Katseenkestävät lelu- ja pyykkikorit

by Kerttu

Viisivuotiaan tyttäremme huone kaipaa uudistusta. Ensi syksynä on edessä esikoulu ja lapsi kasvaa ihan silmissä. Haaveissa ja suunnitelmissa on kotimaisen parvisängyn hankinta, joka lisäisi leikki- ja säilytystilaa huoneen lattialla. Jossain vaiheessa työhuoneestakin tulee huone pikkuiselle, joten  tytär saa sieltä Muuramen työpöydän koulupöydäkseen. Nyt vielä eletään suloisessa välimuodossa, jossa vaalitaan ensileluja, mutta tarvitaan tilaa jo isompien tyttöjen jutuille.

2014-09-29

Lastenhuoneessa yksi tärkeä toiminnallisuus on lelujen säilyttäminen. Meillä on runsaasti kaappitilaa, mutta osa hyllyistä on liian lapselle liian korkealla. Jos leluille ei ole sovittuja paikkoja, ne ovat jatkuvasti hukassa ja huoneesta kuuluu: ”äitiii, missä on mun…!”. Ja sitten etsitään millon taikasauvaa, barbin kenkää, väriliituja, lautapeliä tai lempipehmolelua 🙂 Tänä päivänä pyykkikorit ovat katseenkestäviä ja niitä voi sijoittaa myös kylpyhuoneen ulkopuolellekin.  Olin jo iskenyt silmäni Ferm Livingin Halfmoon-koriin (nro 3),  kunnes löysin samassa hengessä pari budjettivaihtoehtoa. Clas Ohlssonin syysuutuuksiin kuuluu mustavalkoinen pyykkikori (nro 2), halkaisijaltaan 40 cm ja korkeudeltaan 55 cm. Viime viikonlopun Helsingin reissulla vierailin sisustuskauppa-Perobassa, jossa oli esillä monenlaisia House Doctorin pyykkikoreja, suurimpana ihastuksena klassinen mustavalkoraitainen kuosi (nro 1).

IMG_7868

Teen nykyään aika harvoin heräteostoksia sisustusasioissa, mutta koska olin harkinnut lelukorien ostamista jo aikaisemmin, kiikutin kassalle kaksi ryhdikästä kangaskoria. Raitakuosi oli helppo valinta, mutta kaveriksi sille halusin jotain vähän erilaista. Jos muissa kodin huoneissa on hillitty värimaailma, viisivuotiaan tyttären huoneessa revitellään sitten senkin edestä. Tästä syystä oli mukavaa ostaa graafisen mustavalkoiset kuosit tasapainoittamaan väri-iloittelua.

IMG_7865

Korit täyttyivät hetkessä rakkaimmista pehmoleluista. Lelupaljoudessa on hyvä harrastaa salaista kierrätystä, jossa vaivihkaa haetaan hetkeksi unholaan jääneitä leluja ja siirretään varastoon hyllylle. Kun ne sitten palaavat muutaman kuukauden päästä, jälleennäkemisen riemu on suuri ja mielikuvitus vie vanhat lelut ihan uusiin leikkeihin! Kun yritin tätä temppua alkuviikosta nukkekodin kanssa, tytär huomasi aikeeni ja haki kodinhoitohuoneeseen päätyneen nukketalon takaisin. Puolisen vuotta koskemattomana olleelle talolle riitti tunnin vierailu kodarissa, sillä nyt se on kaikkien leikkien keskipisteenä. Aina ei todellakaan tarvitse olla mitään uutta. Parhaimmat aarteet ovat tainneet löytyä mummoloiden vinteiltä, jonne on jemmattu isän ja äidin lapsuusmuistoja. Niiden kaivelusta ei aina itsekään selviä ihan kuivin silmin… <3

Kollaasikuvat valmistajien sivuilta. 

 

Saatat pitää myös

16 Kommentit

Tanja / Ihana Arki 2 lokakuun, 2014 - 11:25 pm

Lapsen kasvaminen ja sen myötä haaste sisustuksen uusimisille on todellakin jatkuva. Minä panostin isosti pojan Angry Birds -sisustukseen, joka nyt tuntuu 12-vuotiaalle esiteinille jo aika lapselliselta. Asuntomessuilla koin ahaa-elämyksen siitä, miten teinin huoneen voi sisustaa ”coolisti”, ja nyt todella tuntuu, että limenvihreän seinän ja mattojen sekä railakkaiden Angry Birds -kuosien aika on ohi.

Haikeaa, mutta aika aikaa kutakin.

(Angry Birds -huoneen voi vilkaista täällä: http://arkiihana.blogspot.fi/2014/04/vihaisia-lintuja-ja-ligne-rosetta-pojan.html)

Mustavalkoinen muuten tosiaan raikastaa ihanasti värikkään sisustuksen. Kiitos jälleen inspiraatiosta!

Reply
modernistikodikas 3 lokakuun, 2014 - 9:53 pm

Sanos muuta! Mutta toisaalta, jos haluaa angry birds – tai prinsessahuoneen, niin kyllä se pitää silloin pikkuisena toteuttaa tai jää kokonaan tekemättä 🙂 Kiva huone pojallasi, lapsenhuoneessa saakin olla värejä!

Reply
JohannaKrg 3 lokakuun, 2014 - 12:09 am

Sama HD:n raitakori löytyy täältäkin lastenhuoneesta. Tykkään kovasti. 🙂

Reply
modernistikodikas 3 lokakuun, 2014 - 9:52 pm

Tässä toteutuu perusajatus ”yksinkertainen on kaunista”.

Reply
anonyymi 3 lokakuun, 2014 - 8:16 am

Meillä on ekaluokkalaisen pojan huoneessa sama raitakori. Valko-mustassa huoneessa tehosteena kirkkaita värejä. Eikä mitään hahmoteemaa tms, eli toivon että pienehköillä muutoksilla päästään vuosikausia eteenpäin tällä sisustuksella.

Reply
modernistikodikas 3 lokakuun, 2014 - 9:51 pm

Hyvin ajateltu! Lapsilla vaiheet muuttuvat nopeasti ja helpompi on pienillä muutoksilla seurata mielivärejä ja villityksiä.

Reply
Paula / kivitalourakointi.fi 3 lokakuun, 2014 - 8:46 am

Mikään ei lapsesta ole parempaa kuin että saa huoneeseensa omaa taidetta seinälle -lapsikin huomaa että hänen kättenjälkeä arvostetaan! Upeat myös nuo tytön omat taideteokset!

Reply
modernistikodikas 3 lokakuun, 2014 - 9:49 pm

Meillä on ovessa vaihtuva taidenäyttely ja sitten on vielä nuo teippikiinnityksella olevat taulut. Ne ovat vaan niin jämähtäneet seinään, että kuvien vaihtaminen ei olekaan kovin helppoa 😀

Reply
Marianne 3 lokakuun, 2014 - 10:47 am

Meillekin kotiutui noin kuukausi sitten lähes identtinen pyykkikori lasten pehmoleluille. Löytyi classohlsonilta ja hintaa oli huimat 9€ 🙂

Reply
modernistikodikas 3 lokakuun, 2014 - 9:48 pm

Se onkin hyvä budjettivaihtoehto ja mielestäni näytti varsin laadukkaalta 🙂

Reply
Tiina 3 lokakuun, 2014 - 12:16 pm

Hei!

Hyvältä näyttää lelut raitakorissa. 🙂 Pysyyköhän korin kangas ryhdikkäänä vai alkaako lerputtamaan lelujen painosta?

Divaaniblogeihin siirtymisen myötä oikeasta laidasta on kadonneet toisten blogien osoitteet
vai onko ne siirtyneet johonkin muuhun paikkaan? Nimiluettelostasi oli näppärä mennä lukemaan myös muita kivoja blogeja.

Reply
modernistikodikas 3 lokakuun, 2014 - 9:48 pm

Kori jaksaa ainakin kannatella pehmoleluja, mutta ei mitään kovin painavaa. Se suosikkiblogilista on tulossa, en ole vielä ehtinyt sitä koota. Itsekin olen vähän hämmennuyksissä, että mistäs kautta niitä suosikkiblogeja nyt tulisikaan luettua 😉

Reply
Saila 3 lokakuun, 2014 - 1:48 pm

Kivalta näyttää! Raidat iskevät minulla aina ja tuo toinenkin on kiva kuosi. Korithan kelpaavat itsellekin vaikka villasukkien, torkkuhuopien tai koristetyynyjen säilytykseen. Voi tarvittaessa kaivella kivan näköisestä korista.

Muuten, kun koitan mennä lukemaan vanhaan osoitteeseen vanhoja postauksiasi niin antaa vain hetken olla niillä sivuilla ja sen jälkeen heittääkin tänne uuteen osoitteeseen enkä pysty lukemaan vanhoja postauksia!!!? Onkohan muilla sama homma vai onko minulla taas joku ”poikkeustilanne”…

Reply
modernistikodikas 3 lokakuun, 2014 - 9:47 pm

Niinpä, korit ovat tosi monikäyttöisiä!
vanhasta osoitteesta on kääntö tänne uuteen ja tosiaan, vanhoja postauksia ei pääse enää Bloggerin puolelle lukemaan. Kaikki on kyllä siirretty tänne Divaaniin, mutta minun pitää vielä vähän kehittää tuota hakutoimintoa ja postaushistoriaa, että ne löytyvät helpommin. Nyt niitä voi siis selata joko ajassa taaksepäin tai etsimällä tietyn asiansanan postauksia, esim. ”terassi” tai ”Keittiö”.

Reply
Elina.P 3 lokakuun, 2014 - 2:44 pm

Kiva lelukori teillä. Meillä on lelukorina mieheni tekemä kehto, jossa molemmat lapset nukkui hetken vauvoina. Tuollainen kangaskori olisi kyllä hyvä ja kaunis säilytyspaikka Duploille, jotka meillä on nyt ihan sellaisissa muovikoreissa ”kaunistamassa” olohuonetta.

Reply
modernistikodikas 3 lokakuun, 2014 - 9:45 pm

Kehto korina kuulostaa suloiselta 🙂 Mitenhän ne Dublot pysyisivät kangaskorissa? Mietin vain, että ovat sen verran painavampia, että jaksaako kangas pysyä ryhdikkäänä pystyssä? Niiden Dublojen keräily kun ei ole ainakaan minun lempipuuhaani 😉

Reply

Jätä kommentti