Kukkia ja valoja eli juhlasomistuksen synty

by Kerttu

Hei taas, jatketaan vielä yhden postauksen verran eilisellä #BSFertival16-aiheella, tällä kertaa vähän blogilleni ominaisemmasta näkökulmasta eli somistuksesta sekä juhlajärjestelyistä. Täällä olen vähän hymyillen lukenut paria saamaani vilpitöntä kommenttia, joissa sanottiin, että ei ihan päässyt postaukseni perusteella kärrylle tapahtuman ideasta. Se ei ole mikään ihme, välillä aina itsekin unohdan että kerron vain niin pienen osan asioista ja tapahtumista täällä blogissa ja sitten kuitenkin oletan, että lukijat ovat jotenkin kartalla 😀 Olen kuitenkin ottanut sen linjan, että välillä seikkaillaan muissakin aiheissa kuin vain sisustuksessa, joten toivottavasti kestätte tätä tuuliviiriä bloggaajaa.  Nyt kuitenkin kurkistus tähän mielenkiintoiseen rakennukseen!

bsfestival16-1-12

Jyväskylän Vaajakoskella sijaitsee todellinen juhlapaikkojen helmi, Wanha Woimala. Se on Päijänteen ja Leppäveden välissä Vaajavirrassa sijaitseva vuonna 1920 rakennettu vesivoimalaitos, joka toimi tässä käytössä vuoteen 1940 saakka. Viimeiset vuodet tämä kaksikerroksinen veden upeasti ympäröimä rakennus on toiminut taide- ja tapahtumatilana.

bsfestival16-1-3

bsfestival16-1-7

Tilassa avautuvat ikkunat kolmeen eri suuntaan ja tunnelma on hyvin ainutlaatuinen, sillä vesi ympäröi rakennusta.  Ihana vanha patinoitunut lautalattia, korkea huonekorkeus ja valkoiset pitkät verhot luovat tunnelmalliset puitteet monenlaisille tapahtumille. Sain toiveen somistaa tilan juhlakäyttöön ja nähdessäni juhlasalin, tiesin että en halua tilaan pientä tilpehööriä vaan muutaman tyylikkään katseenvangitsijan. Juhlastailaus on muuten ihan oma lajinsa verrattuna asuntojen myyntistailaukseen, mutta silti otimme VALO-tiimillä eli Jennin kanssa haasteen vastaan.

bsfestival16-1-4

Koska kyseessä oli kevään juhla, halusimme tilaan kauniita, luonnollisia kukkia. Yhteistyössä Viherlandian kanssa suunnitelimme hyvin luonnonkukkamaiset kimput ja asetelmat. Kyseessä oli sadan hengen cocktail-tilaisuus ja ihmiset pääasiassa seisoivat: tilassa oli viisi istumapöytää sekä kymmenen pystypöytää.

bsfestival16-1-5

Halusimme käyttää valkoisia kukkia sekä paljon erilaisia vihreitä oksia ja tehdä sen näköisiä kimppuja, kuin ne olisi käyty juuri niityltä poimimassa. Katseenvangitsijoiksi kimppuihin valittiin valkoisia jaloleikkejä. 

bsfestival16-1-6

Pystypöytiin valitsimme valkoiset jaloleinikit vihreän lehden kanssa. Näin kokonaisuus säilyi yhtenäisenä ja kevyenä. Pöydissä olisi voinut hyvin olla myös erilaisia valkoisia kukkia, jolloin kokonaisuus olisi ollut vielä asteen rennompi ja elävämpi.

bsfestival16-1-8

Wanhan Woimalan katto on korkealla ja sain vision juhlavaloista, jotka korostaisivat puutarhajuhlamaista tunnelmaa. Löysin Lights.fi -verkkokaupan, joka vuokraa valoja hää- ja juhlakäyttöön. Valikoimassa oli myös värikkäitä valoja, mutta tämän tilan tunnelmaan sopi tyylikkäimmin kirkas valosarja. Toimitus oli nopeaa ja palvelu pelasi. Valot sai vuokrattua viikoksi ja tällöin jäi hyvin aikaa ripustukselle ja purulle.  Ripustettavien valojen lisäksi  seinille heijastettiin kevyttä sinistä ja vihreää kohdevaloa.

bsfestival16-1

En valitettavasti päässyt kuvaamaan valmista sisustusta, sillä tekniikkaa (ja sitä oli paljon!) asennettiin vielä viime minuuteille ennen vieraiden saapumista. Kukkien lisäksi saimme Viherlandiasta lainaan kymmenen suurta silkkipuuta, joista osa oli ulkona punaisella matolla ja loput sisällä tuomassa tunnelmaa. Vepsäläinen lainasi meille viisi designbaarituolia paneelikeskustelijoille, suurkiitos siitäkin!

bsfestival16-1-10

Yhdessä tilassa oli todella monta toimintoa, jotka piti saada sekä mahtumaan että näyttämään hyvältä. 15 pöydän lisäksi salista löytyi koko takaseinän mittainen tarjoilupöytä, piano, DJ:n pöytä, esiintymislava, baari, valokuvausseinä sekä naulakot. Äänentoiston meille toi Piano Jylhä ja AV-tekniikasta vastasi Jyväskylän Paviljonki, heitäkin voin myös lämpimästi suositella. Tapahtuman järjestäjänä on tärkeää, että kaikissa rooleissa toimii ammattilaiset, jotka tietävät mitä tekevät.  kuhina oli kuin muurahaispesässä tapahtumapäivän aamuna, kun eri yhteistyökumppanit tekivät valmisteluitaan, iso hatunnosto kaikille!

bsfestival16-1-11

Näistä loppuillan kuvista huomaa hyvin, kuinka itse tila toimii tämän tyylisessä tapahtumassa, jossa seisotaan ja liikutaan paljon. Aina sitä miettii, että olisiko pitänyt somistaa enemmän tai tuoda lisää elementtejä, mutta näillä resurseilla ja näissä puitteissa olen tyytyväinen lopputulokseen. Tilan tarkoitus on luoda juhlatunnelmaa ja siinä Wanha Woimala on huikean hyvä! Se on käytössä toukokuusta syyskuuhun eli iso suositus kesätapahtumille ja -juhlille järjestämispaikaksi.

bsfestival16-1-12

Lisää juhlakuvia ja tunnelmia löydät eilisestä #BSFestival16 Wanhassa Woimalassa postauksesta. Tänään olen ollut vähän tutummissa stailaus- ja kuvaushommissa, sillä VALOn kautta tulee myyntiin ensi viikolla tyylikäs yksiö Jyväskylästä. Sitä ennen blogissa ainakin sekä kotikuvia että hyvinvointiprojektin kuulumisia. Palataan taas pian!

Saatat pitää myös

7 Kommentit

Mona 2 kesäkuun, 2016 - 10:16 pm

Juhlista mieleeni tulikin, että osaisitko ehdottaa Jyväskylästä sellaisia kauniita luonnon helmassa/järven rannalla olevia paikkoja, joissa voisi ottaa hääkuvia tulevan kesän loppupuolella? 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 kesäkuun, 2016 - 2:45 pm

Hei Mona! Nopeasti mieleen tulee ainakin Juurikkasaari, Savutuvan Apaja, Jyväsjärven ranta esim. Alban kohdilla tai satamassa. Toivottavasti löydätte mieleisen paikan <3

Reply
Mona 3 kesäkuun, 2016 - 7:59 pm

Kiitos vinkeistä! 🙂

Reply
Heidi 3 kesäkuun, 2016 - 12:14 am

Survo-Korpelan ympäristö Ainolanrannassa.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 kesäkuun, 2016 - 2:46 pm

Toimii tämänkin!

Reply
kn 3 kesäkuun, 2016 - 6:47 am

Kivan näköiset somisteet olette saaneet aikaiseksi !

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 kesäkuun, 2016 - 2:46 pm

Kiitos paljon!

Reply

Jätä kommentti