Kesäterassi, kuuma aurinko – let’s grow some more!

by Kerttu

Mukavaa viikonlopun alkua!

terassi-1-6

terassi-1-2

Istuin eilen illalla lämpimällä terassilla ja kello oli yli iltakymmenen. Takana taas yksi kesäinen päivä, sellainen aika tavallinen. Mutta jotain erilaista tässä arjessa on ja se on rytmi. Kesällä kaikki vähän hidastuu ja minusta tulee entistäkin pahempi fiilistelijä. Tuntuu suorastaan hassulta, miten tavallisen kesäpäivän tavallisena iltana voi olo olla niin onnellisen seesteinen. Kun päivän urotekoihin kuuluvat kodinhoitohuoneen pyykkikaaoksen selättäminen ja hölkkälenkki, voitte päätellä kuinka vaarallista elämää elän. Ja juuri se tuntuu niin hyvältä.

terassi1-1-2

terassi1-1

Terassilla käänsin vielä kerran sohvaryhmän eri asentoon, vastakkain sohva ja divaani muodostavat kivan seurustelupaikan. Myös sisältä katsottuna maisema avautuu paremmin, kun sohva ei ole kiinni lasituksissa. Jätin tarkoituksella reillun puoli metriä tilaa sohvien ja lasituksen väliin, jotta tilavaikutelmasta tulee ilmavampi. Marimekon ikivanha pöytäliina on taas pöydällä, se tuo minulle värityksellään kivaa kesäfiilistä. Grilli käy kuumana lähes joka päivä. Eilen teimme hampurilaisia ja ne pihvit levisivät tuonne grilliin, aina ei voi todellakaan onnistua 😉 Onneksi maku ei kärsinyt ja sehän on tärkeintä kuitenkin.

terassi-1-3

terassi-1-4

Terassin pöydällä olevat sisustuslehdet muistuttavat viikon uutisista. Joko bongasitte kurjan viestin Divaani-lehden tiimoilta? Olen harmissani, että meidän portaalin tyylikäs  ”emo-lehti” loppuu ja näin ollen Allerin ainoaksi sisustuslehdeksi jää Koti ja keittiö. Myös ihanan Olivia-lehden lopettamispäätös tuntuu ikävältä. Lukijat ovat siirtyneet yhä enemmän digitaalisiin sisältöihin, jotka päivittyvät jatkuvasti ja ovat ilmaisia. Printtilehtien markkina on kaventunut jo vuosikausia. Hyvä uutinen on, että lehtien lopettamispäätökset eivät vaikuta meihin blogeihin eli sama meno jatkuu täällä edelleen. Tai uskoisin, että meno täällä digipuolella vain paranee ja toivottavasti saamme tarjota teille lukijoille entistäkin inspiroivempia lukuhetkiä jatkossa.

terassi-1-5

terassi-1-7

terassi-1-8

Kellon lähestyessä puolta yötä lähdin hipsimään vielä pienen pihakierroksen. Mansikat olivat jo komeilla raakileilla ja marjapuskiinkin on tulossa hyvä sato. Illan pikkutunnit tarjovat lempeää valoa ja lämpöä, hiljaisuuden rikkoo vain käen kukkuminen jossain. Hymyilyttää, sillä tästä perjantaista on tulossa kuuma, kuumenpi, kuumin! Kuka muuten tunnistaa biisin, josta otsikko on napattu? 🙂

Ps. Kiitos muuten kaikista viesteistä liittyen Jyväskylä-postaukseen! Sen lämmin vastaanotto ilahdutti kovasti.

Saatat pitää myös

10 Kommentit

Tiiuska 3 heinäkuun, 2015 - 9:17 am

Ihanaa, että Divaaniblogit jatkavat! Olen lehden tilaaja, mutta lopetuspäätöksen aiheuttama harmitus vähenee, kun tiedän voivani jatkaa edes blogien parissa 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 heinäkuun, 2015 - 1:27 pm

Kiva kuulla, että blogien jatkaminen ilahduttaa sinua 🙂 Aurinkoista kesää!

Reply
Anu 3 heinäkuun, 2015 - 9:44 am

Voi miten kaunis on tuo teidän terassi, ei ihme, ettei sieltä malta lähteä sisälle!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 heinäkuun, 2015 - 1:27 pm

Vihdoin on terassikelitkin kohdillaan 🙂 Kiitos Anu!

Reply
Sanna 3 heinäkuun, 2015 - 10:31 am

Kyllä näyttää niin houkuttelevalta! Oi että! 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 heinäkuun, 2015 - 1:28 pm

Kiitos Sanna <3

Reply
Hansu 3 heinäkuun, 2015 - 11:42 am

Melko tekopyhää bloggaajan surra printtilehden loppumista. Blogithan ovat suurimpia syyllisiä siihen, että perinteiset lehdet eivät myy. Juuri bloggaajat ovat se taho, joka tuottaa nettoin ilmaista sisältöä.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 heinäkuun, 2015 - 1:33 pm

Ei kyllä tunnu yhtään tekopyhältä, meillä Divaanissa on printti- ja digipuoli mennyt käsikädessä. Itse ostan paljon lehtiä, joten henkilökohtaisesti koen että digitaalinen sisältö ei korvaa journalistisesti tuotettua ammattimaista lehteä ja onhan se eri fiilis lukea lehteä paperilta. Toki ymmärrän pointtisi, mutta voiko kehitystä pysäyttää? Sama tilanne on joka ikisellä sanomalehdellä ja jopa tv-uutisilla, ihmiset ovat siirtyneet enemmän verkkoon ja mobiiliyhteydet mahdollistavat 24/7 -seuraamisen. Haaste on paljon isompi kuin se, että bloggajat kirjoittelevat blogejaan. Esim. lapset lukevat paljon vähemmän kirjoja ja seuraava sukupolvi on yhä digitaalisempi.

Reply
p 3 heinäkuun, 2015 - 8:00 pm

Tuo terassi on niin upea! Musta erityisen harmillista on Olivian loppuminen, se oli ainoa naistenlehti, jossa oli oikeasti luettavaa. Siis kirjoitettuja juttuja ihmisistä, ei pelkkiä vinkkejä ja koosteita, mitä muut lehdet ovat pullollaan.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 7 heinäkuun, 2015 - 2:57 pm

Olen samaa mieltä, Olivia on ihan ainutlaatuinen lehti. Harmillista että se loppuu!

Reply

Jätä kommentti