Kannattiko hankkia pyöreä ruokapöytä?

by Kerttu

Pohdin pitkään, miltä pyöreä pöytä tuntuu keittiössä? Miltä se näyttää ja kuinka se toimii? Kuinka paljon pyöreä pöytä vaatii tilaa ympärilleen? Näin muutaman kuukauden käyttökokemusten jälkeen on hyvä hetki avata ajatuksia myös täällä blogissa.

Ruokapöytä on niin paljon enemmän kuin huonekalu,  jonka ympärillä ruokaillaan. Sen on usein koko kodin sydän, paikka jonka ääressä parannetaan maailmaa, ollaan yhdessä, tehdään töitä ja nautitaan elämästä.

Minne sopii pyöreä pöytä? 

Kaikki alkaa ruokailijoiden määrästä. Meidän perhekoko on neljä ja toki on tarpeen saada saman pöydän ääreen myös ystäviä tai sukulaisia, joten päädyimme kahdeksan hengen pöytään.

Perusohje on, että jokaiselle istujalle pitäisi varata vähintään 60 senttimetriä pöytätilaa. Meillä on Yhdessä-pöytä, jonka halkaisija on 150 cm ja siihen mahtuu hyvin kahdeksan.  Pyöreä pöytä vaatii tilaa ympärilleen, tässä suositus on noin 70 cm tyhjää tilaa. Meillä tämän verran tulee juuri ahtaimmassa kohdassa eli ruokapäydän ja saarekkeen välissä.

Pyöreän pöydän plussat

– Pyöreän pöydän etu on se, että sen äärellä ollaan mukavan lähellä muita istujia. Jos pöydän jalka on keskellä, voi tuolit asetella juuri mielensä mukaan, eikä kenenkään tarvitse istua kiinni pöydänjalassa.

– Pyöreä pöytä näyttää usein kauniilta ja tasoittaa kodin kulmikkaita muotoja.

– Yhdessä-pöydän etu on pyörivä tarjotinosa, joka mahdollistaa sen, että kenenkään ei tarvitse kurotella. Kattaustilaa jää 32 senttiä, joka riittää hyvin.


Pyöreän pöydän miinukset

– Vaatii tilaa ympärilleen.

– Pöytäliinoja voi olla vaikeaa löytää tai liina ei laskeudu kauniisti, varsinkin pyörivän tarjottimen kanssa haastava.

Pyöreä pöytä toimii ainakin meidän perheessämme mainiosti. Tila tuntuu tasapainoiselta ja yhdessä on mukavaa viettää aikaa keittiössä. Valkoinen ruokailuryhmä sai lisää lämpöä ja ryhtiä Y-tuolista. Vielä kun saisi tuon reistailevan liesituulettimen vaihdettua johonkin vähäeleisempään, olisi keittiörintamalla kaikki hyvin.

 

Kotimaisen Yhdessä-pöydän tiedot ja tilausohjeet löytyvät osoitteesta formarin.fi. Pöytä on saatavilla 140 cm ja 150 cm halkaisijoilla.

Sain pöydästä blogialen, mutta tämä
ei ole sovittu kaupallinen kampanja. 

Seuraa blogiani: Bloglovin / Facebook / Instagram Twitter / Pinterest 

Saatat pitää myös

8 Kommentit

Chandelierhome 4 maaliskuun, 2018 - 9:56 pm

Oih, unelmieni pöytä is that you. ❤ mukava kun teit koosteen. Edelleen haavelistalla!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 6 maaliskuun, 2018 - 3:54 pm

Kiitos paljon! Ja haaveilla on taipumus toteutua <3

Reply
Meeri 5 maaliskuun, 2018 - 7:52 pm

Kaunis pöytä mutta eikö tuo pöydän keskus ole aika pieni alaltaan jos siihen kattaa tarjottavat esim kahdeksalle hengelle?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 6 maaliskuun, 2018 - 3:55 pm

Hyvin mahtuu, täytyy tehdä joskus koekattaus tänne blogiinkin 🙂

Reply
Aki 13 maaliskuun, 2018 - 1:48 pm

On ollut etsinnässä pyöreä pöytä ja tuo malli kiinnostaisi, mutta ilman koeistumista ei uskalla vielä laittaa tilaukseen 🙂

Miten hyvin pöytä mielestäsi kestää nojailua, jos vaikka lapsi päättääkin pompata pöydälle tai nojaa vähän enemmän tuolille kiivetessään niin antaakohan tuo ulompi osio miten paljon myöten?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 13 maaliskuun, 2018 - 1:55 pm

Hei Aki! Meillä oli ensin 140 cm halkaisijalla oleva pöytä ja se vaihdettiin tähän isompaan, 150 cm halkaisijaan. Tämä on tukeva, mutta en suosittele pöydälle pomppaamista. Nojailua kyllä kestää. Pienempi oli vielä tukevampi, kyllähän tämä heiluu jos heiluttaa. Käytössä siis oikein hyvä, mutta ei kannata kiipeillä. Kannattaa muuten laittaa ForMarille viestiä, onko jossain tällä hetkellä pöytää esillä, niin pääsisi katsomaan ennen ostopäätöstä 🙂

Reply
Susa 23 heinäkuun, 2018 - 12:27 pm

Hei, mahtaako pöytää saada ilman tuota pyörivää tarjoiluosaa? Tai oliko sinulla muita tuon kokoisia vaihtoehtoja kun pöytää valitsit? Olen jo lähes epätoivoinen, kun mistään ei löydy pyöreää pöytää kahdeksalle hengelle, ainoastaan 100-120 senttisiä enkä millään haluaisi pitkää suorakaiteen muotoista pöytää enää…

Reply
Sanna 30 joulukuun, 2018 - 7:43 am

Minulla aivan sama ongelma kuin Susalla, joten kaikki vinkit isoista pyöreistä pöydistä otetaan ilolla vastaan.

Reply

Jätä kommentti