Joulu toi runsautta sisustukseen

by Kerttu

Tänään olemme saaneet vaihtaa uutta vuotta lauhassa kelissä. Kävimme ystävien ja naapurien kanssa ampumassa ilotulitteita läheisen lammen rannalla. Kyllä tuli hyvä mieli nähdä kymmeniä lähitalojen asukkaita yhtä aikaa lammenrannassa, sellaista pientä yhteisöllisyyttä maailma tarvitsee. Mielestäni on mukavaa, että tietää keitä lähitaloissa asuu. Se tuo turvallisuuden tunnetta. Ennen kaikkea se on tärkeää lapsille. Meillä on vain yksi lapsi, joka kaipaa paljon kavereita ja leikkiseuraa. Mikäs sen mukavampaa, kun läheltä löytyy mukavia naapureita leikkikavereiksi.

Joulu on tuonut runsautta sisustukseen. Vaikka olen väreissä aika minimalistinen ja suosin valkoista, mustaa ja harmaata, niin jouluun kuuluu punainen. Se tuo jotain lämpöä ja taikaa taloon sopivasti ripoteltuna.

Harvinainen hetki. Ja kameran päivämääräasetukset päin mäntyä. Tyttö lukee kirjaa ja koirakin melkein vahingossa poseeraa kuvaajalle. Joskus tytön leikkiessä tai keskittyessä johonkin asiaan varoo rikkomasta tilannetta. Kommentti väärään aikaa saa pienen ihmisen huomion keskittymään johonkin muuhun ja leikki keskeytyy. Sitä yrittää olla vähän niin kuin ei olisikaan. Ja silti korva höröllä salaa kuunnellla, millainen jännittävä leikki onkaan tällä kerralla menossa.

Joulusisustukseen kuuluvat valko-harmaat tähtityynyt ovat Gantin, punainen tähtityyny Askosta ja valkoiset silkkityynyt Stockmannilta. Lampaan talja on ikivanha, pidän sen tuomasta pehmeydestä ja lämmöstä (ja näköjään koirakin). Joulukuusi on ihka oikea ja se on luvan kanssa mökkimetsästä. Aikaisempina vuosina olen kyllästynyt joulukuuseen aika pian joulupäivän jälkeen, mutta tänä vuonna olen nauttinut siitä pidempään. Yksi syy on kaunis ja sopivan kokoinen kuusi sekä uudet ihanat Sokoksen alesta hankitut koristeet. Ostin myös perinteisten sähkökynttilöiden sijaan led-valot, jotka ovat mielestäni modernimman näköiset. Huomenna on uuden vuoden ensimmäinen päivä ja kuusi saa lähteä ulos. Uusi vuosi ja uudet kujeet, tiedättehän 😉

Saatat pitää myös

0 Kommentti

iivari 31 joulukuun, 2012 - 11:55 pm Reply
Kerttu 1 tammikuun, 2013 - 12:40 am

Voi kiitos paljon! Huippua, kun tänne uuteen blogiini löytää vierailijoita 🙂

Reply

Jätä kommentti