Kylässä kauniissa blogikodissa

by Kerttu
Marraskuussa kohtasimme keskisuomalaisten bloggaajakollekoiden kanssa Putiikkipäivän merkeissä. Sen jälkeen olemme pitäneet yhteyttä oman Facebook-ryhmämme kautta. Nyt oli aika taas koota leidit yhteen, kun saimme kutsun Piipadoo-blogia pitävän Piian kotiin. 

Jo heti ensisilmäyksellä tiesi, että olemme esteetikon kotona. Valo ja avaruus vastaanottavat vieraan jo eteisessä. Kun Piia esitteli meille kotinsa, keskityimme lähinnä huokailemaan. Käsityötaitoinen emäntä on loihtinut kolme vuotta vanhaan taloonsa upean ja kotoisan tunnelman, jossa silmä kohtaa klassista designia ja toinen toistaan mielenkiintoisempia yksityiskohtia. 

Kodissa on taidokkaasti yhdistetty uutta ja vanhaa. Piia on tehnyt monenlaisia löytöjä, joista Ilmari Tapiovaaran suunnittelemat vanhat Domus-tuolit ovat varmasti parhaimmistoa. 

Kun naiset kokoontuvat, ei tarjoiluissakaan säästellä.

Ihailin erityisesti Piian kykyä yhdistellä värejä. Ikean vuodesohva oli niin kivan näköinen, että se kiilasi harkintalistalle, jos vuodesohvaan vielä joskus päädytään.

Avarasta eteisestä on käynti lasten huoneisiin. Tässä Piia tekee huonekierrosta Kotipalapelin Rillan kanssa.

Otetaan vielä pikkuiset huokailut pikkutytön valtakunnalle, jossa näkyy kauniisti Piian kyky tehdä itse ja yhdistellä värejä ja kuoseja. Näppärä päiväpeitto oli ommeltu Ikean raitakankaasta.

Blogiharrastus on tuonut ihanan joukon uusia ihmisiä elämään. Kuvassa Projektilan Katja, Piipadoon toinen kirjoittaja Paula, Casa Volmarin Jen ja The Littele big things-blogin LittleB.

No toki pienet kuohuvaiset… 😉

Teemana oli käsityöt ja itseäni vähän jännitti, että miten pärjäilen näiden puoliammattilaisten keskellä. Aloittelijankaan ei tarvinnut olla tyhjin käsin, sillä  lankakaupat Titityy ja Poppeli antoivat jokaiselle muutaman kerän lankaa. Piipadoon poppoo oli hienosti valmistautuneet ja lankojen ja puikkojen lisäksi kotiin viemisinä jokainen sai vielä  kortteja Harjun Paperilta sekä Suomen Käsityön museon  ”Käsityöt kesken”-kyltin. Minä voin ripustaa sen jonnekin näkyvälle paikalle ikuisiksi ajoiksi 😉

Onneksi oli loistavia tutoreita paikalla ja minäkin pääsin hieman neulomisen makuun. Olimme aika huvittavan näköinen joukko, kun yksitoista naista istui lattialla neuloen. Juttua riitti ja sain pikkuisen oivalluksen käsitöiden koukuttavasta vaikutuksesta. Ja mikäs se minun hengentuotokseni oikein olikaan…? Hirmuinen valinnanvaikeus oli päättää, teenkö narubikinit, kravatin vai munakukkaron. Päädyin sitten nuken kaulaliinaan ;D Miten olen voinutkin elää ilman huikeita käsityötuotoksia?  

Vähän kyselin, että olisiko saanut kuvata jonkun Piian tai Paulan valmiin tuotoksen ja kertoa pokkanaamalla blogissa, että ”no tästä nyt vaan tuli tällainen” 😉
Kiitos upeille emännille eli Piipadoo-blogin Paulalle ja Piialle. Kiitokset seurasta, naurusta ja vertaistuesta myös Minishown Melinalle, Kotipalapelin Rillalle, VillaIlonan Liinalle, Littlebigthings-blogin LittleB:lle, Valkoisen soihdun Viiville, Casa Volmarin Jenille, Projektilan Katjalle ja Sievin kodin Satulle. Pian taas uudestaan! 

Saatat pitää myös

21 Kommentit

Marjukka/Nuapurissa 9 helmikuun, 2014 - 6:39 pm

Ihania kuvia ja ihastuttava koti!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 helmikuun, 2014 - 6:45 pm

Kiitos Marjukka! Piian koti on todella kaunis!

Reply
Irina - White & Fresh 9 helmikuun, 2014 - 6:45 pm

Hauska päivä teillä, jotain tollaista pitäs joskus itsekin kehitellä. Mikäs hauskassa seurassa neuloessa olisi 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 helmikuun, 2014 - 6:46 pm

Oli kyllä kivaa! Vaikka tosiaan ei ihan sillä omalla mukavuusasteella tuon neulomisen puolesta oltukaan 😉

Reply
Willa-Helmi 9 helmikuun, 2014 - 7:32 pm

Kaunis koti tosiaan ja mukava kässä piiri teillä:)

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 helmikuun, 2014 - 6:47 pm

Koti oli kyllä upea!

Reply
Tallessa maailma 9 helmikuun, 2014 - 8:23 pm

Jos ompelupiirit ovatkin tuollaisia, minäkin haluan! Ei tuo ole mitenkään wanhanaikaista, vaan onneksi on lupa leppoistaa ja downshiftata nykyään. Olette suorastaan muodikkaita tässä harrastuksessanne. Eikä niillä tuotoksilla niin väliä, eihän – matka on jo tärkeä, ei vain se määränpää. Leppoisia hetkiä edelleen, hyvässä seurassa!

Minun blogissani eräs leppoisa hyvänmielen laulaja tällä kertaa vierailevana tähtenä 😉
Iloa kevääseen!

http://www.tallessamaailma.blogspot.fi

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 helmikuun, 2014 - 6:50 pm

Tämä oli tällainen modernikässäkerho, oikein trendikäs kuohuvineen 🙂 Iloa sinullekin!

Reply
Kotilan Riikka 9 helmikuun, 2014 - 8:30 pm

Ihana postaus ja kaunis koti! En tiennytkään että kaikki nämä taitavat bloggaajat ovat keskisuomalaisia! Ja hyvä sinä, nuken kaulaliina on huikea saavutus <3

Mekin ollaan tulossa Jiikylään vanhempieni luo ens viikolla pitkäksi viikonlopuksi, pitää ehkä ottaa laskettelusukset mukaan niin pääsee Keski-Suomen Alpeille joku päivä, kai siellä on lunta..? 🙂

Iloista uuden viikon alkua!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 helmikuun, 2014 - 6:51 pm

Voi Riikka, ihan plussalla mennään täällä meilläkin. Eiköhän siellä ole kuitekin rinteet kunnossa, joten sukset vaan matkaan. Iloista viikkoa sinnekin!

Reply
piipadoo 9 helmikuun, 2014 - 9:24 pm

Kiitos kauniista sanoista! <3 Ihanan keskittynyttä tuo neulova porukka, loistava kuva! 😀

-piia

Reply
Sandy 9 helmikuun, 2014 - 10:14 pm

Saisikohan tätä kautta tiedustella, että mikä ja mistä mahtaa olla tuo mustavalkoinen matto, joka kuvissa vilahtelee, ja jonka päällä käsitöitäkin tehdään? 🙂

Reply
piipadoo 11 helmikuun, 2014 - 6:30 pm

Hei Sandy! Matto on Länna Möblerin kautta tilattu Asko Mixed villamatto, tykkään kovasti ja kauniin ulkomuotonsa lisäksi myös hyvälaatuinen, nimimerkillä kässäkerhoa edellisenä päivänä kupillinen kahvia matolle josta ei jäänyt jälkeäkään! 😉 Ja tervetuloa tutustumaan muuten Piipadoohonkin! 🙂

-piia

Reply
Vilttitossu // http://carouselia.blogspot.fi/ 9 helmikuun, 2014 - 9:54 pm

Voi vitsit kun täällä vähän pohjoisempanakin olis tuollainen aikaansaava porukka! Osallistuisin niin mielläni täällä Oulun korkeuksilla!

Reply
Tanja 10 helmikuun, 2014 - 12:45 am

Vilttitossu, jos sellainen Ouluun kehkeytyisi, niin olisin mielelläni mukana 🙂 Terveisin toinen oululainen bloggari & käsityöhullu

Reply
rouva S / Sievin Koti 10 helmikuun, 2014 - 12:38 am

Kiitos sinullekin viimeisestä! Ja eipä ilman marraskuista putiikkipäivää olisi tätäkään iltaa (ainakaan nyt) syntynyt. 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 helmikuun, 2014 - 6:51 pm

Kiitos sinullekin. On ollut niin kiva tutustua tähän iloiseen ja samanhenkiseen joukkoon 🙂

Reply
Tanja 10 helmikuun, 2014 - 12:47 am

Käsillä tekeminen on niiiin in nykyään. Odotapa vaan, niin hurahdat satasella ja kohta oletkin käsityöblogin pitäjä 😀

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 helmikuun, 2014 - 6:52 pm

Heh, luulen että siihen on vielä aika pitkä matka. Tai sitten perustan sellaisen ”älä tee näin”-kässäblogin 😀

Reply
Viivi / Valkoinen Soihtu 10 helmikuun, 2014 - 9:29 pm

Oli ihana nähdä♥ Mä jotenkin innostuin nyt tuosta neulomisesta ihan täysillä (vaikka ihan täysin aloittelija edelleen siis olen)! Oon monta vuotta odottanut puikkokärpäsen puremaa ja nyt vihdoin kässäkerhon innoittama tämä tapahtui:)! Jee!

Reply
Melina / Minishow 12 helmikuun, 2014 - 9:39 am

Oli ihana nähdä ja varmasti keksitään keväämmällä jotain uuttaa taas :)!

Melina / Minishow

Reply

Jätä kommentti