Keskipäivän kaakaohetki

by Kerttu

Kun sisätiloissa on vietetty useampi päivä ja perheen pieninkin alkaa haikeana katsomaan ikkunasta ulos, sairastupaa pyörittävän äidin sydän heltyy. Kuumeet ovat muuttuneet lieväksi lämmöksi ja lapsillakin alkaa olla hymyä huulilla ja energiatasot korkealla, joten eikököhän tehdä pieni retki omalle terassille!

kivat-1-2

kivat-1-5

Lasitettu terassi lämpenee tähän aikaan vuodesta auringonpaisteella helpostikin pariinkymmeneen lämpöasteeseen, mutta tämä päivä oli pilvinen ja lumipyryinen. Lämpotila oli kuitenkin nollassa ja terassin sisäpuolella oltiin plussan puollella, joten lupasin neidille kuumat kaakaot terassilla.

kivat-1-7

kivat-1-6

Pieni mies se ei kaakaotarjoiluun vielä osallistu, mutta hän viihdytti itseään yrittämällä kiivetä terassipöydälle. Eli voitte sielun silmin kuvitella, kuinka rentouttava reissu tämä miniretki oli äidille. On kyllä mukavaa, kun saa ottaa terassin taas jokapäiväiseen käyttöön säiden lämmettyä, mutta mitähän kaikkea pieni täystuhomme siellä oikein keksiikään! Se on ainakin varmaa, että pieniä tahmaisia kädenjälkiä tulee lasit olemaan täynnä, yritän jo nyt henkisesti varautua 😉

kivat-1

kivat-1-8

Terassiretki toi pientä kaivattua vaihtelua sairastuvallemme ja sai minut miettimään, miten kotona voisi seikkailla vähän enemmän. Itse en oikein jaksa innostua eväsretkistä olohuoneen lattialla, mutta ehkäpä pitäisi vähän korjata asennetta! Tänään tytär pääsi eskariin useamman sairaspäivän jälkeen ja pojallakin on enää rippeet antibioottikuurista jäljellä. Tässähän näyttää siltä, että elämä pääsee asettumaan takaisin normaaliuomiinsa. Kop, kop, kop! Sen verran taikauskoa pitää olla, että näitä sanoja ei voi sanoa ilman puun koputtamista 😀

Ja nyt tajusin, että talvilomakin on ihan nurkan takana! Onko hyviä ideoita aktiviteeteiksi? Millaisia suunnitelmia muilla perheillä on?

*Kivat-pipot saatu blogin kautta. 

Saatat pitää myös

14 Kommentit

Jutska 23 helmikuun, 2016 - 9:41 am

Mikä kamera sulla on? Niin hyvälaatuisia kuvia! Olisi kiva kuulla kokemuksia kun itse olen ostamassa uutta kameraa. 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 23 helmikuun, 2016 - 9:21 pm

Heippa! Kamera on Canon 6D ja nämä kuvat on otettu EF 50 mm 1:14 -objektiivilla. Sisustuskuvissa käytössä myös EF 16-35 mm 1:2.8. Voisinkin joskus kirjoitella kuvaamisesta 🙂

Reply
Ira 23 helmikuun, 2016 - 9:57 am

Miten suloisia kuvia! ❤️

Täällä pähkäillään samoissa ajatuksissa, mitä keksittäis talvilomalle…

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 23 helmikuun, 2016 - 9:22 pm

Kiitos Ira! Siinäpä mietittävää! Vielä kun lapset ovat niin eri ikäisiä, isompi kuin voisi polskia kylpylässä tai laskea rinteessä koko päivän. Ja pieni on vielä niin pieni <3

Reply
S - Beauty of life 23 helmikuun, 2016 - 10:36 am

Siis mä en kestä mitkä suloisuudet! Siis noi poitsun silmät <3. Ihan siniset ja tytsäl ruskeat? 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 23 helmikuun, 2016 - 9:23 pm

Joo, kyllä! Suloiset silmät on molemmilla, mutta hauskaa kun ovat niin eriväriset!

Reply
suffeli 23 helmikuun, 2016 - 11:49 am

Matto näyttää tosi hyvälle! Kertoisitko, mistä se on hankittu? Kiitos! 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 23 helmikuun, 2016 - 9:25 pm

Matto on ostettu pari vuotta sitten Hobby Hallista. Kurkkasin nettikaupan, mutta ainakaan juuri tätä mallia en sieltä enää bongannut. Mutta on siis ihan terassimatto ja tarkoitettu kosteisiin olosuhteisiin.

Reply
MSE 23 helmikuun, 2016 - 5:24 pm

Pakko kommentoida tuohon evästetkeen olohuoneen lattialla: ei nimittäin aikoinaan innostanut tätäkään äitiä. Yhtenä kiukunpuuskaisena päivänä kuitenkin repäistiin ja lähdettiin retkelle keittiön pöydän alle. Eväät pakattiin taaperokärryyn ja muiden huoneiden kautta kuljettiin syömään eväitä (välipala) pöydän alle. Poika sai itse tietysti työntää kärryt. Kiukut unohtuivat sille tielleen ja poika muistelee retkeämme vieläkin ja pyytää toisinaan uudelleen sisäretkelle. Poika oli tuolloin 2 v. ja nyt jo yli 3 v. Eli ainakin lapsen mielestä oli mieluinen retki ja tietysti äidinkin mielestä, kun näki kuinka lapsi tykkäsi.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 23 helmikuun, 2016 - 9:26 pm

Ihana retki teillä! Pitäisi vaan silloin tällöin unohtaa käytännöllisyys 🙂

Reply
Hanna 23 helmikuun, 2016 - 6:16 pm

Mukava päivä teillä:).

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 23 helmikuun, 2016 - 9:26 pm

Onneksi viimein on taudit taltutettu! 🙂

Reply
Elina 24 helmikuun, 2016 - 8:10 am

Ihania kuvia! Täällä kans mietitään tekemistä hiihtolomalle, kun kerhot ja jumppa on silloin tauolla.

Reply
Auroora 24 helmikuun, 2016 - 1:31 pm

Pakko kommentoida…tuli niin mieleeni meidän lasten parin vuoden takainen kevät aika. Tytöt olivat vähän huonoja syömään aamupv puuroa. Touhusin lapset omalle pihalle leikkimään noin tuntia ennen ruoka-aikaa. Sitten kannoinkin tarjottimella puuroateriat tytöille ulos ja hups vain, lautaset olivat tyhjät hetkessä ja napisematta. 😀 Ja leikit pihalla jatkuivat kuin itsestään puurohetken jälkeen. :):)

Reply

Jätä kommentti