Iho muistaa, vaikka mieli unohtaisi – retinolia hyvinvoinnin tueksi

by Kerttu
Iho muistaa – aamun ja illan rutiineja
Iho muistaa – aamun ja illan rutiineja

 

Kaupallinen yhteistyö: Bellavita


Nyt kun ajellaan jo neljääkymppiä, ei elämän ohituskaistalla passaa ohittaa ihonhoitoa. Vaikka nimittäin oma muisti armeliaasti unohtaa monenlaista, iho muistaa kaiken.

Tänäkin kesänä se on saanut uusia muistoja; aikaisia aamuja silmät sirrillään, myöhäisiä iltoja haukotusten saattelemana. Ilon ja haikeuden kyyneleitä ja monta naururemakkaa, jotka saavat silmäkulmat uusille urille.  Se on saanut aurinkoa ja viimaa, hellyyttä, huolimattomuutta ja hormonien heittelyä.

Se on saanut elämää isolla E:llä, iho kokee kaiken.

Siinä missä mielelläni jumppaan kehoa ja mieltä, iho jää hieman sivurooliin. Siinä se tulee mukana, mutta tottahan se on, että tässä iässä iho ansaitsee paljon huolenpitoa. Se saakin muistaa kaiken, mutta ei sen tarvitse kaikkea suojatta kestää.

Olen suurpiirteinen tyyppi ja sama koskee ihonhoitoa. Toki muistan aina puhdistaa meikit ja kosteuttaa pintakuivaa ihoani, aika usein hellin sitä seerumein. Silmänympärykset ansaitsevat oman voiteensa, mutta tuotteet vaihtuvat ja menen aika fiiliksen mukaan. Pitkään olen pohtinut sitä, kuinka voisin juuri nyt hoitaa ihoani paremmin, sillä neljässä kympissä ihon oma kimmoisuus alkaa antaa periksi.

Aamulla: 

Kotimaiset Bellavita ja Bella-voiteet ovat jo klassikkoja ja varmasti monelle jo entuudestaan tuttuja. Nyt nämä edulliset apteekkituotteet ovat saaneet sekä tehokkaammat raaka-aineet, että uudet kauniit pakkaukset. Takana on muutaman kuukauden testijakso ja aika kertoa niistä teillekin. Kesäaikaan tarvitaan tietenkin myös suojaa auringolta ja sitä on tarjonnut Favora Kosteuttava ja suojaava päivävoide SK 30. Tämän levitän kasvoille, kun Bellavita voide on imeytynyt.

Aamuisin levitän iholleni Bellavita-päivävoidetta, joka on koostumukseltaan ravitsevaa ja täyteläistä. Se sopii päivittäiseen käyttöön, etenkin kasvoille, kaulalle ja dekolteelle. Pidän itse erityisesti hajusteettomista voiteista, vaikka hajustettu sarja on myös tuoksultaan mieto.  Voide sisältää 0,3 % retinolia ja 1 % bakuchiolia sekä ihoa ravitsevaa ja uudistavaa E-vitamiinia.

Retinolia? Siis mitä? Tämä on siis se Bellavita-voiteiden taikasana, joita me aikuiset naiset erityisesti kaipaamme. Kerron lisää.

♥ Retinoli eli A1-vitamiini on yksi A-vitamiinin muodoista ja se pystyy imeytymään syvälle ihoon tehokkaasti ja säätelemään solujen kasvua ja erilaistumista.

♥ Retinoli edesauttaa sidekudossoluja tuottamaan lisää kollageenisäikeitä. Kollageenia on ihossa noin 70 % ja sitä tarvitaan ihon uudistumiseen.

♥ Retinoli tehostaa myös elastiinikuitujen muodostumista ihossa, jotka huolehtivat ihon kimmoisuudesta. Ikääntyessä, vähentyneen synteesin ja lisääntyneen hajoamisen seurauksen myös elastaanin määrä ihossa vähenee. Retinolin puute voikin aiheuttaa ihon kuivumista, haurastumista ja ennenaikaista ikääntymistä.

Milloin kannattaa aloittaa retinolin käyttö? Ehkä parasta on, että se ei ole koskaan liian myöhäistä!  Elastiinin ja kollageenin tuotanto alkaa vähitellen hidastua 25 ikävuoden jälkeen ja retinolin käytön aloituksen ikähaarukaksi voidaan sanoa 25-30 vuotta. No meikäläinen hyppäsi junaan nelikymppisenä, mutta onneksi se ei ole varttuneempanakaan liian myöhäistä aloittaa, sillä iästä riippumatta retinolin hyödyistä pääsee nauttimaan.

Illalla: 

Yksi asia on ihonhoidossa ollut nuoresta saakka pyhä: iho puhdistetaan iltaisin. Se on ehkäpä tärkein rutiinini ja siihen liittyy myös siirtymäriitti päivän touhuista rauhoittumiseen. Samalla kun päivän pölyt, meikit ja menot puhdistetaan kasvoilta, rauhoitun ja niputan päivän pakettiin. Kun kasvot on puhtaat, voi myös rentoutuminen alkaa.

Retinolia kannattaa alkaa käyttämään pikkuhiljaa. Alussa saattaa iholla näkyä merkkejä retinoliin sopeutumisesta. Tämä voi tarkoittaa ensimmäisten viikkojen aikana esim. ihon kuivuutta, punoitusta, ihon pinnan kuoriutumista, ihon kirvelyä. Nämä vaikutukset poistuvat ajan kanssa ihon tottuessa retinoliin. Ei kannata siis säikähtää, vaan mieluummin antaa ihon tottua rauhallisesti tuotteeseen.

Muutamia vinkkejä aloittamiseen, muista totutella pikkuhiljaa ja ihoa tarkkaillen:

♥ Käytä voidetta aluksi joka toinen tai kolmas ilta.

♥ Et tarvitse paljon kerralla, levitä Bellavitaa puhtaalle iholle vain ohut kerros.

♥ Voit sekoittaa joukkoon kosteuttavaa perusvoidetta, jos ihosi tuntuu kuivalta.

Kasvojen iho tottui voiteeseen nopeasti.  Dekolteella, jonka olen onnistunut elämässäni valitettavasti käräyttämään auringossa muutaman kerran, sain kerran punoitusta, jonka arvelin ensin liittyvän stressiin, mutta en voi myöskään sulkea pois voiteen vaikutusta. Pidin dekolteelle levittämisestä taukoa ja iho rauhoittui kyllä pian.

Kun iho tuntuu hyvältä, voi Bellavita voiteen käyttökertoja lisätä vähitellen. Ja kun iho on tottunut retinoliin, voi voidetta käyttää huoletta aamuin illoin.

Kokemuksia & tuloksia 

Kesän ajan olen hoitanut ihoani Bellavita-voiteilla, mutta pari kuukautta on vielä lyhyt ajanjakso suurten tulosten saavuttamiseen. Retinolin käytön vaikutukset ja niiden näkyminen iholla ovat yksilökohtaisia. Bellavitan sivuilta löytyy tieto, että tutkimuksissa tuloksia on nähtävissä aikaisintaan 1–2 kuukauden kuluttua, mutta yleissääntönä voidaan sanoa, että vaikutukset näkyvät parhaiten säännöllisen ja pitkäaikaisen käytön aikana (6 -12 kuukautta), jonka jälkeen käyttö on ns. ylläpitokäyttöä.

Tiedän, että iholleni tekee A-vitamiinin vaikutukset hyvää, joten jatkan käyttöä hyvillä mielin.

Bellavita-voiteita saa apteekeista ja niiden hinta on tosi kohtuullinen, 15-16 euroa. Syksy ja arki ovat siksi ihanaa aikaa, että ne tuovat meille positiiviset rutiinit osaksi elämää. Bellavita on yksi minun rutiineistani.

Saatat pitää myös

5 Kommentit

Mitja Salonen 22 marraskuun, 2021 - 6:04 pm

Hei! Kysymykseni kuuluu miksi pitää käyttää tämän uuden bellavitan kanssa aurinkovoidetta? Kesät/ talvet? Vaikka ei paistaisi? Ja mikä on SK 30 päivävoide? Laitetaanko kahta voidetta päällekäin?

Reply
Kerttu 14 tammikuun, 2022 - 10:07 am

Hei, pahoittelut hitaasta vastauksesta. Aurinkovoidetta siis toki vain kesällä / auringon paistaessa, postauksen julkaisin kesäkokemuksista, joten siksi mainittu. Voiteen kanssa on hyvä käyttää vähintään SK30 aurinkovoidetta, sillä BellaVitan sisältämä retinoli lisää ihon aurinkoherkkyyttä.Eli voit laittaa kahta voidetta päällekkäin. Näinhän toimitaan myös peruskosteusvoiteen kanssa, sen lisäksi kesällä on hyvä laittaa aurinkovoidetta.

Reply
Jaana Laukkanen 11 tammikuun, 2022 - 5:25 am

Hyvä kysymys Mitja Salonen. Tämä uudistettu Bellavita on täysin kelvoton tuote. Koostumus ei pysy tasaisena, öljyt pärskyy miten sattuu ja voide itsessään on niin tajua, että nahka lähtee.

Reply
Kerttu 14 tammikuun, 2022 - 10:11 am

Moikka Jaana! Käytitkö Bella-voidetta vai Bellavitaa? Suurin ero Bellavita ja Bella -tuotteista löytyy niiden voidepohjasta ja itselle sopivan löytää kokeilemalla. Ero on siis siinä, että Bellavita-voiteet ovat hyvin ravitsevia ja tuntuvat täyteläisilta, kun taas Bella-voiteet ovat koostumukseltaan huomattavasti kevyempiä. Kannattaa siis kokeilla Bellaa, jos Bellavita on liian ”tujua”.

Reply
Alina 11 marraskuun, 2023 - 10:11 am

Nämä Bellavita tuotteet ovat olleet hankitalistallani jo pitempään, joten kiva kun kerroit niistä tässä jutussa. Retinoli on kyllä mielenkiintoinen testattava tuote myös omalle iholleni. Se on nykyään tosi kätevää, kun apteekkituotteiden tilaus on niin helppoa suoraan kotiin.

Reply

Jätä kommentti