014 - 7:51 pm

Autoa tarjottiin minulle kesäreissulle blogiyhteistyönä eli teimme reissumme tällä autolla osana meneillään olevaa kampanjaa 🙂

Reply
Anonymous 29 kesäkuun, 2014 - 10:49 pm

Haluan hieman oikaista ajatusta, että Mersu on suomalainen. Mersu on siis Saksalainen auto! Uudessa-Kaupungissa tosin kootaan Keski-Euroopasta uitetuista komponenteista pieni osa A-sarjan mersusta. Tämä toimenpide on ”äkki käynnistetty” syystä, että mersun omien kahden tehtaan tuotantokapasiteetti ei riittänyt täyttämään hyvän suosion saanutta uuden innovaation A-sarjan valmistusta.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 30 kesäkuun, 2014 - 9:01 am

Hei! Tosi hyvä tarkennus, kiitos siitä! Tämä auto on siis tehty Suomessa, hieno juttu sekin 🙂 Toivottavasti A-sarjan valmistus säilyykin täällä.

Reply

Jätä kommentti