Kohti uutta, raikasta ja valoisaa

by Kerttu

Siinä missä blogit täyttyvät joulun jälkitunnelmista, minun mieleni halajaa jo tulevaa. Tällä hetkellä oikein rinnassa tuntuu tarve valolle ja  raikkaudelle, kaikelle sille mitä uusi vuosi tuo tullessaan niin sisustukseen, lautaselle, kotiin, työhön ja harrastuksiin. Meillä on vielä joulukoristeet esillä kuusineen päivineen ja muutaman päivän saa ollakin. Siksi kotikuvien sijaan tarjoilen inspiraatiota Marimekon kevään 2016 sisustusmallistosta.

004_88535_13

Marimekko

Kevät tuo tullessaan graafisen mustavalkoisuuden lisäksi piristäviä värikylpyjä ja selkeitä kuoseja. Tuoreet kukat ja viherkasvit ovat kuin raikas tuulahdus kotiin.

Marimekko

Marimekko

Sisustuskuvissa vaalea puu tuo lämpöä selkeiden muotojen ja värien joukkoon. Kotoisaa tunnelmaa luodaan viherkasvien lisäksi isolla määrällä sisustustyynyjä sekä hallitulla määrällä funktionaalisia esineitä.

ELLE

Marimekko

Minulle kevät on sisustuksen lempiaikaa, sillä lisääntyvä valo innostaa touhumaan kotona. Alkuvuoden juttu on saada pojan huoneen sisustus viimeisteltyä. Sen lisäksi mielessä on pari pientä maltillista uudistusta, jotka syntyvät taiteen ja tekstiilien avulla. Yksi toive on kaikenlainen kodin selkeyttäminen, se koskee erityisesti säilytystiloja. Ja kun sisustusintoilijasta on kysymys, niin varmaa on että ideat eivät tule loppumaan 🙂

Marimekko

Marimekko

Loppuun tunnustus; minun piti olla pienellä blogilomalla. Mutta koska tämä tunne uudesta ja raikkaasta alkoi tuntua niin vahvana, halusin tulla tänne ajatuksiani keventämään! Onko siellä muita, jotka ovat jo innokkaana suuntaamassa ajatuksia uuteen vuoteen?

Ajatukset siis matkalla kohti uutta vuotta, mutta kroppa vielä tässä välipäivien lepotilassa. Joulu on tehnyt tehtävänsä.

Kuvat: Marimekko kevät 2016

Saatat pitää myös

19 Kommentit

Saara 27 joulukuun, 2015 - 2:24 pm

Apua! Pitäis saada pikapikaan tietoa noista mustista tuoleista kuvissa. Mitkähän ne on??

Valoa kohta, munkin motto. Raikastus mielessä kotia laittelen.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 28 joulukuun, 2015 - 9:40 am

Heippa Saara! Tuolit taitavat olla Muuton Visut, kurkkaa vaikka tänne: http://www.muuto.com/furniture/visu-tubebase

Reply
Katja 27 joulukuun, 2015 - 3:15 pm

Jo vain tulevaa vuotta pohdiskelen, lähinnä tosin niiden perinteisten ”uudenvuodenlupausten” tai tavoitteiden suhteen. Paljon sellaista, mitä haluaisin tehdä tai muuttaa omassa elämässäni / kodissamme, mutta en tiedä mistä alkaa! Ehkä siksi hyvä ensin muutama päivä pohtia ja sitten vasta lähteä toteuttamaan 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 28 joulukuun, 2015 - 9:41 am

Juuri näin! Mieli ja kroppa on vielä sellaisessa leppoisassa lepotilassa, joten huomaa että tilaa uusille ajatuksille ja tavoitteille syntyy. Ja ihanaa on, että vielä ei ole kiire lähteä niitä toteuttamaan 🙂

Reply
retromoderni 27 joulukuun, 2015 - 3:45 pm

Joulun keräsin just pois ja mies poltti kuusen. Kevättä kohti.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 28 joulukuun, 2015 - 9:42 am

Te olitte tosi tehokkaita! Meillä nautitaan vielä kuusesta hetkinen, mutta tuskinpa loppiaiseen saakka kuitenkaan 🙂

Reply
emmaa 27 joulukuun, 2015 - 6:13 pm

Tuo valko-vaaleanpunainen-tummansininen ruutukangas on ihan must. Just servetteinä ja keitiöpyyhkeinä. Pakko saada! 😉

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 28 joulukuun, 2015 - 9:43 am

Niin on, aivan ihana kuosi!

Reply
Anna 27 joulukuun, 2015 - 8:03 pm

Kauniita kuvia, onko sinulla tiedossa joko tuo Marimekon 2016 mallisto on myynnissä?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 28 joulukuun, 2015 - 9:44 am

Ei ole vielä ainakaan nettikaupassa, mutta kysäisin asiaa ja palataan vastaukseen pian 🙂

Reply
Satu 27 joulukuun, 2015 - 10:18 pm

Joulu on jo niin nähty. Nyt nautin (ehkä vähitellen) alkavasta talvesta ja haaveilen keväästä.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 28 joulukuun, 2015 - 9:44 am

Niin joo, se talvikin vielä :P. Olisi niin kiva siirtyä joulusta suoraan kevääseen 😀 Ei vaan, toivottavasti tulisi pian kunnolla lunta!

Reply
lukija 28 joulukuun, 2015 - 7:23 am

Sekin on taito, että osaa elää hetkessä. Minusta sinä olet aiemminkin tehnyt hyvin samanlaisen postauksen. Miksi kiirehtiä, kun aika hurahtaa kuitenkin.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 28 joulukuun, 2015 - 9:45 am

Minulla on samat fiilikset aina joulun jälkeen ja blogiakin olen kirjoittanut jo kolme vuotta, joten ei ihme että samanlaisia ajatuksia olisi ollut täällä ennenkin. Ehkä se on luonnekysymys, mutta muutaman rauhallisen päivän jälkeen tuntuu siltä, että aivojen ”kovalevylle” on vapautunut tilaa. Eikös silloin myös loma ole tehnyt tehtävänsä? Uudet alut innostavat ja antavat voimaa 🙂

Reply
lukija 29 joulukuun, 2015 - 6:36 am

Entä jos silloin juuri pitäisikin hiljentää tahtia? Ihmiselle kun tyypillistä on elää menneessä tai tulevassa, mutta vaikeinta on vain pysähtyä ja olla, tässä ja nyt. Lomalla sen juuri huomaa. Et varmasti ole yksin..

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 29 joulukuun, 2015 - 8:48 am

Luulen, että puhumme samasta asiasta, mutta eri näkökulmista 🙂 Minusta haaveilu ja tulevan suunnittelu eivät ole vastakohtia hetkessä elämiselle. Tarvitaan juuri aikaa ja tyhjää tilaa, jotta ajatukset pääsevät vapaaksi. Ja sitä tulee juuri silloin kun pysähtyy. Arjen juoksussa sitä on hyvinkin kiinni hetkessä; mitä syödään, kuka kuskataan minnekin, onko laskut maksettu.. Lomalla on aikaa nähdä kauemmaksi, pohtia mitä haluaisi tehdä, nähdä ja kokea. Ihanaa haaveiluaikaa, joka ei vielä vaadi aktiivisia toimenpiteitä. Mitä ajattelet tästä näkökulmasta?

Reply
lukija 31 joulukuun, 2015 - 7:21 am

Omia piirteitään on hyvä havainnoida joskus. Jos aina silloin, kun on aikaa pohtiikin jo ensi kevättä, tulevaa kesää, mitä tekee 10 vuoden päästä, voi jotain juuri tässä hetkessä jäädä huomaamatta. Toki haaveilu on osa elämää, mutta jos haaveilu täyttääkin ne pienet vapaat hetket. Voisikin katsoa kuusenkynttilöitä vielä kerran, päästää irti ja miettiä, että juuri tässä ja nyt, minulla on kaikki mitä tarvitsen. Helposti käy muuten niin, että aina huomaa odottavansa jotain tulevaa.

Lanttuleikkuri 29 joulukuun, 2015 - 1:23 pm

Mä olen jo pari vuotta pitänyt kirjaa ostoksista ja kulutuksista. 2014 ostot olivat lähes yhtä isot kuin poistot mutta tänä vuonna kulutusta tuli n 600 kpl enemmän. Tämä on nyt vähän hölmöä, jos ostan lenkkarit rikkimenneiden tilalle, tulee ostoihin 1 ja poistoihin 1.
Mutta siis, sain mieletötmän hyvän idean, 1000 tavaran haasteen. Tänä vuonna on lähtenyt meiltä 899 tavaraa. Se 1 on pakko jostain kaivaa. Ensi vuonna lähtee 1000 ja ensimmäinen askel on jo otettu.
Mutta aika… raadollista on huomata että olen kuluvana vuotena ostanut 300 kpl jotain. Lähes yhden per päivä. No, esim joululahjat ovat iso osa, 2 kummityttöä pääsi tänä vuonna ripille jne jne, mutta ostosten listaaminen ei ole huonompi tapa.

Tuttavani hyvä ystävä pitää ihan uutta kirpputoria, pari kk sitten avattu. Niin kauan kun kirpparilla on tyhjiä paikkoja vapaana, on tuttavalla ja minulla siellä pöytä. Toimii näin : tuttavani hakee meiltä kotoa tarpeetonta tavaraa, ei vaatteita, ei kenkiä , vie ne kirpparille. Kirppari hinnoittelee ne, pitää pöydästä hyvää huolta ja myy tavarat pois. Kerran kuussa tilittävät myynnistä puolet. Ihan törkeen hyvä juttu.Moni mun ystävä on oikeesti kateellinen mun mäihälle tavata moinen ihminen.
Nyt vikassa kuormassa lähti vasta ensimmäisen kerran sellaista, jonka olisin ehkä halunnut säilyttää, mutta siltikään en tarvinnut ja nyt jälkikäteen en ole kaivannut. Uskon että seuraava kellarissa käynti on todella tuottoisa.

Olen ollut vailla kivaa työlaukkua ja löysinkin aivan ihanan sukulaisen käytössä. Laukkua myydään Stockalla, hintalapussa komeilee 300 euroa. Helmikuussa tulee Stockan setelit, matikkaa voi laskea mitkä ovat tammikuun tavoitteet.

Vaikeinta on antaa itselle lupa ostaa jotain noin kallista. Kun on jo pitempään tyhjennellyt kaappeja ja myynyt huutiksessa kypäräpipoa, käsikorua eurolla kahdella, tehnyt ilmoituksia, postitellut jne ja tämän jälkeen kaiken vaivan laittaa yhteen ylikalliiseen laukkuun. Jos tätä myymistä ei olisi ollut, ehkä ostaminen olisi paljon vaivattomampaa.

Ja kyllä, vaikka kodista lähtee satamäärin tavaraa, vähennys ei näy kodissa yhtään. Ei yhtään.

Reply
Sartsa 30 joulukuun, 2015 - 7:20 pm

Mikä mahtaa olla tuo olkkarin matala pöytä? Juuri oikean korkuinen ja väri olisi niin passeli. Kiitos sinulle jos osaat kertoa.

Reply

Jätä kommentti