Kirppisdesignin ostajan muistilistan

by Kerttu

Kirpputorilöytöjen tekeminen ei ole koskaan ollut näin helppoa – tavallaan. Netti on tuonut second hand-markkinat kotisohville, eivätkä huippulöydöt enää vaadi tuntikausien kirppiskiertelyä. Oikeilla asiasanoilla hakuvahdit kertovat lähes reaaliajassa, kun etsimäsi aarre tulee  myyntiin.

Designin ostaminen käytettynä on fiksua, sillä laatu kestää aikaa ja osassa tuotteista ajanpatina ja historian havina suorastaan nostavat arvoa. Mutta erityisesti isoissa ja kalliissa ostoksissa saa olla tarkkana, sillä markkinat ovat suuret ja villit. Aina pettymys ostotilanteessa ei  edes aiheudu erehdyttämisestä tai huijaamisesta, vaan näkemyserot voivat syntyä vaikkapa tuotteen kuntokuvauksen ja todellisuuden ristiriidasta.

picmonkey-collage-6

Muista nämä kun ostat designhuonekaluja kirpputorilta: 

– Vaikka nettikirppiksillä nopeimmat syövät hitaat, käytä kuitenkin viisi sekuntia aikaa myynti-ilmoituksen lukemiseen ennen kuin varaat tuotteen. Hätäisten ihmisten sietämätön puljaaminen (yv, av, jono, mittaan, kysyn mieheltä, en tykkääkään, liian kallis sittenkin) aiheuttaa aika paljon turhaa työtä ja mielipahaa. Jos olet ostomielellä liikkeellä, mutta haluat lisätietoja tuotteesta, ilmaise se selkeästi varauksen yhteydessä.

– Euron tuikkulyhdystä on aika turhaa pyytää kymmentä lisäkuvaa, mutta kalliimmissa ostoksissa suosittelen sitä lämpimästi. Parasta tietenkin olisi, että myyjä laittaisi kunnon kuvat jo ilmoitukseen, mutta näin on aika harvoin. Ihmisillä on vain niin erilaiset käsitykset esimerkiksi sanasta ”hyväkuntoinen”, ”erittäin siisti” tai ”pientä kulumaa”.

– Kysy, mistä ja milloin tuote on ostettu. Designia ostaessa nämä asiat jäävät yleensä hyvin mieleen, sillä ostokset ovat usein hintansa puolesta kalliimpia ja siksi harkittuja. Alkuperä on hyvä tietää paitsi aitouden varmistamiseksi, tässä vaiheessa saatat myös kuulla tuotteen tarinan. Ja se tekee ostoksesta entistäkin kiinnostavamman.

– Perusjuttuja on myös se, että tuote noudetaan mahdollisimman pian ja joustavasti. Ostajan homma on miettiä, kuinka saa tuotteen, ikävä jo ostolupauksen jälkeen alkaa pyytämään kuljetusta tai postitusta samaan hintaan.

– Maksa vasta kun näet tuotteen. Ventovieraalta kalliin designkalusteen ostaminen ilman näkemistä ja pankkisiirrolla on aina riski. Hakiessasi tuotetta varmistat, että tuote on aito ja vastaa kuntoaan.

– Kirppisostoksiin usein kuuluva tinkiminen on kohteliasta hoitaa jo ennen noutoa.  Varsinkin jos ostajaehdokkaita on ollut monia, tuskin saat alennusta. Kun tuote vastaa kuvaustaan, on reilua maksaa mitä on sovittu. Jos taas tuotteen kunnossa on selkeästi huomautettavaa, voit perustella tinkimistä sillä. Omassa olohuoneessa vieraan ihmisen kanssa tinkaaminen on vain vaivaannuttavaa.

– Lopuksi kiitä ja anna hyvän tavaran ja tapojen kiertää kirpputoreilla niin livenä kuin verkossa!

Mitä mieltä olet muistilistasta? Lisäisitkö, muuttaisitko tai poistaisitko jotain? 

**

Seuraa blogiani:

Facebook: www.facebook.com/ModernistiKodikas
Instagram: modernistikodikas
Snapchat: kerttup
Bloglovin: Modernisti kodikas
Pinterest: Modernisti kodikas

 

Saatat pitää myös

4 Kommentit

Minävain 5 joulukuun, 2016 - 7:00 pm

”Maksa vasta kun näet tuotteen. Ventovieraalta kalliin designkalusteen ostaminen ilman näkemistä ja pankkisiirrolla on aina riski. Hakiessasi tuotetta varmistat, että tuote on aito ja vastaa kuntoaan.”

– Totta, mutta nettikirppiksen ideana monesti on myös että tavara vaihtuu muuallakin on pk-seudulla. 🙂 Postitus on yleensä helppoa, ja kirppisryhmissä on aika kivasti aktiivinen ylläpito jotta huijarit olisivat poissa. Aina kannattaa pyytää esim. kuittikopio maksusta ja todistukset postista kun paketti on lähetetty! Aina tietysti ei huijareilta voi välttyä mutta ei kannata ihan kaikkia kaupustelijoita lynkata!

Reply
Laura / Heinässä heiluvassa 5 joulukuun, 2016 - 10:07 pm

Rakastan tehdä tällaisia löytöjä nettikirppiksiltä. Kaikkea mahtuu mukaan, mutta itsellä on paljon positiivisia kokemuksia. Eräs isompi pettymys tapahtui kerran, olin jo peräkärryn kanssa lähdössä hakemaan tuotetta ja varmistelin vielä osoitetta. Sainkin paluuviestinä, että myyjä olikin päättänyt myydä sen toiselle :/ no, näitä välillä tapahtuu…

Reply
Anbii 9 joulukuun, 2016 - 8:26 am

Tosi hyvä ja osuva lista!!! 🙂 Vielä jäi mielenkiinto että miten se pojan sänkyostos liittyi tarinaan josta aioit kertoa?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 14 joulukuun, 2016 - 11:08 am

Hei Anbii! No siinähän kävi se perinteinen eli sänky myytiin erittäin hyväkuntoisena ja siistinä, mutta todellisuudessa kulumaa on hyvin paljon.

Reply

Jätä kommentti