Inspiroivaa ja älykästä kodinsisustusta

by Kerttu

Kaupallisessa yhteistyössä DNA

Viimeksi pohdin, kuinka kännykällä saa ilon irti kuvankäsittelystä. Postaussarja liittyy DNA Appiseen, sivustoon joka opastaa meitä ottamaan älypuhelimistamme enemmän irti. Nyt päätin keskittyä kahteen sovellukseen, joista toinen on tuttu Instagram ja toinen itselleni uusi Ingenium blue. Ensiksi mainittu on sisustusintoilijan pohjaton aarreaitta, josta löytyy valtava määrä sisustusharrastajien kotikuvia ja ammattilaisten stailaamia taloja, asuntoja ja tuotekuvia. Ja oikeastaan ihan mitä vain kuvia miljoonittain…! Nuoriso on ottanut Instagramin omakseen. Kun kävin kouluvierailulla ysiluokkalaisten luona, jokaisella luokkalaisella oli oma Insta-tili. Tämä sovellus myös haastaa blogeja, sillä se on niin kevyt, nopea ja helppo. Myös kommenttien määrät blogeissa ovat viime vuosina vähentyneet ja yksi syy on Instagram, siellä kun voi nopeasti painaa sydämen tykkäyksen merkiksi tai kirjoittaa lyhyen kommentin ilman kirjautumisia.

Tässä muutama vinkki, kuinka pääset Instagramissa alkuun:  

1. ) Lataa ilmainen sovellus kännykkääsi. Rekisteröidy sähköpostillasi tai käyttämällä Facebook-tunnuksiasi.
2. ) Valitse itsellesi käyttäjänimi. Se voi olla oikea nimesi, lempinimesi tai vaikkapa blogisi nimi. Oma Instatilini liittyy oleellisesti blogiini, joten olen halunnut yhdistää sekä blogin nimen että etunimen.
3. Valitse itsellesi profiilikuva. Kuvapalvelussa on aika pöhköä, jos profiilikuva puutuu 😉
4. Valitse onko tilisi avoin vai suljettu. Avointa tiliä voi seurata ja katsoa kuka vain, mutta suljettuun tiliin hyväksyt seuraajat erikseen. Etenkin lasten ja nuorten tilien kannattaisi olla (alkuun) suljettuja, jotta kuvien jakamista voi harjoitella turvallisesti. Ikäraja on 13 vuotta, mutta sitä nuoremmillakin näyttää olevan omia tilejä.
5. Sitten vain kuvaamaan! Itse jaan tililläni sekä blogikuvia ja usein vinkkaan niiden kautta uuden postauksen ilmestyneen. Välillä jaan myös hetkiä elämästäni, jotka eivät blogiin päädy). Osa kuvistani on siis otettu järkkärillä ja osa iPhonen kameralla. Osa käyttäjistä vannoo vain kännykkäkuvien nimeen, mutta itse tykkään yhdistelmästä.
6. Ota hashtagit (tunnisteet) eli #-merkki haltuun. Esimerkiksi erilaisia sisustukseen liittyviä kuvia löydät hakusanoilla #sisustus, #interior, #myhome, #homedecor, #instahome ja #scandinavianhomes.
7. Kun jaat omia kuviasi, voit keksiä niille vapaasti omia hashtageja. Tutustumalla suosikkitiliesi asiasanoihin pääset nopeasti jyvälle siitä, millaisia hashtageja kannattaa käyttää. Ainakin iPhone ”muistaa” hashtagit, joten voit klikkailla asiasanoja muistiin ja käyttää niitä myöhemmin. Hakusanojen kautta löydät itse mieluisia kuvia sekä sinun kuvasi löydetään.
8. Tykkää ja kommentoi mieleisiä kuvia. Näin myös jätät merkin käynnistäsi ja voit saada lisää seuraajia omalle tilillesi.
9. Ihmiset eli käyttäjätilit merkitään @-merkillä. Jos kirjoitat omaan kuvaasi vaikkapa @modernistikodikas_kerttu, saan siitä ilmoituksen puhekuplana ja osaan tulla katsomaan kuvaasi.
10. TÄRKEÄ VINKKI! Instagramin perusasetuksissa on sijaintijako, joka paljastaa hyvinkin tarkkaan kuvanottopaikan. Esimerkiksi meille julkista sisustuslogia pitäville ja toki muillekin yksityisyyttä vaaliville suosittelen tämän poiskytkemistä. Voit tarkistaa asetuksesi klikkaamalla kuvien yläpuolella olevassa valikossa karttakuvaketta (toinen oikealta). Puhelimesi asetuksista voit säätää Instagramin asentoon ”ei saa käyttää sijaintia”.

IMG_0527

Ketä seurata?

Itse seuraan ystäviäni, bloggaajia, brändejä sekä mielenkiintoisia julkisuuden henkilöitä. Listan kaikista lähes neljästäsadasta seuraamastani tilistä löydät profiilistani. Uutta seurattavaa kannattaakin etsiä ystävien, tuttavien ja vaikkapa bloggaajien listoilta. Sisustuksen ystäville uusia seurattavia ympäri maailmaa löytyy esimerkiski Interior4all-tilin kautta. Kun jaat sisustuskuvasi, voit laittaa siihen hashtagin #interior4all. Näin se päätyy tuhansien muiden kuvien joukkoon kuvagalleriaan, josta tyyliisi ihastuvat voivat hypätä mukaan seuraamaan sinua. Jos tuuri käy, kuvasi saatetaan nostaa tilin kuvavirtaan, jolloin kuva näkyy yli 300 000 tuhannelle seuraajalle.

IMG_0528

Instagramista löytyy paljon yksittäisten henkilöiden upeita koteja. Yksi esimerkki on Jonnan (@jonna_myhome) uusi skandinaavinen talo, jonka vaalea ja valoisa sisustus hivelee modernista tyylistä tykkäävän silmää. Instagram korvaa monelle myös blogin, onhan se paljon nopeampaa ladata kuva hashtageineen kun rakentaa kokonainen blogipäivitys.

IMG_0529

Omat kokemukseni Instagramista ovat erittäin myönteisiä. Sovelluksessa vallitsee kannustava ilmapiiri, jossa sydän- ja lentosuukkohymiöt elävöittävät kehuja ja kannustuksia. Valitettavasti olen saanut lukea median kautta myös siitä toisesta puolesta eli nettikiusaamisesta, joka jota ilmenee etenkin nuorison keskuudessa. Ei niin hyvää juttua, ettei sillä olisi kääntöpuolta. Parasta mitä voimme tehdä, on itse toimia kannustavasti ja positiivisesti, jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, myös Instagramissa kannattaa pitää suu supussa.

Ingenium blu

DNA Appisen tarkoituksena opastaa, kuinka suomalaiset saisivat kännykästään enemmän irti. Siksi haluan jakaa teille uusimman kännnykkäoivallukseni, joka liittyy vahvasti sisustamiseen. Sain blogin kautta testiin pari Airamin smart led -lamppua, joita voidaan himmentää puhelimella! Käsittämättömän yksinkertainen sovellus mahdollistaa valitsemasi valaisimen sulkemisen, päälle laittamisen sekä säätämisen himmentimellä 100-10 prosentilla. Laitoin smart led-lamput Lundian Soihtuun olohuoneessa sekä Louis Poulsenin  PH5-valaisimeen makuuhuoneessa. Nyt voin vaikka työpaikalta käsin sammuttaa tai säätää valoja, kunhan bluetooth on päällä. Näin se toimii:

Kuvasin iPhonella teille pienen videon, jossa havainnollistuu sovelluksen toimivuus ja valojen säädeltävyys. Ei kai tässä voi mitään muuta todeta, kun että älypuhelimista on todellakin moneksi! DNA Appinen -sivustolta löytyy lisää vinkkejä, käykäähän ihmettelemässä.

Olisi kiva käydä kurkistelemassa teidän Instagram-tilejänne, mikäli ne ovat avoimia. Jätähän nimimerkkisi kommenttilaatikkoon, niin nähdään Instan ihmeellisessä maailmassa! Ja jos mielessä on lisää hyviä Instavinkkejä, olisi kiva kuulla niitäkin!

Saatat pitää myös

19 Kommentit

Irina - White & Fresh 11 kesäkuun, 2015 - 10:54 pm

Sullahan tämä on jo, mutta jos jotakuta täällä kiinnostaa, niin voi tulla kurkkimaan @irinainanaa 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 12 kesäkuun, 2015 - 10:48 pm

🙂

Reply
Marja / Virkaten 11 kesäkuun, 2015 - 11:16 pm

Vaikka oma Instagram-tilini onkin pääasiassa virkkauksia, niin seuraan useitakin sisustustilejä, niin kotimaisia kuin aika paljon muitakin pohjoismaisia (mm. @wilwig, @svartvittochrott, @mariadesignstudio, @vintageinteriorxx ihan vain muutaman mainitakseni.) Täytyykin lisätä sinun tilisi seurattavien joukkoon ja katsella jos sitä kautta löytyisi lisääkin kiinnostavia sisustusjuttuja. Kiitos siis kivoista vinkeistä! 🙂

Minut löytää nimellä @virkaten

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 12 kesäkuun, 2015 - 10:48 pm

Kiitos vinkeistä sinullekin Marja! Nähdään myös Instan puolella 🙂

Reply
Heidi 12 kesäkuun, 2015 - 9:52 am

Minäkin uskaltauduin joku hetki sitten vaihtamaan tilini avoimeksi! 🙂 Instagram on jotenkin niin ihanan huoleton! @vaaleenmusta

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 12 kesäkuun, 2015 - 10:50 pm

Niin on, huoleton ja helppo! Kiitos vinkistä!

Reply
Mari /House no 465 12 kesäkuun, 2015 - 12:25 pm

Houseno465 löytyy oma insta tilini. On kyllä niin koukuttava paikka ja paljon inspiraatiota saa itselle.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 12 kesäkuun, 2015 - 10:51 pm

Kuvavirrassa todellakin riitää ihmettelemistä 🙂 Kiva kun kerroit tilisi nimen!

Reply
Satu 12 kesäkuun, 2015 - 3:35 pm

Kiitos vinkeistä ja kivasta blogistasi! Tykkään kovasti tyylistäsi kirjoittaa ja kuvistasi! Aurinkoista kesää ☀️
Terkuin ihan_satua

Reply
Gia / Coffee Table Diary 12 kesäkuun, 2015 - 3:51 pm

Heippa Kerttu! Tervetuloa kurkkimaan Instaan @coffeetablediary ja blogiinkin http://www.coffeetablediary.com Sisustelen hiljattain rempattua 50-luvun taloa klassista ja modernia sekoittaen. Blogisi onkin suosikkejani jo pidemmän ajan takaa sekä blogini sivupalkkini lukulistallani ja Instassakin seurailen. Kiitos aina niin positiivisesta ja raikkaasta meiningistä! 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 12 kesäkuun, 2015 - 10:52 pm

Kiitos, tulen ehdottomasti kurkkimaan! Kiva kuulla, että viihdyt blogini parissa, tämä on ihan parasta palautetta!

Reply
Silja Maaria / Mintunmustaa 12 kesäkuun, 2015 - 7:23 pm

Instagram-tilini on, yllättäen, nimeltään mintunmustaa. 😉 Tervetuloa seuraamaan! Instan parasta antia mulle ovat kauniit sisustusinspiraatiokuvat ja kavereiden kuulumiset.
Blogini kesäilee osoitteessa http://www.mintunmustaa.blogspot.fi

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 12 kesäkuun, 2015 - 10:52 pm

Kiitos Silja Maaria, tulen tutustumaan!

Reply
Anne / Villa Riva 13 kesäkuun, 2015 - 9:24 am

Wau! Tuo ingenium blu pitää testata! Älypuhelimiin saa nykyään vaikka mitä 🙂 Olenkin jo seurannut sinua insta puolella pitkään, niin kauniita kuvia! Tervetuloa kurkkaamaan @villarivablog tai http://www.villariva.fi 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 15 kesäkuun, 2015 - 10:18 pm

Testaapa, on kyllä aika näppärä tuo älylamppu ja sovellus! Ajattelin ostaa tuon lampun vielä keittiön Sectoonkin. Kiva, että seuraat, minä tulen blogivierailulle 🙂

Reply
HKhauki 13 kesäkuun, 2015 - 10:11 pm

Seuraan loistavaa blogiasi, nytpä siis instassakin! Tervetuloa ”vastavierailulle” @sisustusvimma

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 15 kesäkuun, 2015 - 10:19 pm

Kiitos paljon HKhauki! Tulen kurkkimaan tiliäsi 🙂

Reply
Villis 24 kesäkuun, 2015 - 8:30 am

Mukava postaus, taas kerran! Niin blogiasi, kuin instaasikin olen seurannut jo jonkin aikaa, ne ovat todella mukavia sävyltään, molemmat. Kun 7-vuotta sitten muutimme ikivanhaan 1800-luvun taloon, oli mielessäni blogin aloitus. Silloin se jäi, ehkä ujouden ja myös remppakiireiden vuoksi. Vuosi sitten aloitin instagramissa @mummis_house ja edelleen tunnen pientä ujoutta senkin pitämisessä. Hyvää siinä on ollut kuvien ottaminen, jota en todellakaan olisi tullut tehneeksi ilman instaa. Jää itselle mukavia muistoja, jos sitä joskus vaikka lähdetään modernimpaan kotiin, kuten instani alussa mainitsen, haaveillaaan modernista:))) Mukavaa kesää, seuraan innolla mukavia kuulumisiasi!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 26 kesäkuun, 2015 - 9:09 pm

Kiitos Villis! Kävinkin kurkistamassa Instaasi, voi mahdoton miten tunnelmallisia kuvia ja maisemia 🙂

Reply

Jätä kommentti