Lempikukkia ja muuta yhtä tärkeää

by Kerttu

 Heippa taas!

Kyllä voi olla tiistaina maananataiolo, menee vähemmistäkin pyhistä ja kellonkääntämisistä ihminen pyörälle päästään! Vaikka nautinkin suunnattomasti siitä yhdestä valoisasta ekstratunnista, jonka kesäaika tuo, niin silti kellonajan veivaaminen tuntuu vähän turhalta. 

Arjen iloksi ostin kimpun eräitä lempikukkiani eli liljoja. Nyt ne ovat vielä suloisesti supullaan, mutta kukan avautuessa kimppu muuntautuu erittäin näyttäväksi. Kotona odotti myös uusin Plaza – sisustuslehti, joten kyllä tästä viikko hyvin käynnistyi!

Aurinko sen sijaan jaksaa paistaa ja se vasta onkin todellinen energiapommi. Nyt jo huomaa, miten isot ikkunat ahmivat sisään lämpöä. Halusimme ilmalämpöpumpun pääasiassa kodin viilennystä varten ja valintamme oli Mitsubishi Electric Kirigamine Zen. Hopeanharmaana se sulautuu Tikkurilan sävyllä NCS S 1500-N maalattuun seinään.

Viime kesä oli meidän ensimmäinen tässä talossa ja valitettavasti silloin helteet loistivat poissaolollaan. Toivottavasti ensi kesänä myös ilmalämpöpumpulle on enemmän käyttöä 🙂

Tämä kuva on elokuvahuoneesta. Pariovet aukeavat olohuoneeseen päin ja minusta on usein mukava katsella avautuvaa maisenaa.

Mikään ei ole niin tärkeää kuin toimiva arki. Paitsi se, että sen katkaisee joskus juhla 😉

Onko siellä muita liljojen ystäviä? Entä tympiikö sinua kellojen kääntäminen? Mites teillä, käynnistyikö arki sulavasti vai yskähdellen pitkien pyhien jälkeen?

Saatat pitää myös

0 Kommentti

Adalmiinan Helmi 2 huhtikuun, 2013 - 6:05 pm

Liljat ovat kauniita maljakossa! Itse en pidä niistä kukkapenkissä, koska olen nähnyt liljakukko-tuholaisia niiden kimpussa. Niistä ärsyttävistä hyönteisistä ei pääse eroon, kun ne kerran on vaivoiksi saanut. Silloin ei auta kuin liljojen hävittäminen.
Kellojen kääntäminen meni meillä tällä kertaa helposti, kiitos pääsiäispyhien. 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 huhtikuun, 2013 - 8:15 pm

Pääsiäinen tosiaan helpotti kellon kääntämistä kummasti! Enpä ole vielä tullaisista tuholaisista kuullutkaan, kiitos kun varoitit!

Reply
Sussu 2 huhtikuun, 2013 - 6:14 pm

Kas, täältähän löytyi ihana blogi!(: Tulin vastavierailulle ja ihastuin. Jään seurailemaan. (;

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 huhtikuun, 2013 - 8:15 pm

Kiitos, kiitos! Tervetuloa 🙂

Reply
a_millia 2 huhtikuun, 2013 - 7:16 pm

Kellojen kääntäminen on todellakin vaikuttanut olooni. Heräsin jo aamulla klo 5 jonka jälkeen en saanut nukutuksi. Tosin päivällä nukuinkin sitten parin tunnin päiväunet :). Näin äitiyslomalla voi ottaa päiväunia, työelämässä en varmasti olisi tätä jaksanut!
Liljat ovat yksi lempikukistani, liian harvoin vain tulee niitä ostettua! Minulla on tapana leikata liljoista heteet pois niiden autettua niin siitepöly ei sotke liiaksi paikkoja.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 huhtikuun, 2013 - 8:16 pm

Voi miten kurjaa, huonot unet kyllä vaikuttaa ihan kaikkeen! Onneksi tosiaan on mahdollisuus päivätirsoihin 🙂 Hyvä vinkki tuo heteiden leikkaaminen, täytyypä se tehdä kun kukka avautuu 🙂

Reply
Heidi 2 huhtikuun, 2013 - 8:33 pm

Valkoinen lilja on ehdottomasti lempikukkiani, oli morsiuskimpussanikin 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 huhtikuun, 2013 - 9:23 pm

Niin minunkin morsiuskimpussa oli niitä, tajusin juuri kun luin kommenttisi! Ilmankos niin niitä rakastan 🙂

Reply
-HEINIE- 2 huhtikuun, 2013 - 9:20 pm

Ihania liljoja! Oisin ostanut pääsiäiseksi liljoja, mut kukkakaupassa ei ollut valkoisia eikä vaaleanpunaisia… mut hei tänään ois kyllä pitänyt käyä ku on merkkipäivä 😉 täytyypä viikonloppuna korjata tilanne 😀

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 huhtikuun, 2013 - 9:23 pm

Näistä aukeaa sekä valkoisia että vaaleanpunaisia 🙂 Jep, viikonlopuksi haet sitten viimeistään!

Reply
LadyBlue 2 huhtikuun, 2013 - 9:31 pm

Ihan turhaa touhua koko kellojen kääntäminen! Onneksi sentään aurinko on paistellut 😉 Liljan kuuluvat minunkin suosikkikukkiini, niitä voi ihailla loputtomiin!

http://ladyblueisinthehouse.blogspot.fi/

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 huhtikuun, 2013 - 10:50 pm

Ainoa hyvä puoli valoisa ilta 🙂 Liljat ilahduttavat vuodesta toiseen!

Reply
Sanna InspiredByLove 2 huhtikuun, 2013 - 9:32 pm

Yksi väsynyt puurtaja ilmoittautuu!!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 huhtikuun, 2013 - 10:50 pm

Enää kolme työpäivää ja on viikonloppu! 😉

Reply
Sara 2 huhtikuun, 2013 - 10:01 pm

En käsitä minäkään mokomaa kellojen siirtämistä. Ihan on koko päivän vaivannut maanantaifiilis. En viitsi käyttää sitä suomalaista, voimallista ilmaisua, jolta on tänään tuntunut. Toivottavasti huomenna helpottaa!

Minä olen pitkään haaveillut liljapenkistä pihalla. Haluaisin monivuotisia, näyttäviä kukkia. Tosin sitä kukkapenkkiä ei vielä ole – ja kohta alkaa kolmas kesä tässä talossa. 😮 Liljat ovat kyllä kauniita maljakossakin. Kuinka kestäviä ne ovat?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 huhtikuun, 2013 - 10:52 pm

Kyllä se huomenna helpottaa! Ja tosiaan, enää kolme päivää arkea tällä viikolla 🙂 Liljat olisivat kyllä upeita pihalla. Maljakossa kestää kyllä hyvin, kun ostaa nupussa. Viimeksi kimppu ilahdutti yli viikon!

Reply
Anaska 2 huhtikuun, 2013 - 10:12 pm

Liljoja on täälläkin maljakossa ja upeita ovat!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 huhtikuun, 2013 - 10:52 pm

Niin ne ovat!

Reply
Soili / DM Koti 2 huhtikuun, 2013 - 10:38 pm

Valkoinen lilja on yksi lempparini, harmi vaan kun se on niin allergisoiva että meidän ukkelit ei kestä sitä.

Ja toinen lempparikin siellä kuvissa vilahti: siena tyynyt 🙂 Tiedätkö myydäänkö tuota valmiiksi ommeltuna missään? Stockmannilta bongasin noita puna-valkoisina, mut ei.. ei sellaista… pitää olla musta-valkoista :D.
Tänä vuonna kellonsiirto on tuntunu lempeämmältä kuin joskus. Pääsiäisellä oli varmaan osuutta asiaan.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 huhtikuun, 2013 - 10:53 pm

Harmi, että on niin allergisoiva! Onneksi blogin välityksellä saat ihailla niitä, se ei aiheuta allergiaa 😉

Enpä ole nähnyt Sienaa valmiina missään, itse olen teettänyt ompelijalla kun tuo ompelukoneen ajokortti on päässyt vähän vanhentumaan 😉

Reply
Anonymous 3 huhtikuun, 2013 - 8:27 am

Minä olen ostanut valmiin Sienna-tyynynpäällisen ihan Artekin myymälästä, oli sitä paksumpaa verhoilukangasta. Liljat on ihania, kissataloudessa niitä vaan ei myrkyllisyytensä takia juuri uskalla pitää.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 huhtikuun, 2013 - 11:15 am

Hyvä vinkki, kiitos! Siis jos on Artekin myylämä lähellä, niin sinne 🙂 Kissat ovatkin niin taitavia hyppimään ja kiipeämään, että pääsevät pöydillekin. Meillä Hugo-ressu ottaa vauhtia ja hyppää just ja just sohvalle ;D Kukat saaa olla rauhassa sohvapöydälläkin.

Reply
Cherry 2 huhtikuun, 2013 - 10:42 pm

Huh, katsoin vasta ekan postauksen ja olen ihan vau vau täällä! :)) Teillä näyttää aivan i-ha-nal-ta!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 huhtikuun, 2013 - 10:54 pm

Voi kiitos paljon! Tervetuloa matkaan mukaan!

Reply
Lilli 3 huhtikuun, 2013 - 9:16 am

Lilja on kyllä ihana kukka, sanoo hän, jolla Lilja sattuu olemaan mukana nimessänikin 🙂 Minkä merkkiset pinkit lenkkarit ovat, kelpaisivat kyllä kevätaskeliin!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 huhtikuun, 2013 - 11:12 am

Pinkit lenkkarit ovat Adidakset ja ihan superhyvät jalassa minulle. Älä kuitenkaan osta ainakaan juoksuun kenkiä pelkän värin perusteella 😉 Liljat ovat kyllä niin kauniita!

Reply
Marit 3 huhtikuun, 2013 - 10:29 am

Niin kaunista 😀

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 huhtikuun, 2013 - 11:13 am

Kiitos Marit 🙂

Reply
By J 3 huhtikuun, 2013 - 10:08 pm

Liljat on tosi kauniita ja huumaavan tuoksuisia ♥ Hei mistä olikaan teidän ihana lattia peräisin? Täällä kun suunnitellaan uutta.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 5 huhtikuun, 2013 - 7:27 pm

Nyt on kukinnot auenneet ja tuoksu levinnyt taloon. Odotin jo, että mies huomauttaisi siitä, mutta ei ole vielä huomannut mitään.

Meidän lattia on K-Raudasta 🙂

Reply
IMAGE black and white 4 huhtikuun, 2013 - 9:55 am

Liljat ovat kauneimpia kukkia mielestäni. Rakastan niitä. 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 5 huhtikuun, 2013 - 7:27 pm

Ne ovat vaan herkkiä ja näyttäviä yhtä aikaa 🙂

Reply
Sannika S 4 huhtikuun, 2013 - 10:25 am

Ekaa kertaa nyt sinun blogissasi. Ihanan rauhallinen tunnelma teidän kodissa. Tuplakuplallekin on löytynyt täydellinen paikka 🙂

Haaveilen tällä hetkellä vaaleista lattioista, aika moni ystävä on nyt remontoinut itselleen sellaiset ja ovat kyllä ah, niin kauniit, kuten nuo teidänkin lattiat… 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 5 huhtikuun, 2013 - 7:28 pm

Kiitoksia, mukavaa että olet löytänyt tiesi tänne 🙂 Vaaleat lattiat ovat kyllä kauniit ja myös helpot; ei näy jokainen pölyhiukkanen ja koirankarva.

Mukavaa viikonloppua!

Reply
Ride 5 huhtikuun, 2013 - 10:04 pm

Aivan kuin olisit aavistanut, että kysyn seinän värikoodia 😉 Kiitos kovasti koodista. Tuo näyttää just hyvälle sävylle meidän yläkerran aulaan. Olet varmaan itsekin tykännyt? 🙂
Kyllä teillä on kaunista!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 5 huhtikuun, 2013 - 10:53 pm

Olepa hyvä! Sävy on ollut todella toimiva ja itse asiassa ystävänikin maalasi sillä uuden kotinsa olohuoneen. Kaunis vaalea harmaa, ei taita siniseen tai keltaiseen. Suosittelen 🙂 Kiitos paljon!

Reply

Jätä kommentti