Talo, johon rakastuin: Koskela

by Kerttu

*
Okei, tilatkaa muuttoautot, tehkää osoitteenmuutosilmoitus ja tulkaa sankoin joukoin tupareihin, mä muutan tänne!

Seinäjoen Asuntomessujen kohde numero 34, Talo Koskela, oli rakkautta jo ensisilmäyksellä. Se pääsi yllättämään minut, sillä ennakkotietoja sisustuksesta ei juurikaan ollut saatavilla. Alkuun en edes pystynyt sanomaan, miksi kohde sykähdytti minua niin paljon. Se ei ole messujen suurin, pramein tai parhaalla paikalla. Sen piha on vähän keskeneräisen näköinen ja ulkomuoto omalla tavallaan vaatimaton, vaikka komea onkin. Sisätiloissa oli keskeneräisyyttä ja ainakin pressipäivänä muutama ovi pysyi kiinni uteliailta katseilta. Ja silti se tuntui niin täydelliseltä.
*

Koskela-19

Koskela-2

*
Talo Koskela edustaa uuden ajan puutalorakentamista. Arkkitehti Teemu Hirvilammi kertoo Tekniikan maailmassa, että rakennuksessa yhdistyvät sekä teollisen puurakentamisen uudet innovaatiot että perinteisen kulttuurirakentamisen kulttuurinen viisaus: oikea materiaali on oikeassa paikassa. Tämä talo on rakennettu samalla CLT-tekniikalla kuin edellisessä postauksessa esittelemäni Kotola.
*

 

Koskela-4

*
Talossa on neljä huonetta, keittiö ja sauna, pihasta löytyy  autotalli, autokatos sekä varastotilaa. Suurista, kauniista ikkunoista avautuu upea mäntymetsämaisena, joka kruunaa kokonaisuuden. Ympäröivä luonto on otettu parhaalla mahdollisella tavalla huomioon ja ikkunoista avautuvat maisemat on noteerattu jo suunnitteluvaiheessa.
*

Koskela-5

Koskela-6

*
Talon sisustuksesta on vastannut Ulla Koskinen, jonka kädenjälki on tunnistettavaa, pehmeää ja modernia. Sisustus ei ole huutomerkki, vaan kodin sympaattinen sielu. Talo Koskelassa minulle tuli kotoisa tunne, olisi tehnyt mieli heittäytyä sohvalle kirjan kanssa, pistää pastakattila liedelle ja kuunnella sateen ropinaa.
*

Koskela-7

Koskela-8

*
Keittiö on yksinkertaisen kaunis. Snaidero on italiainen keittiöbrändi ja sitä edustaa Suomessa Orizzotte. Kävin vierailemassa heidän nettisivuillaan ja valikoima tarjoaa linjakkaita ja tyylikkäitä vaihtoehtoja sekä keittiöön, kylpyhuoneisiin että välioviin. Koskelan keittiö on lähellä unelmakeittiötäni, itse saattaisin valita kivitasot helppohoitoisuuden vuoksi, vaikka puun lämpö ihastuttaakin.
*

Koskela-15

Koskela1

*
Kalusteet ovat pääasiassa kotimaista tuotantoa; Adeaa, Nikaria ja Woodnotesia. Yläkerran makuuhuoneen koko on hulppeat 25 neliötä ja se on jaettu vaatesäilytystilaan, nukkumiseen ja oleskeluun.
*

Koskela-10

Koskela1-2

*
Woodnotesin paperinarumatto, Nikarin December Xl-tuoli, Vaavi ensisänky ja Päivi Rintaniemen taide muodostavat vastustamattoman kauniin kokonaisuuden suomalaista designia.
*

Koskela-12

Koskela-13
*
Alakerran lastehuone jatkaa samaa pehmeää linjaa yhdistellen uutta ja vanhaa kotimaista designia. Aallon klassikkohuonekalut eli pöytä, tuoli ja hyllyt antavat seuraa AVA Roomin lastensängylle ja Woodotesin matolle. Tiloja ei ole sisustettu tukkoon ja nautin ilmavuuudesta, vaikka varmasti asuttuna koti olisi pari astetta täydempi ja sitä kautta entistäkin kodikkaampi.
*

Koskela-3

 

Koskela-17

*
Vierailu Talo Koskelassa oli minulle kuin sukellus sisustuslehteen tai Pinterestiin ja se asetteli myös oman sisustusmaun palikoita aivoissani järjestykseen. Jokainen luo kotiinsa omanlaisen kokonaisuuden, eikä tunnelmaa voi matkia tai varastaa, se on tehtävä alusta pitäen itse. Modernin, skandinaavisen ja linjakkaan sisustustyylin ystävänä voin täydentää ajatuksiani pehmeydellä ja kotoisuudella. Sen reseptinä on aidot luonnonmateriaalit, hyvä suunnittelu, toiminnallisuus ja kyky elää ja mukautua muuttuvan elämän tarpeisiin.
*

Koskela-18

 

Koskela

*
Ehkä rakastumista myös vauhditti ajatus, että tässä on pala unelmaa, joka voisi olla saavutettavissa. Vähän kuin se hulppea merimaisemainen luksuskivitalo on teinitytölle kuin urheilusankari tai elokuvatähti, ihana, mutta niin kaukana. Mutta naapurin silmälasipäinen poika, joka hymyilee ja avaa oven, on kuitenkin se, joka saattaa muuttaa elämän. Joku, jonka uskaltaa päästää lähelle ja kuiskata korvaan salaisuuden. Sellainen, jonka kanssa haluaisi keitellä aamukahveja elämänsä loppuun saakka.
*

Saatat pitää myös

11 Kommentit

Lyde 10 heinäkuun, 2016 - 2:39 pm

Minä tykkäsin tästä myös. Mulla kolahti erityisesti puun käyttö, ja varsinkin jumalaisen kaunis lattia! <3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 heinäkuun, 2016 - 2:41 pm

Lattia oli todella kaunis ja sen päällä kaikki kalusteet näyttivät upeilta!

Reply
Aino 10 heinäkuun, 2016 - 2:52 pm

Moderni mutta kodikas!! Tiedätkö tuon makuuhuoneen peilin valmistajaa? Muuto?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 heinäkuun, 2016 - 10:33 pm

Siinäpä oiva sanapari tälle talolle! Ja en valitettavasti tiedä peilin valmistajaa ja harmillisesti sisustuksesta on aika niukasti tietoa saatavilla. Asun-lehteen tulee muuten sisustusesittely, silloin varmasti selviää viimeistään!

Reply
Anne Malia 11 heinäkuun, 2016 - 8:31 pm

Peili on Muuton uutuus, aivan ihana, sain sellaisen juuri meidän eteiseen 🙂

Pitäisi ottaa siitä blogiin kuvia. Mutta tosiaan Muuton sivuilta löytyy nämä uutuuspeilit.

Reply
Netta - Syyskuun Kuudes 10 heinäkuun, 2016 - 3:59 pm

Tämä on kyllä ihana, kodikkaan oloinen ja avara. Nuo ikkunat ja metsämaisema ovat omakin unelma, joka toivottavasti jotenkin käy vielä toteen. Tuo valkoisen ja puun yhdistelmä on ihana, silloin kun pari vuotta sitten remontoitiin nykyistä kotia moni ihmetteli miksi osa keittiön tasoista on puuta ja lattia ei ole ihan vitivalkoinen? Me haluttiin valkoisen sekaan vähän pehmeyttä.

Ja olipa ihana postaus <3

Reply
Laura 10 heinäkuun, 2016 - 4:43 pm

Ihana, tiedätkö mitkä nuo pihavalaisimet ovat ja mitä kasveja on istutettu pihaan, näkyy vikassa kuvassa…

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 heinäkuun, 2016 - 10:34 pm

Hei! Valitettavasti en tiedä. Dekossa puuttuu tämän kohteen pihasuunnitelma kokonaan, joten siitäkään ei ollut tähän hätään apua.

Reply
Kolmen äiti 10 heinäkuun, 2016 - 11:22 pm

Kauniit sisätilat ja sisustus, upeat ikkunat ja maisemat metsään. Ulla Koskisen suunnitelutyö on yleensäkin mieleeni. Mutta… julkisivusta en pidä lainkaan. Sisä/takapihan puoli näyttää vielä ihan ok:lta, mutta kadulle päin (viimeinen kuva) kovin möhkälemäinen ja näyttää enemmän julkiselta rakennukselta kuin omakotitalolta (aina sekään ei ole miinus, mutta tässä tapauksessa on).

Reply
Maarit 11 heinäkuun, 2016 - 8:23 am

Tämä oli myös minun suosikkini. Talossa vallitsi ihmeellinen rauha messukävijöistä huolimatta.
Kauniit materiaalivalinnat ja kaunis, taidolla tehty eleetön sisustus.

Reply
pia/aurinkokujalla 11 heinäkuun, 2016 - 5:47 pm

Kyllä noi uudet talot on niin kivoja, mutta kyllä se oma on niin rakas.
Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa,

Reply

Jätä kommentti