Asuntomessut 2016: mustavalkoinen Cubo

by Kerttu

*
Lisää Seinäjoen Asuntomessutunnelmia, otetaan nyt ilo irti kun kauniita koteja riittää ihmeteltäväksi. Aikaisemmin olen esitellut teille Kotolan ja Talo Koskelan, nyt on vuorossa edelleen puutalo, mutta tunnelmaltaan hyvin erilainen koti. Kohde numero 25 on Cubo, jossa on paljon hyvää. Tykkäsin erityisesti talon ja piharakennusten ulkoasusta ja niiden sijoittelusta tontille.  Pohjapiirros on fiksu ja sisätilat olivat taattua modernia mustavalkoista tyyliä. Plussaa myös yksitasoisuudesta.
*

Cubo

*
Näillä messuilla innostuin monista käytännöllisistä ratkaisuista, jotka liittyvät arjen sujumiseen. Cubossa on vierekkäin pääeteinen ja arkieteinen ja uskoisin,  että tämä on toimiva juttu arjessa. Meillä nämä eteiset ovat erikseen ja sehän tarkoittaa sitä, että lähtiessä omat ulkoilukamppeet ovat usein juuri sillä väärällä ovella.
*

Cubo-2

Cubo-3

*
Kylpyhuone ja sauna mukailevat talon pelkistettyä värimaailmaa. Saunan yksinkertaisen linjakkaat lauteet on toteuttanut Puusepänliike Ahokas.
*

Cubo-4

*
Talon sisustuksesta ovat vastanneet Elina Ristimaa ja Laura Jokiranta. Seinäjokelainen sisustussuunnittelija Ristimaa on todellakin ahkeroinut, sillä hän on toteuttanut messuille yhteensä kolme kohdetta: Cubon lisäksi Hartman koti  Ruudun (30) ja Hartman koti Salmiakin (39).
*

Cubo-5

Cubo-6

*
Tekstiileissä ja astioissa loistaa graafinen Marimekko. Matot ovat Hanna Korvelan ja VM-Carpetin.
*

Cubo-7

*
Sisustus on kaunis, linjakas ja ehdottomasti omaan makuuni. Mutta näin bloggaajana ja sisustuslehtien suurkuluttajana on sanottava, että Hay Tray-pöytineen myös aavistuksen yllätyksetön ja ”nähty”.
*
Cubo-8

Cubo-9

*
Toisaalta, klassikot toimivat aina! Keittiö on Nixin ja tasona upea corian, glacier white.
*

Cubo-10

*
Lastenhuoneet toteuttivat graafista maailmaa, mutta muutamin iloisin väripilkuin ja leikkisällä otteella. Tykkäsin kovasti ja uskon, että huoneet toimivat pienin muutoksin myös lasten kasvaessa.
*

Cubo-11

Cubo-12

*
Tämän työhuoneen ovella mieheni sanoi minulle: ”tarvitsisit tällaisen tilan”. Ja oikeassa hän onkin! Työhuoneessa ihastutti erityisesti tapettivalinta ja takaseinän säilytystila.
*

Cubo-13

*
Talon arkkitehti Antti Talvitie kertoo Tekniikan maailmassa, että luonnonvalon kulku on huomioitu talon suunnittelussa. Piha- ja terassialueet ovat yhtenäiset talon ilmeen kanssa ja kulkureitit ja muut toiminnallisuudet näyttävät toimivan mainiosti. Ihana kesäkeittiö, palju ja lasitettu terassi kutsuvat viettämään aikaa ulos ja mäntymetsä rajaa pihaa kauniisti. Kaavoituksessa on muuten kielletty rajaamasta metsän puoleista tontinrajaa mitenkään ja siksi kaunis mäntymetsä istuu luonnollisesti talojen pihapiiriin.
*

Cubo-14

*
Terassilta löytyy samanlainen terassipöytä kuin meillä. Sohvaryhmä ihastuttaa ilmavuudellaan ja kotimaisen Lillajungan keinu kutsuu leikkimään. Pihassa on myös suloinen leikkimökki, joka sopii talon henkeen täydellisesti.
*

Cubo-15

*
Kaikenkaikkiaan kaunis, toimiva ja inspiroiva kohde, suosittelen vierailemaan Cubossa!
*

 

Saatat pitää myös

7 Kommentit

Jennik 11 heinäkuun, 2016 - 5:29 pm

Talo ja sisustus on todella nättejä ja miellyttää silmää. Mutta. Tässä ei kyllä sisustuksen osalta tarjota messuvieraille mitään uutta. Marimekkoa, Stringiä, Hayta, Woodnotesia, Tuplakuplaa, kaikki elementit alkaa olla todella nähtyjä. Itse kaipaisin messutalojen osalta jotain uutta ja inspiroivaa, mitä ei välttämättä itse tulisi ajatelleeksi. Mutta niin kuin alussa totesin, onhan tämä kiva kokonaisuus, mutta yllätyksellisyys puuttui.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 11 heinäkuun, 2016 - 10:56 pm

Moikka Jenni! Näin kirjoitinkin tekstissä, monet elementit ovat erittäin tuttuja, eivätkä sitä kautta tuo uutta inspiraatiota. Toisaalta, osa kalusteista on asukkaiden omia, joten kaikkea ei ole hankittu vain messuja varten.

Reply
Johanna 11 heinäkuun, 2016 - 9:10 pm

Mukava päästä messuille mukaan postausten myötä. Osaatko sanoa, minkä valmistajan terassin sohvaryhmä on?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 11 heinäkuun, 2016 - 11:06 pm

Hei ja kiva kuulla, että tykkäät! Tämän sohvan valmistaja ei ole tiedossani, mutta Vepsäläinen myy hyvin samantapaista sohvaa: http://www.vepsalainen.com/fi/tuotteet/puutarhakalusteet/belfort-kulmasohva

Reply
-heini- 11 heinäkuun, 2016 - 10:29 pm

Tämä oli niin ”sun näköinen” koti että tuli ihan fiilis että onko nämä kuvat sittenkin teiltä :). vähän jotain samaa :).

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 11 heinäkuun, 2016 - 11:07 pm

Heh, oikeassa olet Heini! Mutta makuni on vuosien myötä pehmentynyt 🙂

Reply
Ulriika 12 heinäkuun, 2016 - 10:34 pm

Hei, osaatko sanoa mistä on makuuhuoneen sydän taulu ostettu? Kaunis kokonaisuus kodissa 🙂

Reply

Jätä kommentti