Lehtikaalisipsit ja uudet Marimekko-tabletit

by Kerttu
Lehtikaalisipsit ja uudet Marimekko-tabletit

Sinne se viikko taas hujahti ja ollaan sunnuntaissa. Ajattelin kirjoitella vähän kuulumisia, terveellisen herkun vinkin ja vähän sisustusuutuudestakin. Kiva kun löysit tänne!

Lehtikaalisipsit ja uudet Marimekko-tabletit

Tällä viikolla ilmassa on ollut hieman alavireisyyttä ja nahkeutta, varmasti maailman uutiset vaikuttavat mielentilaan. Samaan aikaan yritän saada arjesta kiinni ja pohdin, mitä kaikkea haluaisin tänä syksynä tehdä. Mutta viikot tuntuvat menevät vähän siihen sorttiin, että ensin on maanantai ja kun kerran räpäytät silmiä, onkin perjantai. Kun kysytään, mitä teit viime keskiviikkona, ei muistu heti mieleen.

Mutta onhan tässä ollut kaikenlaista ja täytyy muistaa, että meillähän on uusi perheenjäsenin, joka on tuonut liikkuvan osan arkeen. Ja nimenomaan liikkuvan, ei taida olla koiranpentua tehokkaampaa personal traineria, joka saa taatusti ylös, ulos ja lenkille. Jalon kanssa menee kyllä mainiosti, ihana tyyppi ja sopii meidän perheeseen hyvin. Ja onneksi ollut sisäsiisti koko ajan.


Arkiviikot pyrin syömään terveellisesti ja säännöllisesti, viikonloppuna sitten rennommin. Koska herkkuhammas ei osaa lukea kalenteria, se muistuttelee olemassa olostaan viikollakin. Ra-kas-tan perunalastuja, mutta niille on onneksi löytynyt myös mainio hieman kevyempi vaihtoehto.

Lehtikaalisipsit (K-ruoka-resepti)

1 pussi (noin 200 g) lehtikaalia
2 rkl öljyä
1/4 tl suolaa

√ Huuhtele lehtikaalin lehdet ja poista lehdistä puiseva varsiosa. Leikkaa lehdet suupaloiksi.

√ Levitä lehtikaalit pellille leivinpaperin päälle. Kaada päälle öljy ja sekoittele niin, että öljy leviää tasaisesti kaikkialle. Ripottele pinnalle suola.

√ Kypsennä 150-asteisen uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia. Varo polttamasta sipsejä. Voit käännellä sipsejä lastan avulla paistamisen aikana. Tarjoa sipsit hieman jäähtyneenä sellaisenaan tai dippikastikkeen kanssa.

Suolan ja öljyn määrää voi luonnollisesti säätää oman maun mukaan.

Lehtikaalisipsien kanssa sopii hyvin kevyt dippikastike ja ihanan rouskuva iltaherkku on valmis! Ja mikä parasta, siinä missä sipsipussilla riittää jakajia, olen tähän mennessä saanut nauttia lehtikaalini ihan itse. Eiköhän pian muukin perhe hoksaa, miten hyvää se on.

Parasta lehtikaalin rouskuva olemus! Tai oikeastaan kaikken parasta ovat erilaiset terveysvaikutukset, tiesitkö että lehtikaalissa on tuplasti C-vitamiinia verrattuna esimerkiksi appelsiiniin?

Sisustuspuolella on ollut kodin osalta rauhallista kesän ajan. Nämä Marimekon juuttitabletit ostin mökille sisustuslehden kuvauksien kunniaksi.

Jostain syystä tilaus myöhästyin niin,  että tabletit saapuivat vasta kuvausten jälkeen. Niinpä nämä jäivät kotiin, mutta sopivathan ne tännekin. Meillä ei ole juuri nyt muuta Marimekkoa esillä, joten unikko sopii kotiin mainiosti. Juuttitabletti on myös helppohoitoinen ja kiva alusta monenlaisille rennoille arkikattauksille.

Tämä viikonloppu meni mökillä ja siellä oli hyvinkin kesäinen tunnelma sateenropinasta huolimatta. Uin paljon, istutin marjapensaita ja mallailtiin tulevaa liiterin paikkaa. On muuten aika ihana ajatus, että kun varastoliiteri saadaan paikoilleen, meidän raksaprojekti on ihan valmis. Yhdessä mietittiin miehen kanssa lauantai-iltana, että tästä mökistä taisi tulla vahingossa jopa parempi kuin odotimme.  Tosi rakas ja tärkeä paikka.

Viittasinkin jo siihen, että mökiltä tehtiin juttu sisustuslehteen. Se oli kesälomani vimeisinä päivinä ja otin kuvauksista ihan kamalan stressin.  Lehti ilmestyy vasta ensi kesänä, vinkkaan kyllä sitten ennen teillekin! Toivottavasti jutusta tulee hyvä. Eiköhän siitä tule.

Näillä sekalaisilla ajatuksilla toivotan sinulle oikein rauhaisaa sunnuntaita ja iloa ensi viikkoon. Se onkin sitten elokuun viimeinen, nautitaan!

Saatat pitää myös

2 Kommentit

Maria 22 elokuun, 2021 - 4:26 pm

Oon kerran tehnyt lehtikaalisipsejä, omaan makuun olivat no.. liian terveellisen makuisia. Tabletit on kyllä nätit.

Reply
Tyylimurun Tiina 23 elokuun, 2021 - 8:19 pm

Voisi kyllä yrittää lehtikaalisipsejä itse.. kiitos muistutuksesta! Muutaman kerran rouskutellut taitavan tekijän tekemiä ja todellisia herkkuja. En kehdannut syödä niin paljon kuin olisi tehnyt mieli, hih. Ja hei, onpa jännää – sisustuslehteen juttu! Varmasti mielenkiintoista katsoa toisen ottamia valokuvia omasta kohteesta, ne on jotenkin erilaisia. Lehteä odotellessa!

Reply

Jätä kommentti