Asuntomessut 2016: Kotola

by Kerttu

*
Ensimmäinen esittelemäni Asuntomessukohde Seinäjoelta on talo nimeltä Kotola. Se oli viimeinen kiertämämme kohde, mutta yksi niistä taloista, jotka vain piti nähdä, vaikka portit jo lähestyivät sulkeutumisaikaa ja vettä vihmoi napakasti. Kotola on sympaattinen, omaperäinen, lämminhenkinen, luonnollisella tavalla rosoinen ja trendikäs talo. Ennen kuin sukelletaan syvemmälle sen sisustukseen, pari sanaa talotekniikasta.

*
Kotola1

*
Ei kannata nukahtaa, vaikka tekniset seikat eivät niin kiinnostaisikaan, vaan painaa mieleen kirjainyhdistelmä CLT. Kotola on rakennettu CLT-elementeistä eli ristiin liimatusta puulevystä. Tuloksena on erittäin tiivis rakenne, jonka pinnat ovat heti talon pystytyksen jälkeen siistejä ilman lisätöitä. Tällä menetelmällä rakentaminen on poikkeuksellisen nopeaa, rungon pystyttäminen kestää ammttilaisilta 1-4 päivää. Tämän jälkeen päästään suoraan tekniikan varusteluun ja viimeistelytöihin. Uusi tekniikka mahdollistaa monipuoliset arkkitehtuuriset ratkaisut, puhtaan ja raikkaan sisäilman ja kauniin puupinnan, jota voi varioida mielensä mukaan.
*

Kotola1-2

*
Talon sisustuksesta ovat vastanneet Eeva Takkunen sekä Raw design blog-bloggaajanakin tunnettu Peeta Peltola.    Takkula kuvailee sisustusta uudessa Asun-lehdessä: ”Halusin, että talon arkkitehtuurin ja hengen mukaisesti myös sisustuksessa olisi kokeileva, rento ja luonnosmainen ote”.
*

Kotola1-3

*
Ja sitä kokonaisuus myös on; luonnollisella tavalla rouhea, boheemi ja yllättävä. Talon betonilattia yhdistettynä seinien käsittelemättömiin vaaleisiin massiivipuupintoihin antaa kauniin pohjan minimalistiselle sisustukselle. Talossa on neljä huonetta ja keittiö, yhteensä 91 neliötä. Pihassa on pieni sauna, jonne voi retkeillä betonilaatoitusta pitkin.
*

Kotola-1-2

Kotola-1

*
Viherkasvit ovat saaneet sisustuksessa tärkeän osan ja niitä löytyy joka huoneesta kylpyhuonetta myöten.
*

Kotola-2

Kotola-3

*
Suunnittelijakaksikko on saanut vapaat kädet sisustaa, sillä talo vasta etsii omistajaa. Tämä Kotola-talo on ensimmäinen seitsemän omakotitalon sarjasta, joka nousee Seinäjoen Asuntomessualueelle.
*

Kotola-4

Kotola-5

*
Kylpyhuone on kaunis ja seesteinen, jossa valkoinen yksinkertainen amme ja musta suihku muodostavat kauniin parin. Rouheat pinnat saavat kesytystä puusta ja pehmeistä tekstiileistä.

*

Kotola

Kotola_

*
Vaikka Kotola kokonaisuudessaan ihastututtaa, en osaisi ihan näin pelkistetyssä talossa asua. Onneksi monet sisustuksen oivalluksista ovat muokattavissa moderniin kotiin sopivaksi. Kotolassa on vähän minimalistista ja modernia mökkihenkeä, ehkäpä juuri runsaiden puupintojen vuoksi. Erityisesti minua ihastuttaa talossa listattomuus ja ikkunoiden yksinkertainen ilme, näitä elementtejä toisin mielihyvin siihen seuraavaan taloon, jota onneksi saa ihan ilmaiseksi mielikuvissaan rakentaa 😉

Mitä mieltä sinä olet Kotolasta? Iskeekö boheemi sisustus ja talotekniikan pyhä yksinkertaisuus? 
*

Saatat pitää myös

8 Kommentit

Irina - White & Fresh 9 heinäkuun, 2016 - 10:32 pm

Tää on varmasti yksi suosikeistani, kun pääsen messuille… ellei sitten nouse ykköseksi. Tykkään, juurikin noiden betoni- ja puupintojen vuoksi sekä suuren viherkasvimäärän vuoksi. Ja oi voi, tuo sänky on ihana! Juuri tuon tyylisen haluaisin itsekin.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 9 heinäkuun, 2016 - 10:34 pm

Tämä on aivan ihana! Mutta odotas kun näet Koskelan, SUPERihana! <3

Reply
Jassoo 13 heinäkuun, 2016 - 9:53 pm

Voinko kysyä talotekniikasta?
Miten CLT:stä tehdyt ulkoseinät (ei ulkolaudoitusta), terassit ja puhumattakaan saunan lauteet tulevat kestämään ”ulkoiset rasitteet” – käytetty CLT-materiaali kuuluu ymmärtääkseni käyttöluokkaan 1 ja 2 eli ei ole tarkoitettu julkisivurakentamiseen… Toisaalta CLT-kauppiaat sanovat, että asiakas voi tehdä CLT:stä vaikka uima-altaan – sitä he eivät voi estää, vaikka käyttöluokka olisikin 1 & 2. Mitä mieltä olette asiantuntijat?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 elokuun, 2016 - 1:05 pm

Hei! Valitettavasti en osaa vastata talotekniikkaan liittyviin kysymyksiin.

Reply
Minni 26 heinäkuun, 2016 - 5:14 pm

Kotola on eleettömyydessään ja tasapainoisuudessaan ehdoton suosikkini asuntomessuilla. Ei turhia neliöitä eikä yliyrittämistä. Ihana talo. Myös Honka Markin selkeälinjaisuus viehätti.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 26 heinäkuun, 2016 - 9:25 pm

Samaa mieltä, Minni! Ihania taloja molemmat <3

Reply
Juha 2 elokuun, 2017 - 3:36 pm

Hei Kerttu
Onko sinulla tietoa kuka markkinoi kyseistä talomallia. Itse en mistään netistä löydä valmistaja- enkä myyjätietoja?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 elokuun, 2017 - 11:12 am

Hei! Talotehtaan nimi oli Vivola, mutta se ajautui valitettavasti konkurssiin jokin aika sitten. Edelläkävin rooli ei ole helppo.

Reply

Jätä kommentti