Rentoa yhdessäoloa – leffasuosikit jakoon

by Kerttu
Viaplay

Kaupallinen yhteistyö: Viaplay ja Indieplace

Viaplay

“Pidetäänkö tänään leffailta?”

Tähän kysymykseen en ole vielä koskaan kymmenvuotisen äitiurani aikana saanut kieltävää vastausta. Koko perheen elokuva- tai sarjahetkessä on kyse niin paljon muustakin, kuin vain ohjelmasta.

Kaikki ovat kotona, kenelläkään ei ole kiire ja katselusta syntyy yhteinen kokemus. Viikonpäivästä riippuen napostellaan jotain, arkena terveellisemmin ja viikonloppuiltana herkutellen. Käperrytään sohvalle, joku kömpii kainaloon, saatan torkahtaa mikrohetkeksi ja sille sitten muu perhe vähän hyväntahtoisesti naureskelee.

Rakastan näitä hetkiä.

Koko perheen elokuva- tai sarjahetkessä on kyse niin paljon muustakin, kuin vain ohjelmasta.

Leffailtahan alkaa siitä oleellisesta kysymyksestä: “mitä tänään katsotaan”. Meillä raadissa on neljävuotias poika, joka rakastaa seikkailua ja autoja.  Kymmenenvuotias tyttö, joka innostuu eläimistä ja varhaisnuorille suunnatuista sisällöistä. Äiti, joka ei kaipaa elämäänsä liikaa jännitystä, mutta viihtyy tyylikkään draaman ja sydäntä lämmittävän komedian ja romantiikan parissa. Ja perheen isä, joka suosii toimintaa, seikkailua, dokumentteja ja fantasiaa. Että lähdetään tästä sitten luomaan yhteistä näkemystä.

Kaupallisessa yhteistyössä Viaplayn kanssa pääsimme sukeltamaan leffojen  maailmaan ja etsimään suosikkeja, joista koko perhe tykkää.

Suosikkileffat lasten kanssa

Sing
Täydellinen valinta musiikin ystäville! Koala järjestää eläimille laulukilpailun ja tämän leffan soundtrack on karkkia korville.

Frozen
Vaikka luulisi, että olisi jo aika laulaa “Taakse jää” (Let it go) tälle leffalle, niin ehei! Annan ja Elsan ykkösosan seikkailut ovat jo klassikko, joka kestää katselukertoja.

Hotel Transylvania 3
Vampyyriperheen seikkailu on alkuun hieman jännittävä, mutta hyväntuulinen ja hauska. Hirviöt ovat kilttejä, mutta ihmiset pelkäävät niitä.

Boss baby
Elämä muuttuu, kun pikkuveli tulee taloon. Hauska ja viihdyttävä komedia vauvasta, joka käyttäyy kuin aikuinen.

Näin koulutat lohikäärmeesi 3
Viaplayn uutuusleffa, jossa pääosassa on nuori viikinki ja hurja lohikäärme. Elokuva on yllätysten täyttämä tarina kasvamisesta, rohkeuden löytämisestä ja siitä, miten rakkaista asioista irti päästäminen on kaikkein vaikeinta.

Maija Poppasen paluu 
Tämä on minun suosikkini! Rakastin ykkösosaa, se on klassikko ja erottomaton osa lapsuuteni elokuvamuistoja. Tämä jatkaa tarinaa 25 vuotta myöhemmin.

Dumbo
Tämä menee samaan kategoriaan Maija Poppasen kanssa. Miten ihanaa on jakaa oma lapsuutensa ikoninen elokuvakokemus nyt omien lasten kanssa. Ja salaa pikkuisen pyyhkiä silmäkulmaa.

Mistä tunnistaa hyvä perheleffan? 

Kuten kuvailin, meidän perheessä on neljä tyyppiä, joilla kaikilla on erilaiset katselutottumukset. Onnistuneen perheleffaillan salaisuus on löytää elokuva (tai sarja), jossa on riittävästi tasoja lapsille ja aikuisille. Aikuisille ripotellut piilovitsit tuovat muuten tosi paljon iloa!  Kun käsikirjoitukset rakennetaan huolella, riittää tarinan vetovoima sekä lapsi- että aikuiskatsojille. Pixarin piirretyt, Disneyn klassikot sekä hittiuutuudet yleensä päätyvät testattavaksi meidän perheessä.

Miten tehdä kompromissi leffan valinnassa? 

Usein käy niin, että neuvottelut venyvät ja väsytystaktiikka puree (ne mikrotorkut). Lasten leffailloissa toki perheen pienimmät ovat usein päättävässä asemassa, mutta onhan se parasta, että koko perhe on aidosti kiinnostunut ohjelmasta.

1.)  Leffa kannattaa valita jo hyvissä ajoin. Edellisenä iltana tai vaikkapa jo viikolla tutkia rauhassa valikoimaa ja miettiä, minkä parissa halutaan viettää aikaa.
2. ) Suosi kiertävää järjestelmää, jossa jokainen vuorollaan saa päättää. Näin tasa-arvo säilyy ja myös ruudulle saattaa päätyä sellaisia suosikkeja, joita ei olisi itse tullut koskaan valinneeksi.
3.) Arpa saa päättää. Koriin kirjoitetaan vaikkapa viiden leffan nimet ja arvotaan lopullinen valinta. Viaplayssa saattaa iskeä valinnanvaikeus ja runsaundenpula!

Shhh! Lapset nukkuvat…

Viaplay tuo niin valtavan valikoiman leffoja ja sarjoja, että jokaiselle löytyy varmasti suosikkinsa. Kun lapset ovat saatu nukkumaan, saatan (joskus pädiltä tai kännykästäkin) katsoa vielä jakson omaa suosikkisarjaani tai -leffaani. Tammikuu tuo myös liudan uutuuksia valikoimiin.

Box21
Tätä odotan niin innolla! Ensinnäkin ihan mahtavaa, että Jussi-palkittu näyttelijä Mimosa Willamo on keskeisessä roolissa tässä ruotsalaisessa Viaplayn uudessa alkuperäissarjassa. Box 21 kuvaa ihmiskauppaa ja kertoo tarinan kahdesta itäeurooppalaisesta nuoresta naisesta, Lydiasta ja Alenasta, jotka houkutellaan Ruotsiin lupauksilla paremmasta elämästä, mutta jotka päätyvät ihmiskaupan uhreiksi. Ei ihan viimeiseksi illalla tätä meikäläiselle.

Bridget Jones
Tämä sen sijaan sopii mihin vuorokauden aikaan vain. Ikisinkku Bridget Jones Hillitön klassikkohahmo, johon uskon aika monen – myös parisuhteessa elävän – tavalla tai toisella pikkuisen samaistuvan. Itsensä etsimistä ja hyväksymistä ja noloja tilanteita, joista kuitenkin aina jotenkin selviää. Bridget Jones’s Diary on  saanut kaksi jatko-osaa: Bridget Jones: The Edge of Reason (2004) ja The Bridget Jones’s Baby (2016), nämä kaikki löytyvät Viaplaystä.

Haluaisitko sinä päästä testaamaan Viaplayn tarjonta? Osallistu arvontaan ja voita 2 kk ilmaista katseluaikaa!

Kerro teidän perheen suosikkileffa kommenttilaatikossa ja voit voittaa 2 kk ilmaista Viaplayn Sarjat & Leffat  -katseluaikaa. Arvontaan voit osallistua 26.1.2020 saakka. Tarkemmat arvonnan säännöt löytyvät täältä.


Toivottelen ihania ja rentoja hetkiä hyvien leffojen ja sarjojen parissa!

Saatat pitää myös

24 Kommentit

Heini tammikuu 19, 2020 - 2:02 pm

Tykkäsin kovasti uudesta Aladdinista! Ihanan uskollinen alkuperäiselle lauluja myöten.

Reply
Katja tammikuu 19, 2020 - 4:58 pm

Viimeksi katsottu Hobitti- ja Taru sormusten herrasta – elokuvat.

Reply
Antz tammikuu 19, 2020 - 9:13 pm

Harry Potterit ja monet piirretyt, kuten esim. Lemmikkien salattu elämä.

Reply
Saana tammikuu 19, 2020 - 6:04 pm

Aladdin on meidän suosikki!

Reply
Jenni tammikuu 19, 2020 - 3:55 pm

Uusi Aladdin, Toy Story ja Vaiana ☺️

Reply
Elina.P tammikuu 19, 2020 - 4:11 pm

Paddington on lasten yksi suosikki!

Reply
Hento tammikuu 19, 2020 - 5:17 pm

Meidän perheen lepparit leffailtaan on Pirates of the caribbean, Harry potterit ja taru sormusten herrasta leffat.

Reply
Sanna tammikuu 19, 2020 - 6:02 pm

Kaikki kotimaiset lastenleffat. Heinähattu ja Vilttitossu on yksi parhaimmista.

Reply
KatriNa tammikuu 19, 2020 - 10:18 pm

Heinähattu ja vilttitossu

Reply
Lorea tammikuu 19, 2020 - 11:02 pm

Heinähattu ja Vilttitossu 🙂

Reply
tiina tammikuu 20, 2020 - 5:05 am

Johnny Englishit uppoavat teineihin ja oma valintani olisi Mamma Mia!

Reply
Henna tammikuu 20, 2020 - 6:26 am

Koko perheen ikisuosikkeja ovat Yksin kotona 1 ja 2 sekä juuri nyt Alvin ja pikkuoravat. Itse valitsisin lämminhenkisen draaman, psykologisen trillerin tai jonkin dokumentin.

Reply
Iina tammikuu 20, 2020 - 11:28 am

Toy story leffat 🙂

Reply
Laura tammikuu 20, 2020 - 5:56 pm

Autot ja frozen 🚗❄️

Reply
Minna tammikuu 20, 2020 - 7:58 pm

Lapset ovat katsoneet varmaan kymmenen kertaa LasseMaijan etsivätoimiston 🙂 Itse tykkään Heinähatusta ja Vilttitossusta jos lasten kanssa katsotaan leffaa.

Reply
Taru tammikuu 21, 2020 - 7:11 am

Lapsien ehdoton suosikki on tällä hetkellä Harry Potter-elokuvat. 🙂

Reply
Mia tammikuu 21, 2020 - 4:43 pm

Viiru ja Pesonen ja Heinähattu ja Vilttitossu sekä Risto Räppääjä

Reply
Heidi Matikainen tammikuu 21, 2020 - 5:26 pm

Minions – ollaan taidettu katsoa poikien kanssa kaikki osat jo useampaan kertaan.

Reply
Jaana tammikuu 21, 2020 - 8:06 pm

Lapset jo teini-iässä niin Mamma Mia on ollut kova sana 🙂

Reply
Hanna tammikuu 22, 2020 - 1:22 pm

Heinähattu ja Vilttitossu- elokuvat

Reply
Sannamarianna tammikuu 23, 2020 - 8:21 am

Grinch

Reply
Eve_ tammikuu 23, 2020 - 4:01 pm

Mamma Mia! 🙂

Reply
Sari P tammikuu 26, 2020 - 7:39 am

Itse ilkimykset ovat aina suosittuja!

Reply
Sonja tammikuu 27, 2020 - 8:49 pm

Harry Potterit

Reply

Jätä kommentti