Kevät yllätti mökkirakentajan

by Kerttu

Aurinkoisen mukavaa viikonlopun alkua!

Tämä vuonna olen odottanut kevättä erityisellä innolla ja syykin on selvä. Ajattelimme nimittäin, että huhtikuun alussa pääsisimme  mökkitontille ja kuun puolivälissä tai viimeistään lopulla aloitamme maatyöt. Tilannekatsaus tänään 13. huhtikuuta kertoo, että talven auraamatta ollut mökkitie on vielä aivan lumen peitossa, eikä siellä korvessa varmasti edes kovin nopeasti sula.

Mökkikaupunkimme ehti kuitenkin jo asettaa mökkimatkalle kelirikkovaroituksen, joka tarkoittaa sitä, että painavilla rekoilla sinne ei ole hetkeen asiaa. Fakta on se, että sää on asia johon ei voi vaikuttaa ja sen tuomien olosuhteiden kanssa vain eletään. Meillä se tarkoittaa sitä, että maatöitä, hirsitoimitusta, sisätöitä, maalausta ja kaikkea mahdollista myöhästetään dominoefektin lailla. Tämä tilanne on sama ihan kaikilla rakentajilla ja niinpä myös ammattilaisten alustavat aikataulut menevät uusiksi. No, kuukausi sinne tai tänne, ei tässä olla hevosen selässä.

 

Varmaa on, että kyllä se kesä sieltä tulee ja hommat eivät lopu kesken. On vain niin innostunut ja malttamaton olo! Suunnittelutöitä on tällä hetkellä paljon ja se pikkuisen näkyy blogissakin, mutta yritän kuitenkin pitää postausrytmiä yllä ja kertoa missä mennään. Tänään on ollut kuin kevään ensimmäinen päivä, niin lämmintä, kaunista ja aurinkoista. Lumet sulavat silmissä ja uskoisinpa, että vappuna viimeistään olemme mökkitontilla ihmettelemässä menoa.

Saunatilausta niin ikään lykättiin, sillä mökin ja saunan pohjat tehdään samalla kertaa. NEW SAUNAssa on se hyvä puoli, että se tuodaan paikalle ihan valmiina. Niinpä olen käynnistänyt saunatuvan sisustussuunnittelun, sillä siellä on tarkoitus yöpyä ennen kuin mökki valmistuu. Tyylikkään mukava vuodesohva on ensisijainen hankinta, juuttimatto voisi toimia tilassa jossa hipsutellaan myös kostein jaloin.

 

Tällä hetkellä pohdimme myös aurinkosähkösuunnitelmaan niin mökkiin kuin saunaankin. Onneksi tässä on asiantunteva ystävä apuna, saattaisi muuten mennä sormi suuhun. Lisätään akuuttien ratkaistavien asioiden listaan vielä se hitsin huussi, olen jo ihan solmussa ajatusteni kanssa, että mikä olisi hyvä ja toimiva ratkaisu. Niin ja keittiö on suunniteltu ja melkein tilattukin, sen esittelen teille seuraavaksi.

Että oikeastaan tämä kuukauden lisäaika taisi tulla ihan tarpeeseen! Asioilla on tapana järjestyä.

Saatat pitää myös

4 Kommentit

Pia 14 huhtikuun, 2018 - 12:48 pm

Ihanan raikas paita sinun päällä. Saako udella mistä olet ostanut?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 14 huhtikuun, 2018 - 9:52 pm

VILAn tämän kevään mallistoa, löytynee varmasti vielä kaupoista. Rento ja mukava päällä, vaikka onkin vähän siistimpi ?

Reply
Jonna 14 huhtikuun, 2018 - 4:31 pm

Olet kuvassa tosi kaunis ja onnellisen näköinen: hampaat, hiukset, vaatteet, ilme. Kaunis!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 14 huhtikuun, 2018 - 9:51 pm

Voi kiitos kauniista sanoista! Tuli hyvään saumaan kannustus, kun tuntuu välillä että ei ehdi panostaa itseensä riittävästi ❤️

Reply

Jätä kommentti