Kuuntele Designtarinoita: ikoninen Marimekko

by Kerttu

Olen kasvanut Marimekon ympäröimänä, sillä sekä äitini että molemmat isoäitini ovat rakastaneet Marimekkoa.  On ihan hassua, miten tietyt kuosit voivat tuoda minulle todella selkeitä muistoja lapsuudesta. Jo pikkutyttönä olen painanut pääni Marimekon tyynyä vasten ja muistan kirkkaasti, miten upealta isoäitini näytti puutarhajuhlissaan klassikkokuosisissa mekoissaan ja tyylikkäissä hatuissaan.

Oma hurahtaminen tapahtui millenium-huumassa ja siihen liittyy vahvasti sininen unikko. Siitä yliannostuksesta olen jo toipunut ja avannut sydäntäni uusille kuoseille. Marimekot ovat minulle usein turvavaatteita, tyylikkäitä ja näyttäviä, mutta mukavia. Esiintyessäni pukeudun mielelläni Marimekkoon, sillä vaate on myös viesti: ”homma hallussa”.

Mikään muu kotimainen brändi ei herätä minulle yhtä paljon muistoja ja tunteita. Se on yhtä aikaa henkilökohtaista ja yhteiskunnallista: mikä merkitys Marimekolla on suomalaisessa designissa ja miltä meidän maamme näyttäisi ilman vahvoja ja rohkeita Armi Ratiaa ja Kirsti Paakkasta?

Designtarinoita-podcastin uudessa jaksossa vieraanani johtajat sekä sisustuksen että muodin puolelta.  Kiitos vierailustanne kodin suunnittelu- ja tuotekehitysjohtaja Minna Kemell-Kutvonen ja suunnittelu- ja tuotekehitysjohtaja Taru Lahti!

Kuuntele jakso tästä: Ikoninen Marimekko: Minna Kemell-Kutvonen ja Taru Lahti

Designtarinoita podcast-sarja sinulle, joka rakastat kotia, sisustamista ja kauniita valokuvia. Hyväntuulisessa keskusteluhetkessä vieraana on mielenkiintoisia ihmisiä, jotka kertovat ajatuksiaan sisustamisesta ja luovasta työstä. Tavoitteena on ottaa selvää, millaisia persoonia on kauniiden tuotteiden, hurmaavien kotien ja lumoavien sisustuskuvien takana.

Uusi jakso ilmestyy joka torstai ja löydät ne esimerkiksi Acast-palvelusta (kaikki jaksot täällä) ja iTunesista, josta voit tilata jaksot ja saat aina ilmoituksen, kun uutta kuultavaa on saatavilla.

Saatat pitää myös

Jätä kommentti