Lisää elämänmakua blogeihin?

by Kerttu

On täällä kevennetty muutakin kuin ruokavaliota ja sydäntä, sillä myös olohuone on siirtynyt kevyeen talvisisustuksen vaiheeseen. Kiitos vielä kerran kaikista kannustavista kommenteista eri kanavissa liittyen hyvinvointiteemaan ja sen tavoitteisiin, tuli hyvä mieli palautteistanne!

Viime ajat on toivottu kovasti, että blogeihin tulisi lisää elämänmakua ja sitähän ei tule kun kertomalla myös elämästä. Kukkakimppujen ja kahvikuppien takana on arki kaikkine tunteineen. Hyvinvointi, balanssi ja positiivinen elämänasenne ovat olleet minulle tärkeitä teemoja ja koen, että ne solahtavat saumattomasti ”arjen pienet ilot”-kategoriaan, jota olen blogissani vuosien varrella käsitellyt eri näkökulmista.

Samalla kun moni lukija kaipaa blogeihin elämänmakua, se toivottavasti tuo myös bloggaajille lisää tekemisen iloa. Yksi syy tavoitteiden ääneen kertomiselle oli toki se, että toivon sen tsemppaavan joitakin lukijoistani, myös itseäni.

”Vanhojen hyvien aikojen” kaihoaminen on lähtökohtaisesti turhaa, sillä kehitys tuo tullessaan yleensä enemmän positiivisia asioita. Blogimaailmaa katsottaessa koen, että se mikä arkisuudessa tai samaistuttavuudessa on menetty, on laadussa voitettu. Nautitaan siis kauniista kuvista, vaikka niitä olisi stailattu tai käsitelty, normimenossa pienellä medialukutaidolla se kosketuspinta löytyy kyllä silloinkin.

Positiivinen kierre syntyy sekä omassa hyvinvoinnissa että bloggaamisessa samalla reseptillä.  Kun tekeminen on mukavaa, syntyy hyvää tulosta ja siitä saa yleensä kannustavaa palautetta. Kun ihminen saa positiivista palautetta, hän on hyvällä tuulella ja haluaa jakaa hyvää mieltä myös eteenpäin. Ja taas joku saa kipinän saada jotain aikaiseksi, synnyttää hyvää tulosta ja saa siitä kannustavaa palautetta…

Uskon vakaasti positiivisen kierteen merkitykseen. Blogissa elämänmakua voi tarjoilla monella tavalla, eikä missään nimessä ole oikeita tai vääriä tapoja tuottaa sisältöä. Yleensä sellaiset asiat, jotka inspiroivat, liikuttavat tai ihmetyttävät kirjoittajaa, toimivat myös lukijoille.

Tähän blogivuoteen lähden toiveikkaana ja hyvällä fiiliksellä. Siloiteltuun blogimaailmaan sijoitettuna kauneusvirheitä löytyy sekä kodista että kirjoittajasta, mutta teinikielellä kiteytettynä – iha sama. Aina voi parantaa, mutta aina ei kannata olla tyytymätön.

Positiivisen elämänasenteeni salaisuus on siinä, että kun tekee sillä hetkellä niillä tiedoilla, taidoilla ja voimavaroilla parhaansa, se riittää. Tai itse asiassa se on jo hemmetin hyvä.

Ihanaa viikonloppua ja kiitos, että olet siellä!

Saatat pitää myös

17 Kommentit

Leena 13 tammikuun, 2018 - 4:03 pm

Arkea piristävää on katsella kauniita kuvia, ja ehkäpä kerätä ideoita omaan kotiinkin. Ihan vaikka siitä kukkakimpusta. Mukavaa on ollut lukea esim. kaasokuvioista tai reissuista. Mutta en tiedä tarvitseeko enempää avata elämäänsä… kiitos tästä, mitä nyt on.??

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 13 tammikuun, 2018 - 4:06 pm

Kiitos Leena, ihana kommentti! ❤️ Sen verran avaan elämääni, kun koen blogiini sopivan, jotakin tarttumapintaa antaen, mutta suurimman osan itsellä pitäen. Ihanaa lauantaita sinulle!

Reply
Leena 13 tammikuun, 2018 - 6:26 pm

Kiitos samoin❤️

Reply
suvi m / Valkoinen Harmaja 13 tammikuun, 2018 - 6:14 pm

Kerttu, sinun blogiasi on aina ilo lukea! <3 Luota vain siihen mikä itsestä tuntuu parhaalta ja oikealta.

Itse vähän ehkä ahdistuin viime vuonna kaikesta blogeja koskevasta kritiikistä, jota luin eri blogipostauksista. Jäin liikaa analysoimaan niitä asioita. Tänä vuonna olen päättänyt olla välittämättä liikaa, mitä missäkin kirjoitetaan ja keskityn siihen omaan tekemiseen. Mielipiteitä on monia, samoin kuin blogeja. Jokainen varmasti löytää mieleistä lukemista, ja bloggaajalle itselle tärkeintä on tehdä sitä sisältöä, joka kumpuaa omasta inspiraatiosta. Olipa se vain pelkkä kukkakimppu tai jotain suurempaa…

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 13 tammikuun, 2018 - 8:22 pm

Kiitos Suvi ja samoin! ❤️ Sehän tässä onkin, että kun osaa ja saa kirjottaa juuri niin kuin tuntuu ja asioista, joista itse inspiroituu, on lopputulos varmasti aito ja elämänmakuinen. Kahvi ja kukkaset ovat arjen ihania hetkiä parhaimmillaan ja juuri niitä, jotka ovat ihan kaikkien saatavilla.

Rentouden ei tarvitse olla vastakohta tyylikkyydelle. Blogimaailma muuttui, niin kuin muukin maailma. Harva enää haluaa mennä hevosella keskustaan, eikä muotibloggaajat kuvaa enää asujaan peilin kautta. Luonnollinen kehitys on vain hyvä juttu 🙂

Reply
Carita 13 tammikuun, 2018 - 6:47 pm

Olen samaa mieltä Leenan kanssa siitä, että on ihana katsella kauniita kuvia ja niistä juuri saan ja haen ideoita omaan kotiin. En osaa arvioida kuvien laatua, enkä vertaile eri blogien sisältöä. Luen hyvinkin erilaisia blogeja ja juuri se tuo itselleni erilaista tarttumapintaa asioihin. Kaipaan juuri erilaisuutta, sellaista yksilöllistä kodikkuutta blogien sisällöstä. Joskus olen huomaavinani joissain blogeissa samankaltaisuutta, johtuuko se sitten siitä, että blogiyhteistyöt ovat olleet samoja tai bloggaajat seuraavat mitä muut tekevät. Kaikkein tärkeintä on kuitenkin se, että te bloggaajat teette itsenne näköistä blogia, omilla valinnoillanne ja iloisella otteella, niin hyvä tulee! Kiitos Kerttu reippaasta otteesta ja ihanasta blogista!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 13 tammikuun, 2018 - 8:30 pm

Kiitos Carita! Onneksi blogeja ja bloggaajia on joka lähtöön ja makuun. Itse luen enimmäkseen tuttujen bloggaajien blogeja ja kyllähän sitä välillä vastataan samoihin haasteisiin tai inspiroidutaan samoista aiheista ? Kiitos kauniista sanoista ja mukavasta palautteesta ❤️

Reply
Chandelierhome 13 tammikuun, 2018 - 8:04 pm

Minua ihan kyllästyttää toisinaan paasaus blogien aitoudesta ja milloin mistäkin. Samoilla linjoilla olen, eli julkaisee tarkemmin sen verran kun itsestä just tuntuu. Itse olen suosinut instastoriesin maailmaa missä sitä perus arkea saa lukijat sellaisenaan kun se on. 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 13 tammikuun, 2018 - 8:26 pm

Onneksi on tosiaan monia kanavia, joiden kautta voi kuka myös viestiä erilailla. Tämä postaus ei ollut kritiikkiä blogimaailmalle, vaan enemmänkin oodi sille, että se muuttuu ja kehittyy ?

Reply
Chandelierhome 14 tammikuun, 2018 - 10:33 am

Kyllä, ymmärsin ettet kritisoinut. Yleisellä tasolla tarkoitin tätä että bloggaajat saa vaikka minkälaista kritiikkiä lukijoiltaan sisällöstään, vaikka siitä sisällöstä nimeomaan itse päätetään mikä tuntuu hyvälle ja mikä ei 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 14 tammikuun, 2018 - 3:20 pm

Just näin ja toisaalta, kritiikkiä saa antaa asiallisesti ja jokainen sitten pohtii, miten sitä hyödyntää vai hyödyntääkö 🙂

Reply
Uk 14 tammikuun, 2018 - 12:58 am

Hei, olen aika uusi lukija blogissasi, seurailen mielelläni instastorejasi, niissä on elämänmakua. Pidän erityisesti tavastasi saada meidät naiset tukemaan enemmän kuin arvostelemaan toisiamme. Minua ihmetyttää ja surettaa blogien kommentointi, surulliset ihmiset kateuttaan ilkeilevät. Jatka blogiasi samaan tapaan, tarttumapintaa löytyy tyylistäsi.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 14 tammikuun, 2018 - 3:23 pm

Hei Uk! Kiva kuulla, että tykkäät seurata stooreja, ne ovat todella aika spontaaneja 🙂 Ikävä kommentointi on oikeasti murto-osa kommenteista ja usein silloinkin bloggaaja joutuu jonkun turhautumisen välikappaleeksi. Ilkeily ei kuulu mihinkään vuorovaikutukseen, enkä enää julkaise sellaista kommenttia, jonka tarkoitus on vain loukata ja aiheuttaa pahaa mieltä. Näitä on onneksi aniharvoin. Eri mieltä saa toki olla ja rakentava kritiikki julkaistaa tietenkin.

Mukavaa viikonloppua!

Reply
Chandelierhome 14 tammikuun, 2018 - 10:38 am

Mulla tais vähitä bittiavaruuteen toi yksi kommentti, mutta piti sanomani että ymmärsin ettei ollut sinun puolelta kritiikkiä vaan yleisellä tasolla tarkoitin sitä että me bloggaajat saadaan välillä ihan liikaa ja kyllästymiseen asti risuja siitä kun ei olla tarpeeksi aitoja kaikkien mieleen. Eihän kaikkien blogien edes tarkoitus ole olla omaa elämää sisältäviä.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 14 tammikuun, 2018 - 3:25 pm

Sieltä se toinenkin kommentti löytyi 🙂

Reply
nina 14 tammikuun, 2018 - 3:26 pm

Heippa! Olen ihan uusi lukija, ja aloitan tällaisella offtopic-kysymyksellä: mistä teidän sohva on ja millä kankaalla? Onko kyseessä Ikean Söderhamn?

Tajusin, että moneen kertaan on tullut ammennettua inspiraatiota blogistasi uuden kodin sisustusvalintoja pähkäillessä 🙂 Kiitos siitä <3

Reply
Jutta / Oblik. 14 tammikuun, 2018 - 8:33 pm

Hienosti jälleen puettu sanoiksi hyvät ajatukset. Sun blogi on kyllä mielestäni yksi suunnannäyttäjä arjen ja kauneuden yhdistämisestä tavalliseen elämään. Kiitos tästä tekstistä. Jälleen paljon ajattelemisen aihetta <3.

Reply

Jätä kommentti