Kerron salaisuuden: täältä löytyvät syksyn sisustusinspiraatiot!

by admin
Habitare

Kaupallinen yhteistyö: Habitare.

Syksy, mikä ihana syy kääriytyä kotiin kesän viilettämisen jälkeen! Olen pitkästä aikaa ostanut leikkokukkia ja sisustuslehtiä sekä sytytellut kynttilöitä ja takkaa. Samassa tahdissa kun elohopea lipuu alaspäin, nousee oman kodin sisustusinto ylöspäin. Usein kysytään, mistä ammennan sisustusinspiraatioita ja siihen on monta vastausta. Blogeista, lehdistä, Instagramista, Pinterestistä ja tapahtumista, joiden kotimainen kuningas on Habitare.

Kyseessä on Suomen suurin huonekalu-, design ja sisustustapahtuma, joka pidetään Helsingin Messukeskuksessa 12.-16.9.2018. Minulle tämä on viides Habitare putkeen ja sen kunniaksi palasin messupostaukseeni vuodelta 2013. Paljon on muuttunut tässä ajassa paitsi blogimaailmassa, myös sisustuksen trendeissä.

HabitareSyyskuussa jälleen kootaan yhden katon alle inspiroivimmat uutuudet, tulevaisuuden trendit ja klassikot sekä aimo annos ihasteltavaa ja ihmeteltävää sisustamisen, muotoilun ja arkkitehtuurin maailmoista. Tänä vuonna teemana on Roots – pintaa syvemmälle ja aihetta käsitellään eri päivinä eri näkökulmista tapahtumalavalla.

Tänä vuonna minulla erityistä odotettavaa ja jännitettävää, sillä esiinnyn sunnuntaina 16.9. kertomasta sisustusbloggaajan arjesta. Kiiltokuvapinnan sijaan lupaan kertoa rehellisesti ja aidosti tämän työn kaikista puolista ja mennä teeman mukaisesti pintaa syvemmälle.

HabitareHabitare on tapahtumana valtava ja pieni ennakkosuunnittelu helpottaa vierailua. Valmistautumatta saattaa käydä kuin lapselle lelukaupassa;  ympärillä on kaikkea kiinnostavaa, mutta mistään ei saa kunnolla otetta. Vinkkilistasta huolimatta kannattaa kävellä avoimin mielin, sillä koskaan ei tietä, mikä brändi tai osasto säväyttää eniten. Siihen perustuu osa tapahtuman taiasta!

Näitä osastoja odotan erityisesti:

 • Asun & Vitra: Tämä osasto ei voi olla kuin elämys! Ulla Koskinen on suunnitellut lämminhenkisen kokonaisuuden, jossa pääsee tutustumaan  Vitran tunnetuimpiin klassikoihin, kuten Ray & Charles Eamesien alkuperäisiin Lounge Chair -lepotuoliin ja muovikuppituoleihin. Uudempaa tuotantoa edustavat esimerkiksi Jasper Morrisonin Cork-jakkarat.
 • Arabia & Lundia: Kaksi kaunista kotimaista ovat pistäneet hynttyyt yhteen ja lopputulos on Lundian ja Arabian Habitaren yhteisosasto, joka lupaa vinkkejä ja inspiraatiota syksyyn. Täältä löytyvät mm.  Arabian Mainio-astiat ja Lundian Moments -uutuusvitriinikokoelma.
 • Bo LKV: Kiinteistövälityksen mullistanut Bo LKV tuo oman osastonsa Habitareen, jossa nähdään mm. Peeta Peltolan kädenjälkeä. Yksi tämän firman visuaalisuuden taidonnäyte on maksuton Bo living-lehti, jonka uusi numero julkaistaan Habitaressa.

Habitare

Näitä  puheenvuoroja odotan erityisesti:

 • ke 12.9. klo 14: Signals-trendiluento:  Toimittaja,  trendianalyytikko ja Habitaren Signals-alueen kuraattori Susanna Björklund avaa sisustustrendien syntyä, jossa vahingolla ei ole suurtakaan sijaa.
 • to 13.9. klo 14-15: Mistä puhumme, kun puhumme kukista? Kukkataiteilija ja Ruotsissa vastikään julkaistun Flower Power -kirjan toinen tekijä Hanna Piippo kertoo kukkatrendeistä ja siitä, miten jokainen voi nauttia kukista enemmän kotonaan mm. hoitamalla ja stailaamalla.
 • pe 14.9. klo 15-16 Marimekko: Satu Maaranen ja Minna Kemell-Kutvonen kertovat, kuinka Marimekko-brändiä luotsataan designtiimin näkökulmasta.
 • la 15.9, klo 16-17 Love Forever – muotoilu ja alkuperä: Huolella suunnitellut ja laadulla valmistetut tuotteet kestävät aikaa ja muotivirtauksia. Mikä on alkuperän merkitys kestävässä muotoilussa? Mihin lopulta rakastumme  tuotteeseen, tarinaan vai alkuperään?
 • su 16.9. klo 14.30-15 (No, pakko mainita myös omani, sillä odotan tätä innolla!) Sisustusbloggaajan arkea: Kerron työstäni Modernisti kodikas -sisustusblogin ”kulissien” takana.

Habitare

Näitä näyttelyitä odotan erityisesti:

 • Signals-trendinäyttely: Rohkea oman tien kulkeminen on pinnalla sisustamisessa. Viime vuonna vähän hämmennyin trendinäyttelyssä, mutta se oli hyvä tunne ja laittoi ajattelemaan. Miksi tietyt asiat ovat pinnalla ja mitä ne kertovat? Ketkä trendejä synnyttää? Luvassa on sisustuksen, asumisen ja muotoilun trendejä ja yhteiskunnallisia ilmiöitä niiden takana.
 • Habitare Talentshop: Heippa vaan tulevaisuuden klassikkomuotoilijat! Tässä näyttelyssä esitellään vuosittain neljä kiinnostavinta suomalaista muotoilijaa, joita Suomen ja maailman kannattaa seurata juuri nyt. Vuoden 2018 talenshoplaiset ovat: Hanna SärökaariTeemu SalonenHanna-Kaisa Korolainen ja Teemu Perttunen.
 • Kaj Franck -näyttely: Kaj Franck -muotoilupalkinnon saaja vaatesuunnittelija Anna Ruohonen on tehnyt pitkän ja menestyksellisen uran sekä Suomessa että Ranskassa. Habitaressa nähdään huippumuotia, jossa yhdistyy  luova ote vaatesuunnittelun sekä taitavaan tekniseen osaamiseen.

Habitare

Otsikossa lupasin paljastaa salaisuuden. Se, että Habitare tarjoaa sisustusinspiraatioita, ei ole yllätys.  Mutta myös Habitaren läpi voi kävellä kuulematta, näkemättä ja aistimatta mitään, jos sen tekee kiireellä ja ajatuksiaan avaamatta. Sisustuslehdet voi lukea kahlaten ja Instagramin virtaa voi selata vaikka tuntikausia ilman, että mikään kolahtaa.

Se salaisuus: syksyn sisustusinspiraatiot löytyvät sydämestä.

Mikään ei tunnu miltään kiiressä, kertakäyttökulttuurissa tai pysähtymättä. Inspiraatiot ja luovuus vaativat tyhjää tilaa, aikaa ja joskus hiljaisuutta. Se voi olla kahvikupin pituinen tauko olohuoneen lattialla tai päivä sisustustapahtuman syövereissä. Kannattaa kysyä omalta sydämeltä, mitä se juuri nyt eniten kaipaa.

Habitare

Arvonta!

Voit voittaa kahden hengen lippupaketin Habitareen (arvo 32-38 euroa).
Kerro kommenttilaatikossa, mistä sinä ammennat sisustusinpiraatiota.
Aikaa on 6.9. saakka, muistathan jättää sähköpostiosoitteesi sille
varattuun kenttään, niin saan voittajiin yhteyden.
Onnea matkaan!

Saatat pitää myös

Jätä kommentti