Puhtaalta pöydältä

by Kerttu

IMG_7808

Tänään sanoimme heipat mustille nahkaisille keittiön tuoleillemme. Ensimmäisen kerran pohdin ääneen niistä luopumisesta helmikuussa ja nyt lokakuussa tuolit matkasivat uusille omistajille. Ainakaan hätäilystä minua ei voi tämän muutoksen osalta syyttää. Tuoleissa ei sinänsä ollut mitään vikaa, mutta koin kahdeksan yömustan tuolin dominoivan tilaa liiaksi.

IMG_7822

Tuolit lähtivät ja väliaikaisesti keittiössä palvelee sekalainen tuoliseurakunta. Vaikka yleensä pidän symmetriasta ja linjakkuudesta, jokin tässä tuoliyhdistelmässä viehättää.

IMG_7840

Siinä missä vanhoja tuoleja oli kahdeksan, olen ajatellut että jatkossa neljä istuinta saa riittää. Neliöpöydän sivun leveys on 140 cm, joten kaksi kevytrakenteista tuolia mahtuu kyllä vierekkäin, mutta pienelle perheellemme siinä on aika monta paikkaa liikaa. Silloin kun on vieraita, on helppoa tuoda varaistuimia pöydän ääreen.

IMG_7819

Pöydän päässä oleva HAYn About a Chair on vahvin suosikkini keittiöntuolivalinnaksi. Tuoli on tarpeeksi massiivinen yhdelle pöydänsivulle, mutta valkoisena ja puujalkaisena myös tarpeeksi kevyt pitämään kokonaisuuden balanssissa.

IMG_7826

Syksyn tullen pehmeät sävyt miellyttävät silmääni. Vaikka pitkään suunnittelin terassillemme luonnonvärisen juuttimaton hankintaa, en sitä kuitenkaan ostanut. Nämä Annon luonnonväriset pöytätabletit tuovat maanläheisyyttä ja rentoutta kattaukseen. Pidän valkoisten kangaslautasliinojen, hillitysti kimaltavan kastehelmilautasen sekä luonnollisen pöytätabletin yhdistelmästä.

IMG_7810

Ihailen perheitä, joissa nakkikastikkeetkin saapuvat kauniisti katettuun pöytään. Kyllä meilläkin käytetetään nättejä astioita, mutta yleensä arjen kiljuvan nälän äärellä ei esillepanossa liikaa hienostella. Nyt ajattelin, että syksyn tullen voisi ainakin muutaman kerran viikossa panostaa kattaukseen ja kynttilöihin ja vaikkapa itseleivottuun leipään.

IMG_7843

Raportoin teillekin, kuinka kätevän emännän keittössä haaste otetaan vastaan! Rehellisyyden nimissä on tunnustettava, että meillä mies tekee suurimman osan arkiruuista. Jos vaikka itse edes kantaisin korteni kekoon ja loihtisin ripauksen arjen luksusta kattauksilla. Rakas herrahenkilö kun ei näe eroa, kattaako pöytään talouspaperinpalat vai kangasservetit 😉

IMG_7837

Samalla toivottelen vielä kerran teidät lämpimästi tervetulleeksi upouuteen blogiini täällä Divaanissa! Pientä säätöä tehdään vielä ja 20 000 kommentista muutama on vielä matkalla. Sainkin pyyntöjä lisätä suosikkiblogiluettelon sivupalkkiin ja sellainen on tulossa. Kaikkia muitakin ideoita, ehdotuksia ja toiveita otan mielihyvin vastaan. Ja olisin ikionnellinen, jos huikkaisitte moikat minulle kommenttilaatikon puolella 🙂 Täällä Divaanissa pitää ensimmäisellä kommentointikerralla kirjoittaa omat tiedot, mutta ainakin minulla kone sitten jatkossa muistaa ne ja viestin jättäminen on yhtä helppoa kuin Bloggerissakin.  Ja bloggaajakollegoille vieno, kaino pyyntö päivittää linkkilistaanne tämä uusi osoite. Opittavaa riittää, mutta tuntuu jo tosi kotoisalta. Toivottavasti teidänkin mielestänne!

Tuleeko mieleen villejä ehdotuksia keittiön tuoleiksi? Vai liputatko HAYn About a Chairin puolesta?

Saatat pitää myös

77 Kommentit

Elli 1 lokakuun, 2014 - 7:25 pm

Mukavaa seurata ”uusiutumistasi”. Erityisen ihanaa syksyä! 🙂

Reply
modernistikodikas 1 lokakuun, 2014 - 9:37 pm

Suurkiitos Elli! Ihanaa syksyä sinullekin!

Reply
Katja 1 lokakuun, 2014 - 7:35 pm

Itse haavailen domuksen tuoleista ruokapöydän tuoleiksi. Voisi sopia hyvin teillekkin. 🙂

Reply
modernistikodikas 1 lokakuun, 2014 - 9:36 pm

Domukset ovat kyllä upeita! Mutta riittäisiköhän niissä 4 kpl?

Reply
Katja 1 lokakuun, 2014 - 11:23 pm

Kyllähän ne ovat jykevähköjä tuoleja. Kokeile jos saisit jostain testaukseen?

Reply
Anneli 2 lokakuun, 2014 - 11:32 am

Hinta ainakin on huomattavasti kalliimpi..uutena

Reply
modernistikodikas 2 lokakuun, 2014 - 9:34 pm

Pientä opettelua näiden kommenttien kanssa.. Muokkasin edellistä vastaustani, kun en hoksannut minkä kommmentin jatkoksi tämä oli. Mutta joo, tosi paljon kalliimpia ovat kyllä, yli tuplahintaisia verrattuna ACC:n.

Reply
Piia 1 lokakuun, 2014 - 7:35 pm

Oikein kaunista, hyvä uudistus! Seuraan sua tänne Divaaniinkin 🙂

Reply
modernistikodikas 1 lokakuun, 2014 - 9:36 pm

Kiitokset Piia, ihana kuulla!

Reply
Susci 1 lokakuun, 2014 - 7:48 pm

AAC:t on minunkin suosikkini. Pitää alkaa säästämään 😉 .

Reply
modernistikodikas 1 lokakuun, 2014 - 9:34 pm

Samat aatokset täälläkin! Onneksi vanhojen myynnistä sai jo hyvän pesämunan 🙂

Reply
Merja 1 lokakuun, 2014 - 8:01 pm

Täällä ollaan! Upeat valkoiset tuolit, vielä yksi siihen, niin joukko on koossa 🙂

Reply
modernistikodikas 1 lokakuun, 2014 - 9:33 pm

Totta! Wieniläistuoli voisi siirtyä tuohuoneeseen ja valkoinen tilalle… Hyvä idea!

Reply
Lisa 1 lokakuun, 2014 - 8:23 pm

Erilaiset tuolit pöydän ympärillä tuovat mielenkiintoa sisustukseen. Tykkään kovasti!

Reply
modernistikodikas 1 lokakuun, 2014 - 9:32 pm

Kiitos Lisa! Minustakin erilaiset tuolit ovat hauskannäköisiä yhdessä. Eihän se sisustaminen onneksi ole mikään vakava laji 🙂

Reply
Heidi 1 lokakuun, 2014 - 8:40 pm

Valkoiset tuolit näyttävät upeille pöydän ympärillä. Itse olen haaveillut vuoden ruokapöydän tuolien vaihtamisesta, mutta haave saa toisaiseksi odottaa muutaman muun haaveen ollessa etusijalla. Pikku hiljaa sitten. Ja ilolla seuraan sinua Divaanin puolelle. Blogisi on aivan ihana ja kuuluu kyllä ihan yksistä suosikeistani. =)

Reply
modernistikodikas 1 lokakuun, 2014 - 9:32 pm

Pikkuhiljaa on hyvä periaate, siinä ehtii rauhassa miettiä, mitä oikeasti haluaa. Kiitokset Heidi kauniista sanoista, olen niin iloinen, että löysit tänne!

Reply
virpi 1 lokakuun, 2014 - 9:10 pm

Paikalla!! 🙂 ♡

Reply
modernistikodikas 1 lokakuun, 2014 - 9:30 pm

Jes, hienoa Virpi! Tervetuloa!

Reply
Janet 1 lokakuun, 2014 - 9:26 pm

Mukana ollaan! Harvemmin kommentoin, mutta sitäkin aktiivisemmin seuraan 🙂 Ihanaa syksyä!

Reply
modernistikodikas 1 lokakuun, 2014 - 9:39 pm

Kiva kun jätit tällä kertaa merkin itsestäsi! Ihanaa syksyä ja toivottavasti viihdyt blogini parissa 🙂

Reply
kooka 1 lokakuun, 2014 - 9:46 pm

Ihan kerrankin ajattelin viskata sua kommentilla, että tosi kiva muutos tuli ruokapöydän ympärille, kodikkaaksi voisin tuota kombinaatiota kutsua. Ja Hayn tuolit sopivat varmasti tosi hyvin. Puu tuo lämpöä mustavalkoiseen ja linjakkaaseen sisustukseen. Go girl!

Reply
modernistikodikas 2 lokakuun, 2014 - 9:44 pm

Kiitos paljon, kodikkuus on hyvä tavoite!

Reply
Mimosan kotona 1 lokakuun, 2014 - 9:55 pm

Tuo sekalainen seurakunta tuoleja miellyttää omaa silmääni, mutta aivan varmasti neljä AAC-tuolia sopisi ruokapöydän ympärille vallan mainiosti. Itse olen ihastunut myös Muuton Visu-tuoleihin. Niitä saa sekä puu- että metallijaloilla sekä eri väreissä, joten niistä saisi aika kivan kokonaisuuden aikaiseksi. Omaan kotiini valitsisin ainakin vaaleanpunaisen, valkoisen ja harmaan tuolin, kuten oheisessa kuvassa. Mutta valinnanvaikeus taitaisi kuitenkin tulla, jos todella pitäisi valita eri vaihtoehdoista itselle mieluisin kombo.

http://www.finnishdesignshop.fi/huonekalut-tuolit-muuto-visu-visu-tuoli-metallijalusta-vaaleanpunainen-p-8287.html

Reply
modernistikodikas 2 lokakuun, 2014 - 9:46 pm

Visut ovat kyllä myös tosi kauniita! Ihanat värikombinaatiot, mutta ah tätä valinnanvaikeutta 😀

Reply
Iisa 1 lokakuun, 2014 - 10:04 pm

Täällä ollaan! Toivottavasti juttu luistaa ja tarinoita syntyy entiseen malliin 🙂

Reply
modernistikodikas 2 lokakuun, 2014 - 9:47 pm

Kiitos Iisa! Toivotaan! En ainakaan näe syytä, miksei 🙂

Reply
Kolibri 1 lokakuun, 2014 - 10:50 pm

Hienolta näyttää keittiön tuolit! Itse haikailen DSW-tuoleja uuteen, valmistuvaan kotiimme. Myötätuulta uuteen blogipaikkaan ja mukavaa syksyä! 🙂

Reply
modernistikodikas 2 lokakuun, 2014 - 9:48 pm

Kiitos Kolibri! DSW:t ovat ihanat, mutta aika matalat. Kannattaa siis testata pöydän ääressä, onko korkeus teidän perheessänne hyvä 🙂

Reply
Tuija 2 lokakuun, 2014 - 12:01 am

Mukana ollaan. Onnea vielä uuteen blogikotiin!

Reply
modernistikodikas 2 lokakuun, 2014 - 9:48 pm

Suurkiitos Tuija!

Reply
Heidi/Checklist 2 lokakuun, 2014 - 12:11 am

Tulipa kivan näköinen tuosta pöydästä valkoisilla tuoleilla! Itse olen suunnitellut vaihtavani kuusi flower tuolia eriparituoleihin; kolme eri tuolia pareittain. Ajattelin, että tuolla tavoin säilyisi joku tasapaino, kun kaikki ei ole keskenään erilaisia. Yksi pari jo löytyy, ne ovat isovanhempieni kodista, tarvitsee vain pienen kunnostuksen ja tuunauksen! 🙂

Onnea vielä uuteen blogikotiin! 🙂

Reply
modernistikodikas 2 lokakuun, 2014 - 9:53 pm

Kuulostaa hyvältä suunnitelmalta! Ja suurkiitos Heidi!

Reply
Sirkku 2 lokakuun, 2014 - 1:31 am

Mukana seurataan! Aika kivan näköistä keittiössä nyt. Iso vaikutus värinvaihdolla. Myös kattaus näyttää erilaiselta valkoisilla tuoleilla.

Reply
modernistikodikas 2 lokakuun, 2014 - 9:42 pm

Kiitos Sirkku! Mahtavaa, että seuraat juttujani uudessakin osoitteessa 🙂

Reply
retromoderni 2 lokakuun, 2014 - 7:32 am

On tämä sekalainen seurakunta vain niin paljon parempi kuin ne mustat nahkaiset, ehkä vähän jopa kasarityylisetkin tuolit 😉 Mustat tuolit olivat myös todella hallitsevat.

Reply
modernistikodikas 2 lokakuun, 2014 - 9:49 pm

Yllättävän kiva, sanoisin! Onneksi tällä kombinaatilla voidaan mennä hetkinen eteenpäin ja tehdä ostoksia sitten, kun sopiva tarjus sattuu kohdalle.

Reply
Heli 2 lokakuun, 2014 - 7:48 am

Sekalaista seurakuntaa luulin alkuun pysyväksi ratkaisuksi, eikä mielestäni olisi ollut olleenkaan paha! 🙂 Mutta jos muuhun päädyt, niin kyllähän tuo Hayn tuoli on kaunis ja sopisi hyvin teille keittiöön! 🙂 Ja todellakin seuraan sua perässä, minne ikinä menetkin… 😉

Reply
modernistikodikas 2 lokakuun, 2014 - 9:41 pm

Katsotaan, missä vaiheessa uusia tuoleja tulee, onneksi ei ole kiire asian kanssa. Ja kiitos että seuraat, ilman sinun kommentteja olisin ihan ihmeissäni! <3

Reply
Sari 2 lokakuun, 2014 - 8:27 am

Täällä ollaan!

Tuo sekalainen tuoliseurakunta näyttää kivalta :).

Hay-tuolin puu-muovi-yhdistelmä on raikas, mutta itseäni hiukan arveluttaa tuo muoviosan massiivisuus. Muovikuppi on jotenkin hurjan hallitseva.

Itse luultavasti kyllästyisin muoviin jossain vaiheessa ja sitten kuitenkin vaihtaisin aidompiin materiaaleihin. Ehdottaisin maltillista etenemistä tuolihankinnoissa ja kenties kotimaisten vaihtoehtojen pohtimista.

Sari N.

Reply
modernistikodikas 2 lokakuun, 2014 - 9:54 pm

Kiva kuulla, Sari! No sehän se, kun ei voi koskaan lopullisesti tietää, mikä sitten kyllästyttää jonkin ajan päästä. Tuolin pitää olla aika massiivinen, jotta niitä riittää vain yksi / sivu. Mutta maltilla tässä edetäänkin, ei ole kiirettä ostaa mitään. Tämä sekalainen joukkio on vaihteeksi aika hauska!

Reply
Jaana - At home 2 lokakuun, 2014 - 9:04 am

Onnea uuteen osoitteeseen

Reply
modernistikodikas 2 lokakuun, 2014 - 9:55 pm

Lämmin kiitos Jaana!

Reply
anni 2 lokakuun, 2014 - 9:45 am

Onnea uuteen blogikotiin:)! Hienosti sopii nämä sekalaiset tuolit, en heti vaihtaisi kaikkia:)! Visu-tuolia ehdotan minäkin yhdeksi tuolivaihtoehdoksi! Tai mitä pidät HAY:n Hee tuoleista?

Joku kotimainen tuoli olisi myös hyvä. Pidän blogissassi siitä, että suosit suomalaista designia. Toivottavasti myös jatkossa nähdään enimmäkseen suomalaisten tuotteiden nostoja täällä blogissa:)!

Reply
Jaana - At home 2 lokakuun, 2014 - 10:16 am

Kirjoitin tuonne aiemmin onnittelut uudesta osoitteesta mutta sitä seurasi pitkä jatkokin, minne lie hävinnyt 🙂

Edelleen Hayn tuolit ovat ihanat. Neljä tosiaan riittää ihan hyvin. Meillä on nyt uusina tuoleina Kartellin Masters tuolit ja koska nekin ovat leveämpiä kuin useimmat tuolit, on niitä meillä vain neljä. Ja riittää ihan hyvin, ainakin vielä kun pienin kolmesta lapsesta ei istu vielä edes syöttötuolissa 🙂

Ja aivan ihanat nuo tabletit! Pitänee laittaa myös omalle ostoslistalle 🙂 Mukavaa viikon jatkoa!

Reply
modernistikodikas 2 lokakuun, 2014 - 9:40 pm

No voi ei, toivottavasti en ole itse sössinyt kommenttien kanssa. Vielä vaatii vähän opettelua tämä uusi blogialusta. Tabletteja voin suositella lämpimästi, nätit, kätevät ja edulliset. Mitä muuta voi enää toivoa? 😉

Reply
Suvi/ Kodinkulmia 2 lokakuun, 2014 - 10:46 am

Onnea uuteen blogikotiin! Mä tykkään tästä eriparista 😉 Ei näytä sekavaiselta seurakunnalta ollenkaan 🙂

Reply
modernistikodikas 2 lokakuun, 2014 - 9:37 pm

Lämmin kiitos Suvi <3

Reply
Saila 2 lokakuun, 2014 - 11:18 am

Ehdottomasti liputan Hayn puolesta! Kauniimpaa tuolia saa hakea kuin About a Chair on. Totta kai kotinsa saa sisustaa muillakin kuin vain suomalaisella muotoilulla, kotihan se silti on vaikka blogia pitääkin.

Ja muuten uskon kyllä, että vaikka miehet eivät yleensä huomaa mitään niin kun on vaihteeksi kauniisti katettu pöytä niin ne miestenkin hivenen kohmeiset aivot jonkun reaktion saavat… Tai sitten tämä luulo on vain naisen ajattelua =D Olen muutamaan kertaan sanonut miehelleni, että kiva kun se ruoka maistuu jota olen tehnyt (en ole kovin kummoinen kokki), mutta kulta olisi niin kiva joskus katsella kasvojasi eikä vain sitä päälakeasi kun syöt sen oloisena, että ruoka loppuu kohta kesken tai joku veisi lautasen. Nimittäin mieheni tapa syödä on välillä kumara asento ja sitä ruokaa sitten lapataan vauhdilla suuhun siinä asennossa ja se on ”hivenen” ärsyttävää!

Kattaus näytti kauniilta, ihanat Nappulat ja lempparini Kastehelmet ja tuo tabletin väri on kaunis! Tuli mieleeni koskakohan Kastehelmen tuikkua saisi ihan mustana. T.harmaa löytyy itseltäni, mutta musta olisi upea, sitä ei taida olla vielä markkinoilla. Nuo kirkkaat Kastehelmen lautaset ovat hankintalistalla myös.

Reply
modernistikodikas 2 lokakuun, 2014 - 9:37 pm

Totta, kaunis tuoli; sen muotoilu viehättää silmää. Tykkään kotimaisesta, mutta myös yleisesti ottaen skandinaavisesta sisustuksesta. Kyllä tanskalaiset osaavat nämä suunnitteluhommat aika mainiosti! Ja samaa mieltä, uskon että myös miehet nauttivat kauniista sisustuksesta ja kattauksista, vaikka eivät itse niihin välttämättä osaisi / haluaisi panostaakaan. Heh, nauratti vähän tuo kuvaus miehestäsi ruokapöydässä 😀

Reply
S- Beauty of Life 2 lokakuun, 2014 - 11:51 am

Täytyy myöntää, että tuolit sopivat hyvin yhteen..vaikka jossain vaiheessa epäröinkin ;)).

Hyvältä näyttää uudessa ”kodissa”.

Reply
modernistikodikas 2 lokakuun, 2014 - 9:32 pm

Kiitos S! Muistan sun epäilykset 😀

Reply
Lyde 2 lokakuun, 2014 - 12:04 pm

Hayn tuolit ovat kyllä kauniit, itsekin olen niitä miettinyt tuleviksi keittiötuoleiksi jos päädytään vaihtamaan. Ja onnea vielä blogin muutosta, löysin lukijaksesi vasta ihan äskettäin 🙂

Reply
modernistikodikas 2 lokakuun, 2014 - 9:32 pm

Kiitos Lyde ja lämpimästi tervetuloa! Hayn tuoleissa on hyvä istuinmukavuus, se on aika iso tekijä. Plus hintakin on maltillinen verrattuna moniin designtuoleihin.

Reply
Paula 2 lokakuun, 2014 - 12:26 pm

Hei! Tämä onkin ensimmäinen kommenttini blogiisi, koska olen jämähtänyt lukijaksi vasta viime kuukausien aikana. Aikaisemmin olen ajautunut blogiisi muiden blogien kautta, mutta en ole jostain syystä jäänyt lukijaksi. Jossain vaiheessa huomasin kuitenkin palaavani tekstiesi ääreen yhä useammin (olikohan käänteentekevänä tekstinä ei-niin-siisti kodinhoitohuone). Pidän kauniista kuvistasi ja maanläheisestä otteestasi ja olen tainnut tulla lukijaksi jäädäkseni. 🙂

Kiitos siis idearikkaasta blogistasi!

Reply
modernistikodikas 2 lokakuun, 2014 - 9:30 pm

Kiva kuulla Paula ja lämpimästi tervetuloa! Heh, se kodinhoitohuonepostaus jäi minunkin mieleeni. Se oli sitä arkirealismia parhaimmillaan (vai pahimmillaan) 😀

Reply
KL 2 lokakuun, 2014 - 12:37 pm

Kivan näköinen tuoliseurakunta!

Reply
modernistikodikas 2 lokakuun, 2014 - 9:29 pm

Kiitos KL! Yllättävän hyvin sopii näin erilaiset tuolit yhteen!

Reply
AnnaH 2 lokakuun, 2014 - 1:34 pm

Moikat=) Mukana ollaan edelleen! Meilläkin on keittiön tuolihankinta jossain vaiheessa ajankohtainen, tosi vaikealta tuntuu tehdä niin suurta ja tällä kertaa toivottavasti pitkäikäistä hankintaa. Kivoja tuoleja on niin paljon! Itsekin mietin alkuun tuota Hayta, meillä onkin ollut pidempään yksi AAC, mutta en kuitenkaan halua sitä ruokapöydän tuoliksi ison koon ja muodon takia: lasten on vaan vaikea päästä tuolista pois. Teillä on kyllä hyvin tilaa tuossa pukkailla tuoleja taaksekin päin=). Jos nyt pitäsi sanoa, ehkä Muuton Visut voisivat olla meille vahva valinta, ovat keveät eivätkä niin nähdyt kuitenkaan. Mutta eiköhän tässä mieli ehdi vielä muuttua..

Reply
modernistikodikas 2 lokakuun, 2014 - 9:28 pm

Kiva kuulla, että olet matkassa edelleen AnnaH! Tuolien ostaminen ei todellakaan ole helppoa! Hintahaitari on melkoinen ja tärkeä juttu on istuinmukavuus, korkeus ja oikeat mittasuhteet. ACC kyllä täyttää kriteerit 🙂 Meillä tosiaan on hyvin tilaa pöydän ympärillä, ainoastaan mietin tuolia viisivuotiaan käytössä. Onko liian raskas liikuteltavaksi?

Reply
Paula / kivitalourakointi.fi 2 lokakuun, 2014 - 2:43 pm

Kaunis muutos keittiöön! Raikastaa tilaa kertaheitolla.

Reply
modernistikodikas 2 lokakuun, 2014 - 9:27 pm

Kiitos! Mitenhän se vanhoista tuoleista luopuminen kestikin niin kauan? Tämä on ehdottomasti parempi näin 🙂

Reply
Mirva 2 lokakuun, 2014 - 2:58 pm

Hei

Kaunille näyttää edelleen!

Pystyykö täältä hakemaan uutissyötteellä uusimpia juttuja? Eli, kun nyt olen näppärästi seurannut niin, että feedillä tulee aina tieto uusista postauksista, niin onnistuuko se täällä? En onnistunut löytämään sivulta feed-osoitetta.

Reply
modernistikodikas 2 lokakuun, 2014 - 9:26 pm

Hei Mirva ja kiitos! Minäpä tarkistan tuon feedin, uskoisin että onnistuu. Palaan asiaan!

Reply
Sara 2 lokakuun, 2014 - 3:54 pm

Heippa Kerttu! Toivottavasti kaikki uskolliset lukijat löytävät tänne ja löydät uusiakin roppakaupalla. 🙂 Onnea blogimuuttoon!

Reply
modernistikodikas 2 lokakuun, 2014 - 9:25 pm

Suurkiitos Sara! Toivotaan, että lukijat löytävät blogiini osoitteen muutoksesta huolimatta!

Reply
Piia 2 lokakuun, 2014 - 7:51 pm

Kerttu, blogiasi on ihana lukea. Etenkin näin kun asuu ulkomailla, suomalaisia designuutisia on mukava seurata blogisi kautta ja tehdä samalla omaa toivelistaa. Ihanaa syksyn jatkoa ja onnea vielä vauvauutisesta!

Reply
modernistikodikas 2 lokakuun, 2014 - 9:24 pm

Kiitos Piia, ihana kuulla! Mukavaa syksyä sinullekin 🙂

Reply
Johanna K. 2 lokakuun, 2014 - 9:25 pm

Kauniita tuoleja kaikki ja hauskasti sopivat saman pöydän ääreen. Onnea bloggailuun uudessa paikassa! Jatkossa näin jyväskyläläisenä minua kiinnostaisivat edelleen erityisesti paikalliset sisustus- ym. vinkit ja jutut.

Reply
modernistikodikas 4 lokakuun, 2014 - 2:59 pm

Kiitos Johanna! Jyväskylä tulee kyllä näkymään postauksissani, kiva että aihe kiinnostaa.

Reply
paula 2 lokakuun, 2014 - 9:26 pm

Hei! olen ollut ehkä puoli vuotta lukijana, enkä ole tainnut yhtään kommenttia vielä laittaa. Laiska olen kommentoimaan muutenkin. (enkä ehdikään neljän pienen lapsen äitinä!:) Onnea muuten odotukseen, ihana asia!=)

Kauniin näköinen ruokaryhmä. Tosiaankin ne entiset mustat söivät liikaa valoisuutta ja nyt näyttää paremmalta. Vaikka eivät nekään rumia olleet, mutta 8kpl mustaa tuolia on aika hallitseva. Voih, niin vaikea olisi valita mitkä tuolit haluaisi. Itse haluaisin ehdottomasti domus tai aslak-tuolit jos olisi rahaa ja saisi vain kävellä kauppaan. Hay-tuolit ovat myös nätit, mutta muovi on aina muovi, ja tuolin kuppi-malli jotenkin mietityttää, että onko sittenkään niin ajaton. Jalat niissä ovat kyllä kauniit. Eamesin tuolit alkaa olla niin nähty ja sama muovi niissäkin mietityttää. Vaikea se on valita, mutta toki teet päätöksen oman mieltymyksesi ja sydämesi mukaan 🙂

Reply
modernistikodikas 4 lokakuun, 2014 - 2:58 pm

Heippa ja tosi kiva, että jätit nyt kommentin! Uskon kyllä, että neljän pienen kanssa riittää touhua, kun sitä on jo yhdenkin kanssa <3

Tuolivalinta ei tosiaan ole helppo. En haluaisi laittaa tuoleihin hirveästä rahaa ja monet designihanuudet maksavat alkaen 500 e / kpl. Nyt kun on tässä talven aikana aika paljon monenlaista hankintaa edessä 😉 Toinen asia on istuinkorkeus, osa tuoleista jää liian mataliksi suhteessa ruokapöytäämme, eikä silloin ole mukavaa istuskella. Onneksi tässä on aikaa miettiä, eikä tarvitse olla heti ensimmäistä ideaa toteuttamassa 🙂

Reply
iipu 3 lokakuun, 2014 - 9:12 am

Moi, saanko udella tuosta lattiasta. Mitä materiaalia/merkki/väri/ostopaikka? 🙂

Reply
modernistikodikas 3 lokakuun, 2014 - 9:55 pm

Heippa! Laminaattilattia on Egger EM3243 White Wood K-Raudasta. Lankkukuosi. Erikoisleveä lauta, 326 mm. Just Clic -pontti, käyttöluokka 32, paksuus 8 mm. 2,53 m2/pkt.

Reply
Laura 3 lokakuun, 2014 - 5:15 pm

Minä en lämpene sekalaiselle seurakunnalle, vaikka kyllä se paremmalta näyttää kuin vanhat tuolit. Itse lähtisin kokeilemaan tuohon tilaan ehkä Artekin 66 tuoleja mustalla linoleumilla. Sopisivat valaisimen kanssa hyvin yhteen. Eikä olisi niin nähty juttu, kuin nuo muut tuolit… Kotimaisuudesta myös ehdottomasti plussaa.

Reply
modernistikodikas 3 lokakuun, 2014 - 9:43 pm

Artekin 66:t ovat kyllä todella kauniit klassikot, sellaiset on lapsuudenkodissani. Mutta ongelma tulee siinä, että ne ovat suhteessa pöytäämme liian matalat.

Reply
Vilja @ muotoseikka 9 lokakuun, 2014 - 10:15 pm

Valkoiset klassikkotuoli ovat todella kaunis yhdistelmä! Mitä jos jäisivät? 😉

Reply

Jätä kommentti